FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ: Recent submissions
Now showing items 641-660 of 10451
-
İki aşamalı en küçük kareler yöntemi üzerine bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 67 - ÖZET Son yallarda simültane denklemler sistemine ilişkin çok sayıda değişik tahmin yöntemleri geliştirilmiştir. j3u tahmin yöntemlerinden biri olan iki aşamalı en küçük kareler yöntemi, özellikle aşırı belirlenmiş ... -
Çekirdeksiz kuru üzümde uygulanan politikanın Ege Bölgesinde üretim ve üretici açısından sonuçlarının değerlendirilmesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)4 ÖZET ve SONUÇ Çekirdeksiz üzüm üretim alanlarındaki değişimin belirlenmesi ve değişimde etkili olan hususların saptanması, bu araştırmanın en önemli gerekçesi ve amacıdır. Bu çerçeve içerisinde, çekir deksiz kuru üzüm ... -
8 çeltik çeşidinde çimlenme devresinde farklı su derinliklerinin çıkışa etkisi üzerine bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-22- 6. ÖZ3P.. ?..- _: O Çeltik çeşidinde çimlenme devresinde farklı su derinliklerinin çıkışa etkisi üz erine Mr Araştırma Çalışça,} 1985 yılında Sge üniversitesi Ziraat Fakültesi seralarında 1 cm, 3 cm ve 1> om sn ... -
Ekimden 6 yıl sonra 19 farklı yonca çeşidinde verim ve dip kaplama özellikleri üzerinde bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-47- Ö Z E T Ege Üniversitesi Ziraat fakültesi, Tarla Bitkileri ı- tı;~-' -.e `r `--`.'`.., Bölümü döneme tarlalarında 1985 yılı vejetasyon döneminde yürütülen bu araştırmada, değişik yonca çeşitlerinin verim ve ... -
Drenaj sistemlerinin projelenmesinde drenaj debisinin önemi ve bu değerin Gediz Havzası koşullarında bazı meteorolijik değerlere göre hesaplanması
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 48 - ÖZET Bu araştırmanın amacı, drenaj sistemlerinin projelen mesinde drenaj debisinin önemi ve bu değerin Gediz Havzası koşullarında bazı meteorolojik değerlere göre hesaplanması- dır. Bu amaçla, araştırma havzasında ... -
İzmir ili dahilinde Turfanda sebze yetiştirmede kullanılan seraların bugünkü durumu
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-39- ÖZET Bu araştırma, İzmir ilinde turfanda sebze yetiştiri ciliğinde kullanılan seraların teknik özelliklerinin be lirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmada materyal ola rak kullanılan örnek seraların belirlenmesinde ... -
İzmir yöresindeki süt sığırcılığı işletmelerinde sağımı yemleme ve temizlemeye ilişkin uygulamaların mekanizasyon işletmeciliği açısından irdelenmesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-121- 6. ÖZET Özellikle son yıllarda ülke çapında görülen süt sığırcı lığını geliştirme çabaları birçok modern işletmelerin kurulma sını sağlamışı böylece bu işletmelerde kültür ırkı süt sığır larının kullanılması ile süt ... -
Şaşırtma koşulları ile Menemen`de yetiştirilen 73 çeltik çeşidinde bazı agranomik karakterler ve bunlar arasındaki ilişkiler üzerine bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-18- ÖZET Şaşırtma koşulları ile Menemen'de yetiştirilen 73 çeltik çeşidinde bazı agronomik karakterler (kardeş sayısı, bitki boyu,ve getasyon süresi, ana salkımda sterilite ve verim) incelenmiş ve bun lar arasındaki ... -
Mikrobilgisayar kullanarak tarım işletmesi analizi üzerine bir çalışma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Tarım işletmeciliğinin önemli konularından biri olan ve işletmelerin bir yıl içinde gerçekleştirdikleri tarımsal faaliyetlerin genel bir değerlendirmesini an işletme analizi elle yapıldığında oldukça ayrıntılı ve zaman ... -
Ege bölgesinde üretilen bazı yerli ve yabancı siyah üzüm çeşitlerinden mayşe ısıtma metodu ile şarap eldesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)64 - ÖZET 3u çalışmada, Ege bölgesinde yetişen bazi yerli ve yabancı şaraplık siyah üzüm çeşitlerinden mayşe ısıtma yöntemi ile üretilen.şarapların, yine aynı üzüm çeşitlerinden gelenek sel yöntemle üretilen şaraplara göre ... -
