Browsing by Title
Now showing items 220740-220759 of 639622
-
Fırın heykeller ve bir fırın heykel uygulaması
(DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ/Güzel Sanatlar Enstitüsü, 2018-08-06)Fırın heykel, son yirmi yıldır, seramik sanatçılarının üzerinde düşünüp, çalıştığı bir kavram olmuştur. Büyük boyutlu olan ve dış mekanlarda gerçekleştirilen fırın heykeller, olduğu yerde pişirilen ve kendinin fırını olan ... -
Fırın içerisinde ve mutfakta çok amaçlı kullanılabilen cam kapların (borcam) kalıplarının üretim aşamaları ve bilgisayar destekli tasarımı
(MARMARA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-12-08)ÖZET Tez hazırlanırken, fırın içerisinde ve mutfakta çok amaçlı kullanılabilen cam kaplar n (BORCAM) imalatı sırasında karşılaşılan problemlerin çözümüne yönelik araştırmalar yapılması ve elde edilen bilgilerin akademik ... -
Fırın ön kapaklarında ısı transfer mekanizmasının deneysel ve teorik incelenmesi
(İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021-02-10)FIRIN ÖN KAPAKLARINDA ISI TRANSFER MEKANİZMASININ DENEYSEL VE TEORİK İNCELENMESİ ÖZET Ev tipi elektrikli fırın genel enerji tüketim bilançosu üstüne yapılan çalışmalar kapaktan olan ısıl kayıpların toplam fırın enerji ... -
Fırın torbası kullanılarak fırında pişirilen tavuk etlerinde heterosiklik aromatik amin oluşumu ve bisfenol-a migrasyondüzeyinin belirlenmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-07-31)Mevcut araştırmada farklı firmalara ait fırın torbası kullanımın fırında pişirilen tavuk etlerinin (göğüs ve but) çeşitli kalite parametreleri ile heterosiklik aromatik amin (HAA) oluşumu ve bisfenol-A (BPA) migrasyonu ... -
Fırın yapı elemanlarının araştırılması ve uygulanması
(DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ/Güzel Sanatlar Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmanın amacı, fırın yapımının kökenlerine duyulan derin ilgi doğrultusunda, özgün bir fırın inşasında kullanılan yöntem ve malzemelere dair olanak, süreç ve kısıtlılıkları araştırmaktır. Bu yüksek lisans tezinde, ... -
Fırıncılık ürünlerinde zeytin yaprağı kullanımının antioksidan aktivite üzerine etkisi
(SAKARYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-05-07)ÖZETAnahtar kelimeler: Zeytin Yaprağı, Antioksidan Aktivite, Bisküvi, KekSon yıllarda tüketicilerin hayat beklentilerinin artması, sağlıklı beslenme bilincinin gelişmesi, obezite ve kalp damar hastalıklarında meydana gelen ... -
Fırında cam şekillendirme tekniklerinde kullanılan farklı renk ve türdeki camların birbirleriyle uyumluluğunun araştırılması
(ANADOLU ÜNİVERSİTESİ/Güzel Sanatlar Enstitüsü, 2019-11-20)Bu araştırmada birinci bölümde cam sanatı eser üretiminde yaygın olarak kullanılan fırın içerisinde kalıpta cam şekillendirme tekniklerine, refrakter kalıplama, model oluşturma ve model yapım malzemelerine değinilmiştir. ... -
Fırında kek pişirme işleminin eşzamanlı ısı ve kütle transferi olarak modellenmesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)V ÖZET FIRINDA KEK PİŞİRME İŞLEMİNİN EŞZAMANLI ISI VE KÜTLE TRANSFERİ OLARAK MODELLENMESİ SAKİN, Melike Doktora Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Figen Ertekin Eylül 2005, 280 sayfa Konvektif fırında ... -
Fırınlama sayısının farklı kalınlıkta üst yapı porseleni uygulanmış tam seramik alt yapı materyallerinin rengi ve translusensliğine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Diş Hekimliği Fakültesi, 2018-08-06)Amaç: Bu çalışmanın amacı, fırınlama sayısının farklı kalınlıkta üst yapı porseleni uygulanmış tam seramik alt yapı materyallerinin rengi ve translusensliğe etkisini incelemektir. Materyal ve Metot: Alt yapı olarak üç ... -
Fırınlama sayısının ve yaşlandırmanın zirkonyum restorasyonların rengine etkisi
(KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Zirkonyum üstün mekanik özelliklerinden dolayı günümüzde tam seramik restorasyonların alt yapısında en çok tercih edilen materyaldir. Beyaz rengi ve opak görüntüsü yüzünden genellikle feldspatik porselen ile tabakalama ... -
