Search
Now showing items 1-10 of 34
Önemli fındık çeşitlerinin değişik sıcaklık ve nem koşullarında muhafazaları üzerine bazı ambalaj malzemelerinin etkileri
(2019-07-09)
ÖZET DOKTORA TEZİ ÖNEMLİ FINDIK ÇEŞİTLERİNİN DE?İŞİK SICAKLIK VE NEM KOŞULLARINDA MUHAFAZALARI ÜZERİNE BAZI AMBALAJ MALZEMELERİNİN ETKİLERİ Fehmi BAŞ Ankara Üniversitesi Fen bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim ...
Değişik süreler depolanmış buğdayların fiziksel ve kimyasal özellikleri ile ekmeklik kalitesine böcek üremesinin etkileri
(2018-08-06)
Çalışmada, değişik tane sertliğine sahip iki farklı ekmeklik buğday çeşidine (Ceyhan-99 ve Eser) bir depo zararlısı böcek (Sitophilus granarius L.) bulaştırılarak 6 ay süre ile depolanmış (30 °C ±1 sıcaklık ve % 70±5 nispi ...
Farklı lamine ambalajların öğütülmüş fındıklarda oksidasyon ve toplam tokoferol düzeyi üzerine etkileri
(2018-08-06)
Bu araştırmada, kavrulmamış ve kavrulmuş öğütülmüş fındıklarda depolama süresince, oksidasyon ve tokoferol miktarındaki değişim üzerine ambalaj materyallerinin etkileri incelenmiştir. Bu amaçla, kavrulmamış ve kavrulmuş ...
Depolama süresi ve şişe rengine bağlı olarak meyve suyunda kalite değişimi
(2018-08-06)
ÖZET YÜKSEK L I SANS TEZ I DEPOLAMA SÜRESİ VE ŞİŞE RENGİNE BA?LI OLARAK MEYVE SUYUNDA KALİTE DE?İŞİMİ Arzu SAR I GÜL Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabil im Dalı Danışman: Prof. Dr. ...
Unun yağ asitleri kompozisyonuna depolama süresi ve randıman etkileri
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi UNUN YA? ASİTLERİ KOMPOZİSYONUNA DEPOLAMA SURESİ VE RANDIMANIN ETKİLERİ Zeliha YASACAN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Hazım ...
Zenginleştirilmiş ekmeklerde işleme ve depolama sırasında bazı vitamin ve mineral madde miktarlarındaki değişmeler
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ EKMEKLERDE İŞLESE VE DEPOLAMA SIRASINDA BAZI VİTAMİN VE MİÜERAL MADDE MİKTARLAR I NDAK İ DE?İŞMELER Mehmet KARAGÜL Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gxda Bilimi ve ...
Vişne suyu konsantratlarının depolanmalarında renk ve berraklık stabilitesi üzerinde araştırma
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi VİŞNE SUYU KONSANTRATLARININ DEPOLANMALARINDA RENK VE BERRAKLIK STABİLİTESİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMA Şule IŞIK Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman ...
Nar sularının çeşitli durultma yardımcı maddeleri ile durultulması ve konsantrelerin depolanması sürecinde bileşimindeki değişimler
(2018-08-06)
Nardan elde edilen ve aralarında nar suyu ve konsantrelerinin de bulunduğu ürünlerin çekici ve stabil kırmızı-viole renkleri tüketiciler için önemli bir kalite kriteridir. Antosiyanin içeren gıdaların gerek işlenmesi gerekse ...
Polipropilen ambalajlı bisküvide raf ömrünün matematik-istatistiksel yolla belirlenmesi
(2018-08-06)
35 pim. kalınlığında oryante edilmiş polipropilende (OPP) ambalajlanmış şekerli bisküvide (Petit Beurre) matematiksel-istatistiksel yöntem kullanılarak raf ömrü belirlenmiştir. Bu yöntem, gıdada kalite değişimini kârakterize ...
Farklı ambalaj materyalleri ve depo koşullarının ceviz içi bileşimine etkisi
(2018-08-06)
Bu çalışmada, Türkiye'de yetiştirilen 7 farklı ceviz çeşidinden (Yalova 1, Yalova 3, Yalova 4, Kaman V, Şebin, Bilecik ve Şen 1) elde edilen içlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri belirlenmiştir. Ayrıca çeşitlerden ...