Platin halkalı atomik absorpsiyon tekniğinde pnomatik, elektronik, otomik taşıyıcı sisteminin yapımı ve (Cd, Pb, Zn) standart çözeltileri kullanılarak sistemin optimizasyonu
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ııi ÖZET Düzenli bir kurutma, hızlı buharlaşma ve sonuç olarak daha etkin bir atomlaşma sağlamak amacına yönelik bulunan bu çalışmada, Platin Halkalı Alevli AAS Sistemi Üzerinde yeni ve önemli bir aşama kaydedilmiş ve ... -
Valencia portakalının meyve kalitesine bazı besin elementlerinin etkileri üzerine bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-94- 5, ÖZET Turunçgiller üzerinde çalışan birçok araştırıcı, doğal olarak, kendi ülke ve bölgelerindeki turunçgil çeşitleri ile ilgili problemleri hedef almışlardır. Bu araştırma da memleketimiz ekolojik şartlarında ve ... -
Landsat uyduları aracılığı ile elde edilen görüntülerin işlenmesinde kontrast artırma tekniklerinin tanımı ve bu tekniklere ilişkin bilgisayar programlarının hazırlanması üzerine bir çalışma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Günümüzde, LANDSAT uydularının elde ettiği görüntüler, tarımdan-haritacılığa, balıkçılıktan-çevre kirliliğine kadar bir çok konuda kullanım alanı bulmaktadır. `Uzaktan Algılama` yolu ile elde edilen, bu sayısal verileri ... -
Çeşitli rib örgülerin boyutsal özellikleri üzerine bazı araştırmalar
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 123 - BÖLÜM 5 ÖZET, TARTIŞMA ve SONUÇ 3u çalışmada çeşitli rib örgülerin boyut s al özellikle rinin, örgü türü, iplik cinsi ve relaksasyon durumuna göre demişimi deneysel olarak incelenmiştir. îlk kez bu çalışma ile ... -
Kefir tanesi ve kefir kültürü kullanılarak üretilen kefirlerin kalitesi üzerine olgunlaşma koşullarının etkisi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 86 - ÖZET Bu çalışmada, kefir tanesi ve tanelerden elde edilen kefir kültürü kullanılarak üretilen kefirlerin kalitesi üzerine olgunlaş ma koşullarının etkisi araştırılmıştır. Araştırmada % 3.50 yağlı inek sütü kullanılmış ... -
Melastan laktik asit üretimi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 53 - 6. ÖZET Gıda sanayiinde yaygın olarak kullanılan laktik asit, ülkemizde henüz üretilememektedir. Bu araştırmada, hammadde olarak şeker sanayii yan ürünü olan melas ve sakaroz kullanılarak laktik asit üretimi gerçekleş ... -
Fransız tarağında tiftik çalışması ve kempi azaltma olanaklarının araştırılması
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 127 - 7. ÖZ ET Yapılan çalışmada, 31, 07/* m incelik, 152, 56 mm. ortalama uzunlu ğunda ve içerisinde % 8,4-9 oranında kemp bulunduran esas tiftik sınıfından ince tiftik kullanılmıştır. 3u özeli iki erdeki yıkanmış tiftik ... -
Yoğurt yapımında süttozundan yararlanma olanakları
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 4 - 2. LİTERATÜR ÖZETİ Yapılan literatür araştırmalarda, rekonstitue ve rekombine sütlerden genellikle içme sütü olarak yararlanıldığı, süt mamullerinde ise daha çok peynir yapımına ağırlık verildiği görülmektedir. Bu ... -
S.S. Çiçek yetiştirme ve satış kooperatifi İzmir mezatında aylara göre piyasaya arzedilen süs bitkileri cinsleri ve toptan fiyatlarının 1984-1985 kış sezonu (Kasım-Mayıs) içerisindeki değişimi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-88- 6. ÖZET 1975 yılında F.A.D. tarafından yapılan İstatistiklere göre dünyadaki tarım ürünlerinin ihracat değerinin %11'i (13 milyar $), taze sebze, meyve ve süs bitkilerine aittir. Kesme çiçeğin uluslararası ... -
Bazı bitkisel boyarmaddeler ile yün liflerinin boyanması yöntemlerinin ve haslıklarının araştırılması
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-01-07)Yapılan bu yüksek lisans çalışmasında 15 çeşit bitki kullanılmış olup, değişik mordanlarla yün boyanmıştır. Boyana sonucunda liflerde meydana gelen değişiklikler (kopma dayanımı ve esneme yüzdesi) ve oluşan renkler ile ...