FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ: Recent submissions
Now showing items 721-740 of 10451
-
Farklı sıcaklıklarda depolanan yumurtaların mikrobiyolojik bozulması ve salmonellanın kabuktan geçme süresi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)7,. SUMMARY Despite the developments in the field of egg production technology ^ egg shell is still easily contaminated during the act of laying. Until the eggs are consumed, they are kept either at room temperature or in ... -
Yumurta ağırlığının kuluçka sonuçlarına etkisi üzerine bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Araştırmada değişik yumurta ağırlıklarının kuluçka özel likleri üzerine etkilerini incelemek amacıyla yapılmıştır. Denemede İzmir'de özel bir kuluçka işletmesinde bir ticari hibritten üretilen kuluçkalık yumurtalar ... -
Kuluçkalık yumurtalarda depolama yöntemi ve süresinin kuluçka sonuçlarına etkileri üzerine araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 16 - ÖZET Bu çalışma kuluçkalık yumurtalarda çeşitli depolama yöntem ve sürelerinin kuluçka sonuçlarına etkilerini araş tırmak amacı ile yapılmıştır. Araştırma, Ege Üniversitesi Ziraat.Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan ... -
Kaba yem sorunu ve yeni kaba yem kaynakları
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Ülkemizde son yıllarda üretimin arttırılması' öngörülen ayçiçeği ve mısırın samanlarının yem değerlerini; hayvan besle mede kullanımı yaygın olan buğday samanı ile karşılaştırmak amacı ile bu deneme planlanmıştır. ... -
Karma yemin fosfor kaynağı ve düzeyinin etlik piliç performansına etkileri üzerinde bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-27-ÖZET Bu deneme İn karna yn.no kaya Po: ?.*? ı i. ı. y -Iİ kalfiiyu.ı I,'o;u'al, ilavesinin etli : piliH erin porf orıiunıuun oLkiai ara/tırılmır tır. Böylece farklı kaynak vg düze.y'e fosfor ilavelinin, ... -
Değişik türde karma yemlerin mikroorganizma yapısı ve bunların depolama güçleri üzerinde bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 64 - 6. ÖZE'J? Izmir bölgesindeki 3 ayrı yem fabrikasından alınan 3 adet broiler ve 3 adet toz süt yemi fabrikadan alındıktan hemen sonra ham besin maddeleri, bazı fiziksel özellikleri ve mikroorganizma yapısı ... -
Türkiye`de son 30 yıl içinde karma yem üretimi ve teknolojisi alanındaki gelişmeler
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 54 - ÖZET 1956 yılında kurulan ve 1958 yılında 4 fabrikayla üretime başlayan karma yem sektörümüz, her yıl fabrika sayısı, kapasite ve üretim miktarını arttırarak 1985 yılında fabrika sayısını 180' e, kurulu kapasiteyi ... -
Etlik piliçlerde; başlama yeminden bitirme yemine geçiş dönemleri üzerinde bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-31- 6. ÖZET Araştırma, etlik piliç üretiminde başlama yeminden, bitirme ye mine değişik sürelerde geçilmesinin gelişme ve karkas özellikleri üze rine etkilerini saptamak amacıyla yapılmıştır. Araştırma E.Ü. Ziraat Fakültesi, ... -
Valsli kurutucuda patates püresi eldesi üzerine çalışmalar
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 47 - 6. Ö Z E T Bileşim bakımından tahıllarla sebzeler arasında yer almasına rağ men oldukça yüksek besleme değerine sahip olan patatesin fleyk üretiminde kullanımı, oldukça eski bir geçmişe sahiptir. Fleyk üret imi ... -
Yöneylem araştırması yöntemlerinin tanıtılması ve bunlara ilişkin bilgisayar proğramlarının geliştirilmesi üzerine bir çalışma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET GÜNÜMÜZDE İSLETMELERİN VE. BUNA BA?LI ÇEVRELERİN KARMAŞIKLAŞMASI YÖNETİCİLERİN KARAR VERMELERİNİ ZORLAŞTIRMAKTADIR. İSLETME YÖNETİCİSİNİN KARAR VERME FONKSİYONU ETKİNLİ?İNİ ARTTIRMAYI AMAÇLAYAN YÖNEYLEM ARAŞTIRMASI ... -
