• Login
    Search 
    •   DSpace Home
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ
    • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
    • Search
    •   DSpace Home
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ
    • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
    • Search
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Browse

      All of DSpace
    • Communities & Collections
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects
    • This Community
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects

    My Account

    • Login

    Discover

      Author
    • 33c50c961fb1acba9c7cc10f71937606 (2)
    • 3871f31a218ad9ce59e263d920e09ac2 (2)
    • 472c4902bfc5703a55bb69132b8ff10d (2)
    • 57d36f43574d52ed7b7633cbe7fc0902 (2)
    • 59374773e3b544080b3cdd7006e75d86 (2)
    • 98a20cd2f4b282c973296bd4a54293be (2)
    • Akoğlu, İlker Turan (2)
    • b300dc55385b7f35fdef74a1e0bcdfe7 (2)
    • e8f2fd433f90d5b0a22c43c1de0bb918 (2)
    • f1961381787dd1dca277c56d3cffb986 (2)
    • ... View More
    • Subject
      Food Engineering (599)
      Gıda Mühendisliği (599)
    • Storage (34)
    • Antioxidants (19)
    • Agriculture (18)
    • Fruit juices (18)
    • Microbiology (18)
    • Ziraat (18)
    • Shelf life (17)
    • Fermentation (15)
    • ... View More
    • Date Issued
    • 2018 (526)
    • 2020 (39)
    • 2019 (34)
    • Has File(s)
    • Yes (599)
    • University
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ (599)

    Search

    Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

    Filters

    Use filters to refine the search results.

    Now showing items 1-10 of 599

    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    • Global styles
    • Apa
    • Bibtex
    • Chicago Fullnote
    • Help
    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    Thumbnail

    Kitosan-uçucu yağ ile kaplanmış sucuklarda fizikokimyasal ve mikrobiyolojik değişmeler 

    Küçükkaya, Seren (2018-08-06)
    Bu çalışmada, doğal antifungal maddelerle (kitosan, biberiye ve kekik uçucu yağları) kaplamanın fermente sucuklarda yüzey küf gelişimine, sucuğun doğal mikrobiyel florasına, fizikokimyasal ve duyusal özelliklerine etkisi ...
    Thumbnail

    Gıda ürünlerinin yüzey dekontaminasyonu amacıyla kullanılmak üzere kızılötesi sistem tasarımı 

    Erdaş, Ayşe Hümeyra (2020-04-10)
    Kızılötesi enerji (IR), elektromanyetik enerjinin bir formudur ve mikrodalga (1-1000 mm) ile görünür ışık (0,38-0,78 µm) arasındaki dalga boyu bölgesinde yer almaktadır. Kızılötesi enerji kısa dalga boyuna sahip olması ve ...
    Thumbnail

    Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus virülent fajlarının replikasyon parametreleri, kapsid protein profilleri ve restriksiyon endonükleaz analizleri esas alınarak tanımlanmaları ve sınıflandırılmaları 

    Acar Soykut, Esra (2018-08-06)
    ÖZETDoktora TeziStreptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus VİRÜLENT FAJLARININREPLİKASYON PARAMETRELERİ, KAPSİD PROTEİN PROFİLLERİ VE RESTRİKSİYONENDONÜKLEAZ ANALİZLERİ ESAS ALINARAK TANIMLANMALARI VESINIFLAN ...
    Thumbnail

    Türk dondurulmuş meyve ve sebze endüstrisinin teknolojik düzeyi üzerine araştırmalar 

    Ulusoy, A.Sadi (2018-08-06)
    X ÖZET Yüksek Lisans Tezi TÜRK DONDURULMUŞ MEYVE-SEBZE ENDÜSTRİSİNİN TEKNOLOJİK DÜZEYİ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR A. Sadi ULUSOY Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Danışman : Prof. Dr. Bekir ...
    Thumbnail

    Bezelye konservesinde sülfür kararması ve korozyon üzerine asit katkısının etkisi 

    Karadeniz, Feryal (2018-08-06)
    XX ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ BEZELYE KONSERVESİNDE SÜLîtİR KARARMASI VE KOROZYON ÜZERİNE ASİT KATKISININ ETKİSİ Feryal KARADENİZ Ankara Üniversitesi Pen Bilimleri Enstitüsü Tarxm Ürünleri Teknolojisi (Gxda Bilimi ve Teknolojisi) ...
    Thumbnail

    Lactococcus lactis`te stres yanıtından sorumlu proteinlerin izolasyonu, tanısı ve genetik analizi 

    Lale, Rahmi (2018-08-06)
    ÖZET Yüksek Lisans Tezi LACTOCOCCUS LACTIS'TE STRES YANITINDAN SORUMLU PROTEİNLERİN İZOLASYONU, TANISI VE GENETİK ANALİZİ Rahmi LALE Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: ...
    Thumbnail

    Süperkritik CO2 ile kayısı posasından β- karoten ekstraksiyonu 

    Şanal, İnci Sultan (2018-08-06)
    ÖZET Doktora Tezi SÜPERKRİTİK C02 ile KAYISI POSASINDAN P-KAROTEN EKSTRAKSİYONU İnci Sultan SANAL Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Ayla ÇALIMLI Meyve suyu ...
    Thumbnail

    Farklı bölgelerden izole edilen şarap mayalarının kiler özelliklerinin belirlenmesi 

    Türkmen, Uğur (2018-08-06)
    ÖZET Yüksek Lisans Tezi FARKLI BÖLGELERDEN ÎZOLE EDİLEN ŞARAP MAYALARININ KİLLER ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Uğur TÜRKMEN Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman : Doç. ...
    Thumbnail

    Potasyum sorbat ve laktik asitin vakum paketlenmiş tavuk etlerinin raf ömrüne etkisi 

    Turhan, Kezban (2018-08-06)
    İli ÖZET Yüksek Lisans Tezi POTASYUM SORBAT VE LAKTIK ASÎTÎN VAKUM PAKETLENMİŞ TAVUK ETLERİNİN RAF ÖMRÜNE ETKİSİ Kezban TURHAN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: ...
    Thumbnail

    Meyve ve sebze lif konsantreleri ilavesinin hamurun reolojik özellikleri ve bisküvi kalitesine etkileri 

    Türksoy, Seçil (2018-08-06)
    Çalışmada; elma, kayısı, portakal, limon, greyfurt, havuç ve balkabağı gibi meyve ve sebzelerden elde edilen lif konsantreleri, iki farklı buğday çeşidinden elde edilen unlara (Gerek-79 ve Guadalupe), değişik oranlarda (% ...

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • . . .
    • 60

    Yükseköğretim Kurulu Açık Bilim
    Contact Us | Send Feedback
    Council of Higher Education
     

     


    Yükseköğretim Kurulu Açık Bilim
    Contact Us | Send Feedback
    Council of Higher Education
     

     

    Export citations

    Export the current results of the search query as a citation list. Select one of the available citation styles, or add a new one using the "Citations format" option present in the "My account" section.

    The list of citations that can be exported is limited to 50 items.

    Export citations

    Export the current item as a citation. Select one of the available citation styles, or add a new one using the "Citations format" option present in the "My account" section.

    Export Citations