Search
Now showing items 1-10 of 19
Askorbil palmitat ve silikonun ayçiçek yağındaki antioksıdatif etkisi
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ASK0RBİL PALMİTAT VE SİLİKONUN AYÇÎÇEK YAĞINDAKİ ANTÎOKSÎDATİF ETKİSİ Melihat KILIÇKAYA Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabil im Dalı Danışman: Prof. Dr. Ayten' ...
Domateste (Lycopersicum esculentum) karotenoid madde dağılımı ve antioksidan aktivite
(2018-08-06)
Bu çalışmada, 2003 ve 2004 yıllarında aynı tarlada yetişen 16 domates çeşidinin karotenoid madde içeriği ve antioksidan aktivitesi belirlenmiştir. Karotenoidlerin belirlenmesinde HPLC yöntemi kullanılırken, antioksidan ...
Kara havuçtan sirke üretimi üzerine araştırma
(2018-08-06)
Kara havuç sirkesi üretiminin amaçlandığı bu çalışmada, kara havuç konsantresi sulandırılarak alkol fermantasyonuna uğratılmış, elde edilen kara havuç şarabı 4 farklı sirke ile aşılanarak asetik asit fermantasyonuna ...
Antioksidan özellikteki yenilebilir filmlerin sığır kıymasının oksidatif stabilitesine etkileri
(2018-08-06)
Bu çalışmada, antioksidan özellikteki iki farklı çeşit kekik yağı mercanköşk (Oregano- Oreganum heracleoticum L.) ve bahçe kekiği (Thyme- Thymus vulgaris L.) ilave edilerek hazırlanmış soya proteini bazlı yenilebilir ...
Nar sularının çeşitli durultma yardımcı maddeleri ile durultulması ve konsantrelerin depolanması sürecinde bileşimindeki değişimler
(2018-08-06)
Nardan elde edilen ve aralarında nar suyu ve konsantrelerinin de bulunduğu ürünlerin çekici ve stabil kırmızı-viole renkleri tüketiciler için önemli bir kalite kriteridir. Antosiyanin içeren gıdaların gerek işlenmesi gerekse ...
Nar kabuğu ekstraktının antimikrobiyal ve antioksidan aktivitesinin köfte kalitesine etkileri
(2018-08-06)
Nar kabuğu ekstraktının (NKE) antioksidan ve antimikrobiyal etkisi, soğukta depolanan köfte etlerde incelenmiştir. Nar kabuğundan elde edilen sulu ekstrakt, liyofilize edilerek konsantre edilmiş ve köfte formülasyonuna ...
Fesleğenin (Ocimum basilicum) fenolik madde dağılımı ve antioksidan aktivitesinin belirlenmesi
(2018-08-06)
Bu çalışmada fesleğenlerin fenolik maddeleri HPLC yöntemi ile belirlenmiş ve incelenen parametrelerin; bu bileşenlerin miktar ve dağılımları üzerine etkisi ortaya konulmuştur. Ayrıca bu fesleğenlerin antioksidan aktiviteleri ...
Antioksidan kullanımının fermente sucukların bazı kalite özellikleri üzerine etkileri
(2018-08-06)
Bu çalışmada doğal antioksidanlar olan biberiye, biberiye ekstraktı ve α- tokoferolün Türksucuklarının bazı kalite özellikleri üzerine etkileri incelenmiştir. Çalışmada 1000 ppm biberiye(S1), 2000 ppm biberiye (S2), 250 ...
Biberiye (Rosmarinus officinalis L.) ve mercanköşk (Origanum onites L.) bitkilerindeki antioksidan aktivite potansiyellerinin araştırılması
(2018-08-06)
Antioksidan aktivitesini ölçmek amacıyla mercanköşk veya İstanbul kekiği olarak bilinen Origanum onites L. ve biberiye (Rosmarinus officinalis L.) bitkileri, boyut küçültme işleminden sonra kontrol olarak kullanılan soya ...
Çilek suyu konsantresi üretim aşamalarında ve depolama sürecinde polifenoller, askorbik asit ve antioksidan aktivitedeki değişimler
(2018-08-06)
Bu çalışmada, çilek suyu konsantresi üretim aşamalarının toplam polifenol, askorbik asit ve antioksidan aktivite üzerine etkisi incelenmiştir. Ayrıca, 4°C, 10°C ve 20°C sıcaklıklarda 275 gün depolama süresince çilek suyu ...