Search
Now showing items 1-10 of 599
Kitosan-uçucu yağ ile kaplanmış sucuklarda fizikokimyasal ve mikrobiyolojik değişmeler
(2018-08-06)
Bu çalışmada, doğal antifungal maddelerle (kitosan, biberiye ve kekik uçucu yağları) kaplamanın fermente sucuklarda yüzey küf gelişimine, sucuğun doğal mikrobiyel florasına, fizikokimyasal ve duyusal özelliklerine etkisi ...
Gıda ürünlerinin yüzey dekontaminasyonu amacıyla kullanılmak üzere kızılötesi sistem tasarımı
(2020-04-10)
Kızılötesi enerji (IR), elektromanyetik enerjinin bir formudur ve mikrodalga (1-1000 mm) ile görünür ışık (0,38-0,78 µm) arasındaki dalga boyu bölgesinde yer almaktadır. Kızılötesi enerji kısa dalga boyuna sahip olması ve ...
Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus virülent fajlarının replikasyon parametreleri, kapsid protein profilleri ve restriksiyon endonükleaz analizleri esas alınarak tanımlanmaları ve sınıflandırılmaları
(2018-08-06)
ÖZETDoktora TeziStreptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus VİRÜLENT FAJLARININREPLİKASYON PARAMETRELERİ, KAPSİD PROTEİN PROFİLLERİ VE RESTRİKSİYONENDONÜKLEAZ ANALİZLERİ ESAS ALINARAK TANIMLANMALARI VESINIFLAN ...
Türk dondurulmuş meyve ve sebze endüstrisinin teknolojik düzeyi üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
X ÖZET Yüksek Lisans Tezi TÜRK DONDURULMUŞ MEYVE-SEBZE ENDÜSTRİSİNİN TEKNOLOJİK DÜZEYİ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR A. Sadi ULUSOY Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Danışman : Prof. Dr. Bekir ...
Bezelye konservesinde sülfür kararması ve korozyon üzerine asit katkısının etkisi
(2018-08-06)
XX ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ BEZELYE KONSERVESİNDE SÜLîtİR KARARMASI VE KOROZYON ÜZERİNE ASİT KATKISININ ETKİSİ Feryal KARADENİZ Ankara Üniversitesi Pen Bilimleri Enstitüsü Tarxm Ürünleri Teknolojisi (Gxda Bilimi ve Teknolojisi) ...
Lactococcus lactis`te stres yanıtından sorumlu proteinlerin izolasyonu, tanısı ve genetik analizi
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi LACTOCOCCUS LACTIS'TE STRES YANITINDAN SORUMLU PROTEİNLERİN İZOLASYONU, TANISI VE GENETİK ANALİZİ Rahmi LALE Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: ...
Süperkritik CO2 ile kayısı posasından β- karoten ekstraksiyonu
(2018-08-06)
ÖZET Doktora Tezi SÜPERKRİTİK C02 ile KAYISI POSASINDAN P-KAROTEN EKSTRAKSİYONU İnci Sultan SANAL Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Ayla ÇALIMLI Meyve suyu ...
Farklı bölgelerden izole edilen şarap mayalarının kiler özelliklerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi FARKLI BÖLGELERDEN ÎZOLE EDİLEN ŞARAP MAYALARININ KİLLER ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Uğur TÜRKMEN Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman : Doç. ...
Potasyum sorbat ve laktik asitin vakum paketlenmiş tavuk etlerinin raf ömrüne etkisi
(2018-08-06)
İli ÖZET Yüksek Lisans Tezi POTASYUM SORBAT VE LAKTIK ASÎTÎN VAKUM PAKETLENMİŞ TAVUK ETLERİNİN RAF ÖMRÜNE ETKİSİ Kezban TURHAN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: ...
Meyve ve sebze lif konsantreleri ilavesinin hamurun reolojik özellikleri ve bisküvi kalitesine etkileri
(2018-08-06)
Çalışmada; elma, kayısı, portakal, limon, greyfurt, havuç ve balkabağı gibi meyve ve sebzelerden elde edilen lif konsantreleri, iki farklı buğday çeşidinden elde edilen unlara (Gerek-79 ve Guadalupe), değişik oranlarda (% ...