Search
Now showing items 1-10 of 19
Nar kabuğu ekstraktının antimikrobiyal ve antioksidan aktivitesinin köfte kalitesine etkileri
(2018-08-06)
Nar kabuğu ekstraktının (NKE) antioksidan ve antimikrobiyal etkisi, soğukta depolanan köfte etlerde incelenmiştir. Nar kabuğundan elde edilen sulu ekstrakt, liyofilize edilerek konsantre edilmiş ve köfte formülasyonuna ...
Askorbil palmitat ve silikonun ayçiçek yağındaki antioksıdatif etkisi
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ASK0RBİL PALMİTAT VE SİLİKONUN AYÇÎÇEK YAĞINDAKİ ANTÎOKSÎDATİF ETKİSİ Melihat KILIÇKAYA Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabil im Dalı Danışman: Prof. Dr. Ayten' ...
Antioksidan özellikteki yenilebilir filmlerin sığır kıymasının oksidatif stabilitesine etkileri
(2018-08-06)
Bu çalışmada, antioksidan özellikteki iki farklı çeşit kekik yağı mercanköşk (Oregano- Oreganum heracleoticum L.) ve bahçe kekiği (Thyme- Thymus vulgaris L.) ilave edilerek hazırlanmış soya proteini bazlı yenilebilir ...
Nar sularının çeşitli durultma yardımcı maddeleri ile durultulması ve konsantrelerin depolanması sürecinde bileşimindeki değişimler
(2018-08-06)
Nardan elde edilen ve aralarında nar suyu ve konsantrelerinin de bulunduğu ürünlerin çekici ve stabil kırmızı-viole renkleri tüketiciler için önemli bir kalite kriteridir. Antosiyanin içeren gıdaların gerek işlenmesi gerekse ...
Kara havuçtan sirke üretimi üzerine araştırma
(2018-08-06)
Kara havuç sirkesi üretiminin amaçlandığı bu çalışmada, kara havuç konsantresi sulandırılarak alkol fermantasyonuna uğratılmış, elde edilen kara havuç şarabı 4 farklı sirke ile aşılanarak asetik asit fermantasyonuna ...
Domateste (Lycopersicum esculentum) karotenoid madde dağılımı ve antioksidan aktivite
(2018-08-06)
Bu çalışmada, 2003 ve 2004 yıllarında aynı tarlada yetişen 16 domates çeşidinin karotenoid madde içeriği ve antioksidan aktivitesi belirlenmiştir. Karotenoidlerin belirlenmesinde HPLC yöntemi kullanılırken, antioksidan ...
Sığır iç yağlarının muhafazası sürecinde husule gelen değişiklikler üzerine bazı antioksidan maddelerin etkileri
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi SI?IR ±Ç YA?LARININ MUHAFAZASI SÜRECİNDE HUSULE GELEN DE?İŞİKLİKLER ÜZERİNE BAZI ANTİOKSİDAN MADDELERİN ETKİLERİ Ömür ATAY Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi ...
Nar suyu konsantresi üretim ve depolanma sürecinde antioksidan aktivitedeki değişimler
(2018-08-06)
Bu çalışmada, durultma ve pastörizasyon işlemlerinin nar suyunun toplam fenolik madde içeriği ve antioksidan aktivitesine etkisi incelenmiştir. Ayrıca 5°C, 12°C ve 20°C sıcaklıklarda 8 ay depolama süresince, nar suyu ...
Antioksidan kullanımının fermente sucukların bazı kalite özellikleri üzerine etkileri
(2018-08-06)
Bu çalışmada doğal antioksidanlar olan biberiye, biberiye ekstraktı ve α- tokoferolün Türksucuklarının bazı kalite özellikleri üzerine etkileri incelenmiştir. Çalışmada 1000 ppm biberiye(S1), 2000 ppm biberiye (S2), 250 ...
Vişne suyunun antosiyanin profili ve antioksidan kapasitesi
(2018-08-06)
Bu araştırma, vişne suyunun antosiyanin profili ve antioksidan kapasitesi ile durultma, filtrasyon ve evaporasyon işlemleri sırasındaki değişimin belirlenmesi amacı ile yapılmıştır. Araştırma materyali olarak Türkiye'deki ...