Oluklu mukavva üretiminde malzeme kesme ıskartaların minimizasyonuna yönelik üretim planlama modelinin kurulması
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖNSÖZ Yüksek lisans öğrenimim boyunca benden yardımını esirgemeyen Sayın Hocam Prof. Dr. Aydın ÖZTURK'e teşekkür ederim. Gerek tez çalışmalarımda gerekse diğer çalışmalarımda gösterdiği ilgi ve yardımlarından ötürü ... -
Sıralama yöntemleri ve ikili ağaç sistemi üzerine bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)67 5» 02ET GÜNÜMÜZDE GİTTİKÇE YAYGINLAŞAN BİLGİSAYAR UYGULAMALARIN DA VERİLERİN SAKLANMASI İLE BU VERİLERE HIZLI VE (VEYA) CESITLI BİL Gİ SAHALARINA GORE SIRALANMIŞ BİR ŞEKİLDE ERİŞMEK BUYUK ÖNEM KAZAN MIŞTIR. SAKLANACAK ... -
Yoğurda işlenecek süte katılması gereken süt tozu miktarının saptanması ve pratik sonuçlar çıkarılması üzerine araştırmalar
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada, % 1,2,3*4,5 oranımda lisece ©dilem sütfeosia- rının kurumadde ve y oğunluğa etkisi araştırılmış ve yoğurda işle¬ necek sütlere katılmasıngereken süttozu miktarının em gerçekçi bir şekilde saptanmasına ... -
Çeşitli kültürlerle yapılan farklı sıcaklıklarda saklanan yoğurtların kalite ve özellikleri üzerine araştırmalar
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Liyofilize yoğurt kültürü eldesi ve muhafazası üzerine araştırmalar
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 49 ÖZET Bu çalışmada liyofilize yoğurt kültürü elde edilmiş, belirli bir süre muhafaza edilerek, muhafaza süresinin yo ğurt kültürü ile elde edilen yoğurtların niteliklerine et kisi araştırılmıştır. Bunun için alüminyum ... -
Gelişmiş ülkelerde, özellikle Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) ülkelerinde tarımı koruma yöntemleri ve bu yöntemlerin Türk tarımına uygulanabilirliği açısından değerlendirilmesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)158 SUMMARY Agricultural sector, due to its special characteristics, has to be protected by using different protection measures in varioxis coun tries. Agriculture could be supported by using measures related v/ith ... -
İnek sütlerine B-galaktosidaz (laktoz) enzimi katılarak yapılan beyaz peynirlerin özellikleri üzerine araştırmalar
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 35 - 6. ÖZET Bu çalışmada, beyaz peynirlerde önemli bir sorun ola rak ortaya çıkan olgunlaştırmanın hızlandırılması araş tırılmıştır. Bu amaçla peynire işlenecek süte Saccharomyces (Kluyveromyces ) laetis'ten elde ... -
Mucor Pusillus küf mantarından elde edilen enzim ve şirden mayası kullanılarak yapılan beyaz peynirlerin teknolojik özellikleri üzerinde mukayeseli bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 34 - 6. ö Z E T Bu çalışmada, Mucor pusillus küf mantarından elde edi len mikrobiyal mayanın yurdumuzda üretilen beyaz peynir yapı mında kullanılabilirliği araştırılmıştır. Karşılaştırma mater yali olarak şirden mayası ... -
İzmir ili ve civarında yayılış gösteren zygnemaceae familyası üyelerinin anatomisi ve taksonomisi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)~124- 6. SONUÇ Avrupa ülkelerinin hemen hemen tamamının tatlı ve tuzlu su florası çalışılmış olmasına karşın, ülkemizde algolojik yönden denizel çalışmalara ağırlık verilmiştir. Bu arada tatlı sulardaki alglerle ilgili, ... -
Çandarlı Körfezi`nde yayılış gösteren Ulvales (chlorophyceae) ordusu üyelerinin morfolojisi, anatomisi ve taksonomisi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-68- 7. ÖZET Bu çalışmada Çandarlı Körfezi'nin supra, medio ve üst infralittoral zonun- da bulunan Ulvales üyelerinin morfolojik ve anatomik özellikleri ile yayılış yerleri ve heraberindeki diğer algler verilmektedir.Bu ...