Search
Now showing items 1-10 of 15
Farklı bölgelerden izole edilen şarap mayalarının kiler özelliklerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi FARKLI BÖLGELERDEN ÎZOLE EDİLEN ŞARAP MAYALARININ KİLLER ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Uğur TÜRKMEN Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman : Doç. ...
Tamponlanmış ortamda starter kültür kullanarak pancar turşusu üretimi
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi TAMPONLANMIŞ ORTAMDA STARTER KÜLTÜR KULLANARAK PANCAR TURŞUSU ÜRETİMİ Zeki DEMİRTAŞOĞLU Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman : Prof. Dr. Velittin ...
Hıyar turşusu fermentasyonunda şişme zararını önlemek amacıyla salamuradan CO`in uzaklaştırılması
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi HIYAR TURŞUSU FERMENTASYONUNDA ŞİŞME ZARARINI ÖNLEMEK AMACIYLA SALAMURADAN CO2 'İN UZAKLAŞTIRILMASI Mübin YILDDUR Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı ...
Nişastanın şekerlendirilmesi sırasında zymomonas mobilis ile etil alkole fermentasyonu
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi NİŞASTANIN ŞEKERLENDİRİLMESİ SIRASINDA Zymomonas mobilis İLE ETİL ALKOLE FERMENTASYONÜ Tülin ÖZDEREN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: ...
Türkiye`de izole edilen lactococcus lactis subsp. lactis suşlarında laktoz fermentasyon yeteneğinin genetik determinantlarının, konjugal aktarımının ve stabilitesinin tanımlanması
(2018-08-06)
Bu çalışmada, Türkiye' nin farklı bölgelerinden sağlanan çiğ süt ve peyniraltı sularından izole edilen Lactococcus lactis subsp. lactis suşlarında laktoz metabolizmasını kodlayan plazmidlerin konjugal aktarımı ve ...
Melastan etilalkol üretiminde soya ununun alkol ve hücre konsantrasyonuna etkisi
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi MELASTAN ETİLALKOL ÜRETİMİNDE SOYA UNUNUN ALKOL VE HÜCRE KONSANTRASYONUNA ETKİSİ Tuncay ARI Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman : Prof.Dr.Sedat DÖNMEZ ...
Lignoselülozik biyokütleden biyoetanol üretimi sırasında ön işlem koşullarının etanol verimine etkisi
(2018-11-03)
Bu çalışmada, lignoselülozik bir madde olan çam odununun sıcak su ile muamele ve iyonik sıvı ile işlemi olmak üzere, iki farklı yöntem ile farklı koşullarda ön işleme tabi tutularak, enzimatik hidrolize daha elverişli hale ...
Dondurulmuş hamurun ekmeklik özelliklerine bazı faktörlerin etkileri
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi DONDURULMUŞ HAMURUN EKMEKLİK ÖZELLİKLERİNE BAZI FAKTÖRLERİN ETKİLERİ Murat Seçkin ONUR Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman : Prof. Dr. Hazım ÖZKAYA ...
Düşük tuzlu veya tuz içermeyen salamurada hıyar turşusu üretimi
(2018-08-06)
I ÖZET Yüksek Lisans Tezi DÜŞÜK TUZLU VEYA TUZ İÇERMEYEN SALAMURADA HIYAR TURŞUSU ÜRETİMİ Mediha KARACAKOL Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Filiz ÖZÇELİK 1998, ...
Laktoferment sebze suyu üretimi üzerine araştırma
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi LAKTOFERMENT SEBZE SUYU ÜRETİMİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA Handan KARTAL Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Sedat DÖNMEZ Bu çalışmada havuç ve ...