Search
Now showing items 1-10 of 17
Potasyum sorbat ve laktik asitin vakum paketlenmiş tavuk etlerinin raf ömrüne etkisi
(2018-08-06)
İli ÖZET Yüksek Lisans Tezi POTASYUM SORBAT VE LAKTIK ASÎTÎN VAKUM PAKETLENMİŞ TAVUK ETLERİNİN RAF ÖMRÜNE ETKİSİ Kezban TURHAN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: ...
Karton (tetrabrik) ambalajlı vişne suyu ve şeftali nektarında raf ömrü üzerine araştırma
(2018-08-06)
Bu araştırmada, karton ambalajlı vişne suyu ve şeftali nektarında raf ömrünü belirlemek için, depolama sırasında (oda sıcaklığında 12 ay) kalite değişimi incelenmiştir. Kalite değişim kriteri olarak, 2 ay aralıklarla olmak ...
Elma suyu konsantresinin depolanması sırasında oluşan enzimatik olmayan esmerleşme reaksiyon kinetiği
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ELMA SUYU KONSANTRESİNİN DEPOLANMASI SIRASINDA OLUŞAN ENZİMATİK OLMAYAN ESMERLEŞME REAKSİYON KİNETİĞİ Hande Selen Burdurlu Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı ...
Ambalajlı hazır kuru çorbalarda raf ömrünün belirlenmesi
(2018-08-06)
Lamine alüminyum folyo (kağıt/polietilen/9jxm Al/polietilen) ile ambalaj lanmış, bileşimleri birbirinden farklı, tarhana, domates ve tavuk hazır kuru çor balarında, 20°C - % 55RH ve 40°C-% 55 RH depolama koşullarında, ...
Polipropilen ambalajlı bisküvide raf ömrünün matematik-istatistiksel yolla belirlenmesi
(2018-08-06)
35 pim. kalınlığında oryante edilmiş polipropilende (OPP) ambalajlanmış şekerli bisküvide (Petit Beurre) matematiksel-istatistiksel yöntem kullanılarak raf ömrü belirlenmiştir. Bu yöntem, gıdada kalite değişimini kârakterize ...
Vakumlu ambalajlarda satılan kimi sosis çeşitlerinin raf ömrü üzerine araştırma
(2018-08-06)
Bu çalışmada buzdolabı koşullarında (4±1°C) muhafaza edilen farklı iki firmaya ait vakum paketli frankfurter tipi sosislerin raf ömrü belirlenmiş ve son kullanma tarihleri ile karşılaştırılmıştır. Bu amaçla, vakum paketli ...
Aseptik torba ambalajlı domates salçasının depolama sırasındaki kalite değişimi
(2018-08-06)
Bu araştırmada; aseptik ambalajlı domates salçasının kalite değişiminin ve buna bağlı olarak raf ömrünün belirlenmesi amaçlanmıştır.Bunun için domates salçası örnekleri 3 farklı sıcaklıkta (20?C, 28?C ve 37?C) depolanmış ...
Alabalığın raf ömrü üzerine tütsüleme yöntemlerinin etkisi
(2018-08-06)
Araştırmada, 80° salinometrelik salamurada 4 saat bekletilerek tuzlanan ve 28°C'da 8 saat tutularak soğuk tütsülenen ve 30°C'da 3 0 dakika, 50°C'da 30 dakika ve 80°C'da 45 dakika tutularak sıcak tütsülenen ...
Ankara`da satışa sunulan kaymakların bazı özellikleri üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
Bu çalışmada bir yıl süresince 4 farklı mevsimde Ankara piyasasında satışa sunulan, endüstriyel düzeyde üretim yapan 10 firmaya ait Kaymak örneği incelenmiştir. Bir yıl içerisinde farklı mevsimlerde toplanan örneklerin ...
Oksijen tutucular kullanılarak modifiye atmosferde paketlenen tavuk etlerinde kalite değişimleri
(2018-08-06)
Çalışmada modifiye atmosfer paketlemenin (MAP, %70CO2/%30N2) ve demir bazlı oksijen tutucuların (OT) 19 günlük soğuk muhafaza süresince tavuk but ve göğüs etlerinde mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal ve duyusal değişiklikler ...