FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ: Recent submissions
Now showing items 701-720 of 10451
-
Yalova - 5 fasulye çeşidinde görülen çimlenme azlığını gidermede uygulanacak yöntemlerin belirlenmesi üzerine araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-30. V- ÖZET Bı çalışma Yalova- 5 fasulye çeşidinin tohumlarında gözlenen çıkış noksanlığının nedenlerinin araştırılması ve çıkış güçlüğü ne neden olan engellerin ortadan kaldırılması için yapılması gereken işlemleri ... -
Bazı baharat ve ekstraktlarının gıda zehirlenmesi yapan bakteriler üzerine antimikrobiyal etkileri
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)5. ÖZET Araştırmamızda gıda zehirlenmelerine neden olan Salmonella typhimuriunu Staphylococcus aureus ve Vibrio parahaemolyticus * a karşı nane, kekik, karabiber, kırmızı biber, defne yaprağı, ıhlamur ve anason gibi toz ... -
Beyaz peynir yapımında kalsiyum klorürün süzme süresi, peynir suyu ile olan bazı besin maddeleri kayıpları ve peynir randımanına etkisi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 64 - ÖZET Bu araştırmada, beyaz peynir yapımında CaClp' ün süzme süresi, peynir suyu ile olan bazı besin maddeleri kayıpları ve peynir randımanına etkisi araştırılmıştır. Denemede sütlerin bir kısmı çiğ olarak işlem ... -
Bazı difosfin ligandlarının iyonik pt (11) komplekslerinin sentezi ve yapılarının aydınlatılması
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ozEor Bu çalışmadan, BJP(.CH2) PR2 genel formülü ile gösterilen difosfin ligandîlarından PngPCHgGHgPPlt^ [l, 2 -bis (ddfe- nil. fosfino) e tan « dppe ligandinın Pt^ll1) ionu ile oluş tuğu PtdippeX«. [X = G1U. Be) tipindeki ... -
Laboratuvarda üretilen chrysoperla carnea (steph.) (neuroptera: Chhrysopidae)`nın biyolojisine farklı iki besinin etkisi üzerinde bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Chrysopidae familyası içinde yer alan Chrysoperla carnea (Steph.), `biyolojik savaş açışından önemli bir türdür. Bu türün kitle halinde üretilerek `biyolojik savaş etmeni olarak kullanılması için yapılacak çalışmalara ... -
Bazı difosfin ligandlarının kalay (IV) komplekslerinin sentezi ve yapılarının aydınlatılması
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada P donor atomu içeren ligandların (dppe, PPh-,) SnCİ. ile oluşturduğu komplekslerin sentezi ve yapıları nın aydınlatılmasına çalışılmıştır. PPh., ile oluşan komp leksin bir karışım olduğu görülerek, ayrı ... -
Farklı ekim uygulamalarının serada Yalova-5 taze fasulye varyetesinin verim ve kalitesi üzerine etkileri
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 26 - V- ÖZET Bu çalışma f arklıG 'uygulamalarııııûserada Yalova-5 ta ze fasulye varyetesinin verim ve kalitesi üzerine etkile rini saptamak amacıyla yapılmıştır. Araştırmada Yalova-5 taze fasulye varyetesi kullanıl ... -
Band, fitil ve iplik numaralarının ölçümü için yeni bir aletin geliştirilmesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 33 - ö Zî T ` Band, Fitil ve îplik Numaralarının ölçümü İçin Yeni Bir Ale tin Geliştirilmesi ` konulu projede mekanik numara terazilerinin yapısı incelenerek, bu terazilerin belli bir esasa göre çalıştığı ve Türkiye ... -
Meyveli yoğurt üretiminde stabilizatör ve meyve pulpu oranlarının kalite üzerine etkisi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 73 - ÖZET Bu çalışmada meyveli yoğurt üretiminde stabilizator ve meyve pulpu oranlarının kalite üzerine etkileri araştı rılmıştır. Araştırmada % 3 yağlı pastörize süt kullanılmış ve süt tozu ve stabilizator ilavesinden ... -
