Search
Now showing items 1-10 of 18
Vişne suyunda berraklığın stabilizasyonu için polifenoloksidaz uygulaması üzerine araştırma
(2018-08-06)
ÖZET Doktora Tezi VİŞNE SUYUNDA BERRAKLIĞIN STABİLİZASYONU İÇİN POLİFENOLOKSİDAZ UYGULAMASI ÜZERİNE ARAŞTIRMA Gonca AYDAR Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. ...
Armut suyu ve konsantresinde fenolik madde dağılımı
(2020-11-23)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ARMUT SUYU VE KONSANTRESİNDE FENOLIK MADDE DA?ILIMI Dilek TANRIOVEN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Aziz EKŞİ 1997, Sayfa: 36 Jüri: ...
Elma suyunda sıvı kromotografisi ile patulin analiz yöntemlerinin karşılaştırılması
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ELMA SUYUNDA SIVI KROMOTOGRAFİ İLE PATULİN ANALİZ YÖNTEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI Mine UYGUN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bolümü Danışman : Prof. Dr. Aziz EKŞİ 98, ...
Sıcak durultma tekniğinin vişne suyuna uyarlanması
(2018-08-06)
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: Prof.Dr. Aziz EKŞİ 1993, Sayfa: 50 Jüri: Prof.Dr. Aziz EKŞİ Prof.Dr. Ömer L.GÜRSES Prof.Dr. Fatih YILDIZ ...
Depolama süresi ve şişe rengine bağlı olarak meyve suyunda kalite değişimi
(2018-08-06)
ÖZET YÜKSEK L I SANS TEZ I DEPOLAMA SÜRESİ VE ŞİŞE RENGİNE BA?LI OLARAK MEYVE SUYUNDA KALİTE DE?İŞİMİ Arzu SAR I GÜL Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabil im Dalı Danışman: Prof. Dr. ...
Karton (tetrabrik) ambalajlı vişne suyu ve şeftali nektarında raf ömrü üzerine araştırma
(2018-08-06)
Bu araştırmada, karton ambalajlı vişne suyu ve şeftali nektarında raf ömrünü belirlemek için, depolama sırasında (oda sıcaklığında 12 ay) kalite değişimi incelenmiştir. Kalite değişim kriteri olarak, 2 ay aralıklarla olmak ...
Vişne suyu konsantratlarının depolanmalarında renk ve berraklık stabilitesi üzerinde araştırma
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi VİŞNE SUYU KONSANTRATLARININ DEPOLANMALARINDA RENK VE BERRAKLIK STABİLİTESİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMA Şule IŞIK Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman ...
Meyve suları ve nektarlarında çeşitli mikrobiyolojik araştırmalar
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi MEYVE SULARI VE NEKTARLARINDA ÇEŞİTLİ MİKROBİYOLOJİK ARAŞTIRMALAR SalehPARVANEH Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman : Pro£ Dr. A. Kadir HALKMAN Bu ...
Mayşe sıvılaştırmanın elma pres suyu randımanı ve kimyasal bileşimi üzerine etkisi
(2018-08-06)
Mayşe sıvılaştırma elma suyu işlemede yeni uygula malardan birisidir. Bu uygulama preslemede meyve suyu randımanının artmasına ve meyve suyunun kimyasal bileşiminin değişmesine yol açmaktadır. Bu araştırmada 3 elma çeşidine ...
Kütahya çeşidi vişne suyunun kimyasal tanı değerlerinin saptanması üzerinde araştırmalar
(2018-08-06)
I ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ KÜTAHYA ÇEŞİDİ VİŞNE SUYUNUN KİMYASAL TANI DE?ERLERİNİN SAPTANMASI ÜZERİNDE ARAŞTIRMA Osman YILDIZ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman : Prof. Dr. ...