• Login
    Search 
    •   DSpace Home
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ
    • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
    • Search
    •   DSpace Home
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ
    • FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
    • Search
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Browse

      All of DSpace
    • Communities & Collections
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects
    • This Community
    • By Issue Date
    • Authors
    • Titles
    • Subjects

    My Account

    • Login

    Discover

      Author
    • 8285322a10cfee4106865c014788049d (1)
    • Altinayar, Abdullah (1)
    • Alşan, Ayça (1)
    • Anli Kocaoğlu, Elif Ayşe (1)
    • Demirci Ercoşkun, Tuğba (1)
    • Ergöz, Ezgi (1)
    • f550a6869f6674a16877b6632e0dc976 (1)
    • Kadim, Funda (1)
    • Kahveci Erdoğan, Ayşe (1)
    • Karademir Şanli, Ebru (1)
    • ... View More
    • Subject
      Agriculture (18)
    • Food Engineering (18)
    • Gıda Mühendisliği (18)
    • Ziraat (18)
    • Agricultural enterprises (1)
    • Aluminum (1)
    • Beslenme ve Diyetetik (1)
    • Biscuit (1)
    • Black tea (1)
    • Buffalo milk (1)
    • ... View More
    • Date Issued
    • 2018 (16)
    • 2019 (2)
    • Has File(s)
    • Yes (18)
    • University
    • ANKARA ÜNİVERSİTESİ (18)

    Search

    Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

    Filters

    Use filters to refine the search results.

    Now showing items 1-10 of 18

    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    • Global styles
    • Apa
    • Bibtex
    • Chicago Fullnote
    • Help
    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    Thumbnail

    Manda sütünden üretilen yayık ve krema tereyağlarının nitelikleri 

    Ergöz, Ezgi (2018-08-06)
    Manda sütü zengin bileşimi, besin değeri, kendine özgü tat ve aroması ile diğer sütlere göre farklılık göstermektedir. Ayrıca kurumadde ve yağ oranının yüksek olması, yağ globüllerinin büyüklüğü teknolojik açıdan önemini ...
    Thumbnail

    Farklı yağ oranlarının ve farklı starter kültürlerin kefirin nitelikleri üzerine etkisi 

    Yildiz, Filiz (2018-08-06)
    Bu çalışmada, farklı yağ oranlarına sahip inek sütlerinin kefir daneleri ile belirli bir pH değerine kadar (5,0-5,5 pH) fermentasyonundan sonra, her birine çeşitli starter kültürlerin inoküle edilmesiyle ikinci bir ...
    Thumbnail

    Ayaş ilçesi domates üreticileri örneğinde gıda güvenilirliğine ilişkin risk algılama önceliği ve risk yönetiminin yeterliliği 

    Kadim, Funda (2019-11-08)
    Güvenilir gıdanın arzı açısından üretimden tüketime kadarki tüm aşamalar önem taşımaktadır. Bu nedenle son yıllarda dünyada gıda güvenilirliğine bütüncül yaklaşılmakta, tarladan-sofraya gıda güvenilirliğinin sağlanması ...
    Thumbnail

    Ankara da pazarlanan yoğurtların kuru madde profilleri üzerinde bir araştırma 

    Ovayurt, Beril Zekiye (2018-08-06)
    Ankara?da pazarlanan, 20 üretici firmaya ait homojenize set yoğurtlardan oluşan 27 farklı yoğurt örneği toplanmış ve incelenmiştir. Kimyasal, fiziksel ve duyusal analiz sonuçlarına göre ortalama değerler: Yağ içeriği, tam ...
    Thumbnail

    Meyveli yoğurt üretiminde kokusuz balık yağı kullanımı üzerine bir araştırma 

    Türkmen, Nazli (2018-08-06)
    Son yıllarda Omega-3 yağ asitlerinin insan sağlığı üzerine etkileri ile ilgili çalışmalar dikkati çekmektedir. Omega-3 yağ asitlerinin sağlığa olan olumlu etkilerinden dolayı, günümüzde Omega-3 ile zenginleştirilmiş çeşitli ...
    Thumbnail

    Bazı işlenmiş fındık ürünlerinin raf ömrü üzerine araştırmalar 

    Demirci Ercoşkun, Tuğba (2018-08-06)
    Bu araştırmada 2005-2006 hasadı, Ordu yöresi sahil şeridinden temin edilen fındıklardan üretilen dilimlenmiş fındık, fındık unu, kıyılmış fındık ve kavrulmuş fındık örneklerinin polietilen taraftalat/ alüminyum/ polietilen ...
    Thumbnail

    Farklı yöntemlerle ayran üretiminde karboksimetil sellüloz kullanımı 

    Altinayar, Abdullah (2018-08-06)
    1 ÖZET Yüksek Lisans Tezi FARKLI YÖNTEMLERLE AYRAN ÜRETİMİNDE KARBOKSÎMETIL SELLULOZ KULLANIMI Abdullah ALTINAYAR Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Süt Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman : Yrd. Doç. Dr. Abdi ...
    Thumbnail

    Ankara`da satışa sunulan kaymakların bazı özellikleri üzerine bir araştırma 

    Anli Kocaoğlu, Elif Ayşe (2018-08-06)
    Bu çalışmada bir yıl süresince 4 farklı mevsimde Ankara piyasasında satışa sunulan, endüstriyel düzeyde üretim yapan 10 firmaya ait Kaymak örneği incelenmiştir. Bir yıl içerisinde farklı mevsimlerde toplanan örneklerin ...
    Thumbnail

    Seçilmiş yumuşak ekmeklik buğday hatlarında bisküvilik kalite özelliklerinin araştırılması 

    Karaduman, Yaşar (2018-08-06)
    Ülkemizde hızla gelişen ve büyük bir ihracat potansiyeli olan bisküvi sektöründe ana hammadde olan unun dolayısıyla buğdayın kalitesinin istenilen standartlara uygun olmaması en önemli problemlerden birisidir. Bisküvi ...
    Thumbnail

    Avrupa Topluluğu karşısında Türk meyve suyu sanayii ve bu sanayiye hammadde veren tarım işletmelerinin ekonomik durumları ve topluluğa uyum tedbirleri 

    Şahsuvaroğlu, Lütfü (2018-08-06)
    ÖZET Doktora Tezi AVRUPA TOPLULUĞU KARŞISINDA TÜRK MEYVE SUYU SANAYİİ VE BU SANAYİYE HAMMADDE VEREN TARIM İŞLETMELERİNİN EKONOMİK DURUMLARI VE TOPLULUĞA UYUM TEDBİRLERİ Lütfü ŞAHSUVAROĞLU Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri ...

    • 1
    • 2

    Yükseköğretim Kurulu Açık Bilim
    Contact Us | Send Feedback
    Council of Higher Education
     

     


    Yükseköğretim Kurulu Açık Bilim
    Contact Us | Send Feedback
    Council of Higher Education
     

     

    Export citations

    Export the current results of the search query as a citation list. Select one of the available citation styles, or add a new one using the "Citations format" option present in the "My account" section.

    The list of citations that can be exported is limited to 50 items.

    Export citations

    Export the current item as a citation. Select one of the available citation styles, or add a new one using the "Citations format" option present in the "My account" section.

    Export Citations