Fırınlanmış sütlaç örnekleri yüzeyinde ısıl yolla oluşan paramagnetik merkezlerin elektron spin rezonans (ESR) tekniği ile incelenmesi
(DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada Türkiye'de yaygın olarak tüketilen fırınlanmış sütlaç örneklerinde ısıl işlemler sonucunda oluşan, insan sağlığı açısından zararlı serbest radikaller Elektron Spin Rezonans (ESR) tekniği ile incelendi. ... -
Fırınlanmış ve kızartılmış kırmızı mercimek cipsi üretim şartlarının optimize edilerek fizikokimyasal, duyusal ve biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi
(ERCİYES ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-09-28)Bu çalışmada; kırmızı mercimek unu cips formülasyonuna ilave edilmiş ve cipsler fırınlanarak ve kızartılarak üretilmiştir. Yüzey-yanıt metodu kullanılarak ilave edilecek mercimek oranı, fırınlama ve kızartma yöntemleri ... -
Fısh yöntemi ile 22q11 delesyonu araştırılan olguların klinik ve genetik analizi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Tıp Fakültesi, 2018-08-06)22q11.2 delesyonu sendromu (DiGeorge Sendromu, DGS), 22. kromozomun uzunkolunda kısa bir segmentin delesyonu sonucu meydana gelir. İnsanlarda en sık görülengenetik bozukluklardan biri olup, 2000-10000 doğumda bir görülür. ... -
Fıskiye tip reaktörde farklı heterojen tip katalizlerin oksidasyon verimine etkisinin incelenmesi
(GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ/Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada; Fıskiye tip reaktör kullanılarak Remazol Brilliant Red F3B (C.I. Reactive Red 180) ve Remazol Brilliant Orange 3R (C.I Reactive Orange 16) boya çözeltilerinin ileri oksidasyonu için yarı iletken katalizör ... -
Fıstık çamı (Pinus pinea) kozalak, odun ve ibrelerinin kimyasal karakterizasyonu
(İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Dünyada en geniş yayılışını Türkiye'de yapan Fıstık Çamının kozalak, odun ve ibrelerinin kimyasal karakterizasyonunun belirlenmesine yönelik bu araştırmada Pinus pinea olgun kozalakları, gövde odunu ve ibreleri kimyasal ... -
Fıstık çamı (Pinus pinea) kraft hamurunun oksijen delignifikasyonu ortamına ilave edilen kiraz balsamının reaksiyonun seçiciliğine etkisi
(KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmanın amacı ağartma öncesi uygulanan oksijen delignifikasyonunun sınırlı olan lignin uzaklaştırma performansını artırmaktır. Bu amaçla, öncelikle oksijen delignifikasyonu ortamına radikal öldürücü özelliği bulunan ... -
Fıstık çamında (Pinus pinea L.) aşı kaynaşması ve çelik köklenmesinin anatomik ve histolojik olarak incelenmesi üzerine bir araştırma
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırma, fıstık çamında aşı kaynaşması ve adventif kök oluşumu sırasında meydana gelen gelişmeleri anatomik ve histolojik yönden değerlendirmek amacıyla yürütülmüştür. Yapılan incelemeler sonucunda; aşılarda kaynaşmanın ... -
Fıstık endüstrisi atıksularının ön arıtımı ve aerobik ortamda biyolojik olarak arıtılabilirliğinin incelenmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma iki aşamada yürütülmüştür. Çalışmanın ilk aşamasında antep fıstığı endüstrisinden kaynaklanan atıksuların öncelikle atıksu karakterizasyonu daha sonra ön arıtım çalışması yapılmıştır. Kimyasal arıtılabilirlik ... -
Fıstık ezmesinin mikrodalga ve radyo frekansı ile ısınma hızı ve homojenliğinin deneysel olarak karşılaştırılması
(MERSİN ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-11-05)Gıdalarda ısıtma prosesi, bilinen en iyi koruma yöntemlerinden biridir. Geçmişten bu yana gıdalara geleneksel ısıtma yöntemleri uygulanmaktadır. Geleneksel ısıtma yöntemleri ise maliyeti düşük olmasına rağmen işlem süresi ... -
Fıstık işleme tesisi atıksularından kimyasal oksijen ihtiyacı (KOİ) gideriminin araştırılması
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-11-28)Bu çalışma kapsamında, antepfıstığı işleme tesisine ait atıksulardaki Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) parametresinin fiziko - kimyasal yöntemler ile arıtabilirliği araştırılmıştır. Çalışmada kullanılan atıksu Gaziantep İli ...