Search
Now showing items 1-10 of 599
Yoğurt dondurması üretiminde peyniraltı suyu tozu kullanımı
(2018-08-06)
ÖZETYüksek Lisans TeziYOĞURT DONDURMASI ÜRETİMİNDE PEYNİRALTI SUYU TOZUKULLANIMIAynur DAĞLIAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüSüt Teknolojisi BölümüDanışman: Yrd. Doç. Dr. Ayşe GürsoyBu çalışmada, peyniraltı suyu ...
Salamura beyaz peynirden izole edilen bazı laktokok, enterekok ve laktobasil suşlarının proteolitik aktivite, bakteriyosin etkenliği ve biyogen amin oluşumu açısından karşılaştırılması
(2018-08-06)
ÖZET Doktora Tezi SALAMURA BEYAZ PEYNİRDEN İZOLE EDİLEN BAZI LAKTOKOK, ENTEROKOK VE LAKTOBASİL SUŞLARTNIN PROTEOLİTİK AKTİVİTE, BAKTERİYOSİN ETKENLİĞİ VE BİYOGEN AMİN OLUŞUMU AÇISINDAN KARŞILAŞTIRILMASI Fügen DURLU ÖZKAYA ...
Siyah çaylarda sınıflandırmanın aroma bileşenleri üzerine etkisi
(2018-11-14)
daha sonra doldurulacaktır.
Çay işlemede teanin miktarının değişimi
(2018-08-06)
Teanin (?-etilamin-L-glutamik asit) çaya özgü bir amino asit olup, sağlık üzerindeki olumlu etkileri son yıllarda anlaşılmıştır. Bu çalışmada farklı sınıf Türk çaylarının teanin içeriği belirlenmiş, çayın işlenme aşamalarında ...
Vişne ve siyah üzüm sularında bazı fenolik asit katkılarının renk üzerine etkisi
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi VİŞNE VE SİYAH ÜZÜM SULARINDA BAZI FENOLİK ASİT KATKILARININ RENK ÜZERİNE ETKİSİ Sevilay KIRIŞ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman : Pro£ Dr. Sedat ...
Elma ve üzüm sirkelerinin ağır metal içeriklerinin ICP-MS (indüktif eşleşmiş plazma-kütle spektrometresi ) ile belirlenmesi
(2018-08-06)
Bu çalışmada; ülkemizde üretilerek piyasaya sunulan farklı üreticilere ait 12 adet üzüm sirkesi ve 8 adet elma sirkesinin genel özellikleri (pH, toplam asitlik, toplam kuru madde, kül miktarı, kalıntı alkol içeriği, asetil ...
Cronobacter sakazakii`nin bebek mamalarından izolasyonu ve gelişme parametrelerinin incelenmesi
(2018-08-06)
Cronobacter sakazakii, bebeklerde ve çocuklarda hayati tehlike yaratan menenjit, sepsis ve nekrotizan enterokolit enfeksiyonlarının önemli bir sebebidir. Çeşitli klinik vakalarda C. sakazakii enfeksiyonu ile bebek maması ...
Kırmızı biberlerden oleoresin capsicum üretimi üzerine araştırma
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KIRMIZIBİBERLERDEN OLEORESÎN CAPSİCUM ÜRETİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Oktay YEMİŞ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman : Pro£ Dr. Nevzat ARTIK Bu ...
Kurutmanın portakal kabuğunun fiziksel özelliklerine etkileri
(2019-04-20)
Bu çalışmanın amacı, portakal kabuğunun, farklı koşullarda kurutulması sırasında oluşan bazı fiziksel değişimlerin belirlenmesidir. Tepsili kurutucuda, farklı sıcaklık (40, 50 ve 60 ˚C) ve hava hızlarında (1 ve 2 m/s) ...
Elma suyunda sıvı kromotografisi ile patulin analiz yöntemlerinin karşılaştırılması
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ELMA SUYUNDA SIVI KROMOTOGRAFİ İLE PATULİN ANALİZ YÖNTEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI Mine UYGUN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bolümü Danışman : Prof. Dr. Aziz EKŞİ 98, ...