Search
Now showing items 1-10 of 18
Manda sütünden üretilen yayık ve krema tereyağlarının nitelikleri
(2018-08-06)
Manda sütü zengin bileşimi, besin değeri, kendine özgü tat ve aroması ile diğer sütlere göre farklılık göstermektedir. Ayrıca kurumadde ve yağ oranının yüksek olması, yağ globüllerinin büyüklüğü teknolojik açıdan önemini ...
Farklı yağ oranlarının ve farklı starter kültürlerin kefirin nitelikleri üzerine etkisi
(2018-08-06)
Bu çalışmada, farklı yağ oranlarına sahip inek sütlerinin kefir daneleri ile belirli bir pH değerine kadar (5,0-5,5 pH) fermentasyonundan sonra, her birine çeşitli starter kültürlerin inoküle edilmesiyle ikinci bir ...
Ayaş ilçesi domates üreticileri örneğinde gıda güvenilirliğine ilişkin risk algılama önceliği ve risk yönetiminin yeterliliği
(2019-11-08)
Güvenilir gıdanın arzı açısından üretimden tüketime kadarki tüm aşamalar önem taşımaktadır. Bu nedenle son yıllarda dünyada gıda güvenilirliğine bütüncül yaklaşılmakta, tarladan-sofraya gıda güvenilirliğinin sağlanması ...
Ankara da pazarlanan yoğurtların kuru madde profilleri üzerinde bir araştırma
(2018-08-06)
Ankara?da pazarlanan, 20 üretici firmaya ait homojenize set yoğurtlardan oluşan 27 farklı yoğurt örneği toplanmış ve incelenmiştir. Kimyasal, fiziksel ve duyusal analiz sonuçlarına göre ortalama değerler: Yağ içeriği, tam ...
Meyveli yoğurt üretiminde kokusuz balık yağı kullanımı üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
Son yıllarda Omega-3 yağ asitlerinin insan sağlığı üzerine etkileri ile ilgili çalışmalar dikkati çekmektedir. Omega-3 yağ asitlerinin sağlığa olan olumlu etkilerinden dolayı, günümüzde Omega-3 ile zenginleştirilmiş çeşitli ...
Bazı işlenmiş fındık ürünlerinin raf ömrü üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
Bu araştırmada 2005-2006 hasadı, Ordu yöresi sahil şeridinden temin edilen fındıklardan üretilen dilimlenmiş fındık, fındık unu, kıyılmış fındık ve kavrulmuş fındık örneklerinin polietilen taraftalat/ alüminyum/ polietilen ...
Farklı yöntemlerle ayran üretiminde karboksimetil sellüloz kullanımı
(2018-08-06)
1 ÖZET Yüksek Lisans Tezi FARKLI YÖNTEMLERLE AYRAN ÜRETİMİNDE KARBOKSÎMETIL SELLULOZ KULLANIMI Abdullah ALTINAYAR Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Süt Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman : Yrd. Doç. Dr. Abdi ...
Ankara`da satışa sunulan kaymakların bazı özellikleri üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
Bu çalışmada bir yıl süresince 4 farklı mevsimde Ankara piyasasında satışa sunulan, endüstriyel düzeyde üretim yapan 10 firmaya ait Kaymak örneği incelenmiştir. Bir yıl içerisinde farklı mevsimlerde toplanan örneklerin ...
Seçilmiş yumuşak ekmeklik buğday hatlarında bisküvilik kalite özelliklerinin araştırılması
(2018-08-06)
Ülkemizde hızla gelişen ve büyük bir ihracat potansiyeli olan bisküvi sektöründe ana hammadde olan unun dolayısıyla buğdayın kalitesinin istenilen standartlara uygun olmaması en önemli problemlerden birisidir. Bisküvi ...
Avrupa Topluluğu karşısında Türk meyve suyu sanayii ve bu sanayiye hammadde veren tarım işletmelerinin ekonomik durumları ve topluluğa uyum tedbirleri
(2018-08-06)
ÖZET Doktora Tezi AVRUPA TOPLULUĞU KARŞISINDA TÜRK MEYVE SUYU SANAYİİ VE BU SANAYİYE HAMMADDE VEREN TARIM İŞLETMELERİNİN EKONOMİK DURUMLARI VE TOPLULUĞA UYUM TEDBİRLERİ Lütfü ŞAHSUVAROĞLU Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri ...