Browsing TEZLER by Subject "Quality"
Now showing items 1-17 of 17
-
Bazı silajlık mısır çeşitlerinin Erzurum Ovası koşullarında yetiştirilme olanakları üzerine bir araştırma
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu arastırma, 2006 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Arastırma veYayım Merkezi Müdürlüğünün 4 numaralı deneme alanında Tesadüf Blokları deneme planınagöre 3 tekrarlamalı olarak yürütülmüstür. Arastırma ... -
Degişik zamanlarda ve seviyelerdeki ahır gübresi uygulamalarının patates bitkisinin ( Solanum tuberosum L.) gelişmesi, verimi ve kalitesi üzerine etkileri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu deneme, farklı ahır gübresi dozları ve uygulama zamanlarının patates bitkisinin gelişmesi, verimi ve kalitesi üzerine etkilerini incelemek amacıyla 1991 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarımsal ... -
Değişik dikim zamanlarında uygulanan farklı azot ve fosfor dozlarının patates (Solanum tuberosum)`in verim, verim unsurları ve kalitesi üzerine etkileri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu araştırma, Erzurum yöresinde patates için en uygun dikim zamanı ve uygulanacak azotlu ve fosforlu gübre miktarlarını tespit etmek amacıyla 1996 yılında yapılmıştır. Deneme, 3 dikim zamanı (2, 17 ve 31 Mayıs), 5 ... -
Depolama sürelerinin bazı patates (Solanum tuberosum L.) çeşitlerinin kalite ve fizyolojik özellikleri üzerine etkileri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Patatesin yetiştirilmesi ve ıslahı kadar, depolama sırasında kalite ve fizyolojik değerlerinde meydana gelecek olan değişimlerin bilinmesi de önemli bir konudur. Bu çalışma, Erzurum yöresinde yetiştiriciliği yapılan patates ... -
Erzurum koşullarında farklı yetiştirme zamanlarının pırasa (Allium porrum L.) ve taze bezelye (Pisum sativum L.) çeşitlerinde verim, kalite ve gelişmelerine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırma, farklı dikim ve ekim zamanlarının pırasa ve taze bezelye çeşitlerinin verim, kalite ve gelişmelerine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma 2009-2010 yıllarında Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat ... -
Erzurum şartlarında adi fiğ (Vicia sativa L.)`ın ekim ve hasat zamanlarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Adi fiğ {Vida sativa L.)'in ekim ve hasat zamanı hem ot üretimlerinde hem de tohum üretimlerinde önem taşımaktadır. Bu çalışmada adi fiğde ekim ve hasat zamanları ele alınmıştır. Araştırma Atatürk Üniversitesi Ziraat ... -
Erzurum-Pasinler yöresi meralarının bazı toprak özellikleri ile mera kalite derecesi arasındaki ilişkiler
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Y. Lisans Tezi ERZURUM-PASİNLER YÖRESİ MERALARININ BAZI TOPRAK ÖZELLİKLERİ İLE MERA KALİTE DERECELERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER Arife AV AĞ Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Toprak Anabilim Dalı Danışman: Doç. ... -
Erzurum-Rize karayolu koridoru peyzaj planlaması ve manzara yolu olarak kullanıma sunulma olanakları
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Doktora Tezi ERZURUM-RİZE KARAYOLU KORİDORU PEYZAJ PLANLAMASI VE MANZARA YOLU OLARAK KULLANIMA SUNULMA OLANAKLARI Faris KARAHAN Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Danışman: ... -
Farklı azotlu gübre seviyeleri ve ekim zamanlarının kolza bitkisinin büyüme, verim, verim unsurları ve kalitesi üzerine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-17)ÖZET Bu araştırma ile, Erzurum ekolojisi için önerilen kolza çeşitlerinde optimum ekim tarihi ve azotlu gübre dozlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada iki kolza çeşidinde (Tower ve Lirawell) 4 ekim tarihi ... -
Farklı ekim zamanlarının yağlık ayçiçeğinin (Helianthus annuus L.) verim ve tarımsal özellikleri üzerine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırma, 2006 yılında Erzurum ekolojik koşullarında yağlık ayçiçeği çeşitlerinin verim ve tarımsal özellikleri üzerine farklı ekim tarihlerinin etkilerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışma Şansa Bağlı ... -
Farklı ekim zamanı ve sıra üzeri mesafelerin çerezlik ayçiçeği (Helianthus annuus L.)`nin verim ve verim unsurlarına etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma, farklı ekim zamanları ve sıra üzeri mesafelerin çerezlik ayçiçeğinin verim ve verim unsurlarına olan etkilerini belirlemek amacıyla 2013 yılında Erzurum'da yürütülmüştür. Araştırmada, siyah renkli çerezlik ... -
Farklı yetiştirme ortamlarının serada yatiştirilen domateste bitki gelişmesi, verim ve kaliteye olan etkileri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışma Atatürk üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümüne ait, boyu 30 m, eni 10 m ve yan yükseklimi 2.5 m olan otomatik ısıtma sistemine sahip cam serada 1991-1992 yılları arasında yürütülmüştür. Bu ... -
İnorganik gübreler ile solucan humusu ve leonarditin yağlık ayçiçeği (Helianthus annuus L.) bitkisinin verim, verim unsurları ve kalite üzerine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-05-14)Bu çalışma, değişik gübre formlarının yağlık ayçiçeğinin Erzurum ekolojik koşullarında verim ve verim unsurlarına etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada azotlu (amonyum sülfat) ve fosforlu (triple süper ... -
Kişniş bitkisinin (Coriandrum sativum L.) verim, verim unsurları ve bazı kalite özellikleri üzerine farklı sıra arası mesafelerin etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma, farklı sıra arası mesafelerin kişniş bitkisinin (Coriandrium sativum L.) verim, verim unsurları ve bazı kalite özelliklerine olan etkilerini belirlemek amacıyla 2014 yılında Erzurum'da yürütülmüştür. ... -
Salamura beyaz peynir üretiminde farklı starter kültür kullanımının peynir kalitesi üzerine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada salamura Beyaz peynir üretimi için uygun kültür kombinasyonunun belirlenmesine çalışılmıştır. Bu nedenle pastörize inek sütünden 3 farklı hazır kültür [(Laclococcus lactis ssp. lactis + Lactobacillus heheticııs ... -
Seyretme, farklı sıra üstü ekim mesafesi ve tarla çıkış oranlarının şeker pancarının verim ve kalitesine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu araştırma Erzurum şartlarında seyreltme uygulanan ve uygulanmayan koşullarda farklı çıkış oranlarının şeker pancarında kök verimi ve kalitesi üzerine etkisini belirlemek amacıyla, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'nin ... -
Şekerli Beldesi (Narman) yayla vejetasyonunun mevcut durumu
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Y. Lisans Tezi ŞEKERLİ BELDESİ (NARMAN-ERZURUM) YAYLA VEJETASYONUNUN MEVCUT DURUMU Mahmut DAŞCI Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Binali ÇOMAKLI Vejetasyon ...