Kokareçlerin hijyenik kalitesi ve belirli pişirme tekniklerinin mikroorganizmalar üzerine etkisi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 28 - 6. ÖZET Bu çalışmada mezbahada yıkanmış ince barsak ve mezenteriyal yağ alınarak baktariyolojik ve kimyasal analizlere tabi tutulmuş tur. Ayrıca Salmonella inoküle edilmiş barsaklara iki tip örgü uygulanarak pişme ... -
ŞAl2 Cr (HC00)3 (OH)3 Cl3Ö kompleksinin yapısı ve tabakalama `Tanning` kapasitesinin araştırılması
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada Al 01^.6^0 »CrOU.öE^O,HC00H ve NagCC-, mad delerinden oluşan tabaklama çözeltilerinden AlpCr(HC00 ), (0H)J 01,, tri hidrokso triformato di alüminyum (111) krom (111) klorür »kompleksi izole edilerek ... -
Ş(m 5-C5 H5) Fe (CO)2Ö2 bileşiğinin sentezi, karakterizasyonu ve 10Da değerinin hesaplanması
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada bis (pentahaptosiklo pentadienil) dikarbonil di demir, (Y7 -C5H5) Fe (CO) 2 `l 2, bileşiği sentez edilip, İR, NMR spektroskopisi ile karekterizasyonu yapılmış ve UV-görü nür bölge spektroskopisi ile d ... -
Hidrojen peroksit ve kurutma sıcaklığının sıvı yumurtada salmonella typhimurium üzerine etkisi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÜZEI Bu. çalışmada yumurta tozu üretim teknolojisinde kurutma öncesi uygulanan ısısal pastörizasyon işlemine bir alter natif olarak H2O2 uygulamasının ve kurutma işleminin S.typhimurium üzerine etkisi araştırılmıştır, Sıvı ... -
Spinntester makinasında optimum pamuk ipliği eğirme koşullarının saptanması üzerine bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 15T - 6. ÖZET Araştırmamızın esasını optimum koşullarda iplik egirilnesi teş kil etmektedir. Bu amaçtan hareket ederek 3 ayrı numarada (Ne 20, 30,40) de aşağıda izah edilen şekilde, iplik eğirilmiştir. 3 ayrı Ne iplikte ... -
Sakız koyunlarında emiştirme dönemi süt verimi ve kuzuların gelişmesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)?-3.2 - ÖZET Araştırmada sakız koyunlarının eraistirme dönemindeki süt verimleri ile kuzularının;. yine bu dönemdeki gelişmeleri irde lenmiştir. Araştırma E.Ü.Zir.JPak. Zootekni Bölümü deneme ağılından' sağlanan Sakız ... -
Ege Bölgesi Zirai Araştırma Enstitüsü`nün sığırcılık çalışmalarının teknik yönden incelenmesi üzerine bir çalışma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Zeytinyağı ve pirina yağında bulunan triterpenik dialkol (Eritrodiol ve Uvaol) niceliklerinden yararlanılarak zeytinyağına katılan pirina yağının tespiti üzerinde araştırmalar
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)5. ÖZET Ülkemizde zeytinyağına pirina yağı katılarak tağşişin müm kün olabilmesi nedeniyle, pirina yağının tesbiti yöntemleri ö- nem kazanmaktadır. Araştırmada zeytinyağına katılan pirina ya ğının triterpenik dialkol ( ... -
Havuçların haşlanmasında difüzyonun modellenmesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)61 6. ÖZET Sebzelerin, endüstriyel düzeyde işlenmesinde önem taşıyan bir teknik olan başlama işlemi, besin içereklerinde önemli kayıpla ra neden olabilmektedir.Bu kayıplara ilişkin görünür difüzyon katsayısı işlemin mod ... -
Hidrojen peroksitin düşük sıcaklıkta sıvı yumurtanın bakteriyolojik kalitesi üzerindeki etkisi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Iaısal işlemle sıvı yumurta pastörizasyonuna bir alternatif olarak düşük sıcaklıkta hidrojen peroksitle pastörizasyon ve özellikle hidrojen peroksitin sıvı yumurtaya ilave edilen Salmonella.typh İm urium ESB-3Mf ... -
Bühler laboratuar değirmeninde uygulanan farklı diagramların un niteliklerine etkisi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Türkiye'de üretilen dört çeşit ile Amerika, Arjantin ve Fransa'dan ithal edilmiş 7 adet sert-yumuşak-kırmızı-beyaz ekmeklik buğday örnekleri ile Bühler laboratuvar değirmeninde or j inal diagram ile vals ...