FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ: Recent submissions
Now showing items 601-620 of 10451
-
İzmir pazarlarında satılan taze köy peynirlerinin bazı nitelikleri ve özellikle zehirlenmeye neden olan bakteri içerikleri üzerinde araştırmalar
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-06)İzmir ili semt pazarlarında satılmakta olan toplam 25 adet köy peyniri Örneği özellikle zehirlenmeye neden olan* bakterilerle, kaliteyi etkileyen mikroorganizmaları ayrıca peynirlerin diğer ö- zelliklerini saptamak amacıyla ... -
Dokuma kumaşlarda örgü tipinin ham kumaşın boyutları ve geometrik özellikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-04)Üretilen kumaşın taşıdığı özelliklerin tasarlandığı biçim de olması, dokuma- işle minin kontrollü. olarak yürütülmesini gerek-' tirir. Bu kontrolü sağlayan temel noktalardan biri, dokuma çekme lerinin' doğru ... -
Makro besin elementlerinin (NPK) İzmir`de Mayıs ayında açığa dikilen 4-6 cm çevre büyüklüğündeki Gladiolus cinsine ait `hunting song` ve `Novalüx` kültür çeşitlerinin yumrularının gelişmeleri üzerine etkileri
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-04)Türkiye'de değişik iklim bölgeleri her türlü çiçeği ve damızlık materyalini yetiştirmeye uygun olduğu halde gerek kesme çiçek üretimi gerekse damızlık üretimi iç pazar gereksi- nimi karşılayacak düzeyde değildir. Bunun ... -
Şeker şurubunun inversiyonuna etki eden kimi faktörlerin araştırılması
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-06)Bu araştırmada, reçel yapımında kullanılan şeker şurubunun konsantrasyonu sırasında ısının ve asitin etkisi ile oluşan invert şeker miktarı ve TSE ce sınırlandırılan HMF miktarının saptanması ve kalite düşüklüğü yapan ... -
Peyzaj düzenleme çalışmalarında kullanılan ve kullanılmaya uygun çeşitli taşların özellikleri ile İzmir ve yakın çevresinde bunlara ilişkin kaynaklar üzerinde araştırmalar
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-04)Günümüzde Peyzaj düzenleme çalışmalarının önemine bağlı olarak bitki materyali ile birlikte cansız elemanların kulla nımı ve önemi de çoğalmaktadır. Canlı malzemenin peyzaj mimarlığında kullanımı ile ilgili yayın ve ... -
Landsat uydusu aracılığı ile elde edilen görüntülerin sınıflandırılmaları ve bunlara ilişkin bilgisayar programlarının hazırlanması
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-04)Günümüzde, nüfus artışı, çevre kirliliği gibi evren sel sorunların da etkisi ile giderek daha çok önem kazanan ve bütün dünyayı ilgilendiren doğal kaynakların sınırlılı ğı sorunu karşısında, diğer çalışmaların yanı sıra, ... -
İzmir`de Mustafa Kemal Bulvarı`nın peyzaj mimarlığı açısından etüdü ve peyzaj projesi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-04)97 ÖZET Kentleşme ve beraberinde getirdiği hızlı nüfus artışı ile büyük şehirlerimizde aşırı bir yapılaşma görülmektedir. Arsa spekülasyonu ile de tek ve iki katlı evler yerlerini çok katlı apartmanlara bırakmaktadır. ... -
Farklı derecelerde ısıtılmış süte farklı oranlarda katılan CaCl2`ün sütün pıhtılaşma süresine ve peynir randımanına etkisi üzerine araştırmalar
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-06)Bu çalışmada, Beyaz peynir yapımında farklı sıcaklık derecelerinde ısıtılan sütlere farklı oranlarda katılan CaCl ün sütün pıhtılaşma süresine ve randımana olan etkisi araştı rılmıştır. Denemeye alınan inek sütleri, 3 ... -
Kuyruk modelleri ve analizi üzerine bir uygulama
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06).- 50 - 5. ÖZKK Hizmet üretiminde bulunan işletmelerin güncelliğimi d'aima koruyan eh önemli sorunlardan birisi ` bekleme »' olay id ir. Bek leme olayı talebin stok-astik olarak değişmesinden kaynaklan - makta, ... -
Pastörizasyondan sonra kültür ilavesinin ekşi kremadan yapılan tereyağlarının özelliklerine etkisi üzerine bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-06)-46-.0 Z'S I Bu- çalışmada, pastörizasyon sonra kültür ilavesinin, ekşi kremadan yapılan tereyağlarınm özelliklerine etkisi araştırıl mıştır. Bu amaçla, as itliği yüksek kremalardan nötralizasyondan sonra elde edilen ... -
Bazı yer ve sırık fasulye çeşitlerinde optimal melezleme şartlarının tespiti üzerine bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-04)-29- V- ÖZEK Bu çalışma bazı yer ve sırık fasulye çeşitlerinde melezlemeler sırasında optimal koşulların saptanması amacıyla yapılmıştır. Araştırmada 2 yer 2 sırık olmak üzere 4- fasulye çeşidi kulla nılmıştır. Bu çeşitler; ... -
Sonbahar sera yetiştiriciliğine uygun hıyar çeşit seçimi
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-04)ÖZET Sonbahar sera hıyar yetiştiriciliğine uygun çeşit seçimi amacı ile 1983 ve 1984 Sonbaharında Antalya Maram Fı, Minibar (KO728) Fı, Hylares Fı çeşitleri ile dört tekerrürlü olarak tesadüf bloklara deneme desenine göre ... -
Cam ve plastik seraların sonbahar domates üretimi yönünden karşılaştırılması
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-04)ÖZET Bu deneme, sonbahar domates yetiştiriciliğinde cam seraların ve plastik seraların verim, kalite ve ürün fiatının karşılaştırılması amacıyla yapılmıştır. Antalya-Alanya seralarından 18 cam ve plastik sera seçilerek ... -
Bazı sert çekirdekli meyve türlerinde döllenme biyolojisi üzerinde yöntem çalışmaları
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-04)Laboratuvarda dişi organların agar- ortamına dikildiği yöntemde işet ozl anmadan 24 saat sonra tepecikte çimlenmiş çiçek tozları,, daha sonraki günlerde de ancak `birkaç: dişi organda çok az sayıda ve çok zayıf çim borusu ... -
Hıyar turşularında sorbik asitin yüzeyde zar oluşumuna etkisi üzerinde bir araştırma
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-06)63 SUMMARY Considerable losses may occur due to the film which forms on the surface of the brine of pickled cucumbers and therefore has a negative effect on the quality of the pickles. In this research, ef fect of sorbic ... -
Kayısıların kurutma karekteristikleri
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-04)- 43 - 6. ÖZET Bu çalışmada direkt infrared ısı kaynağı altında 50, 60 ve 70°C sıcaklıklarda Tokaloğlu ve Royal kayısı çeşitlerinin kurutma ka- rekteristiği araştırıldı. Serada da aynı kayısı çeşitlerinin gü neşte kurutulma ... -
Etlik piliçlerde hareket aktivitesinin arttırılmasının değişik yaş dönemlerinde gelişme özelliklerine etkisi ile optimum kesim ağırlık ve yaşının belirlenmesi üzerinde araştırmalar
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-04)-43- OZBT Araştırma, hareketlendirmenin gelişmeyi ne düzeyde etkilediği nin saptanması, Erbro yerli etlik hibr itler inin değişik yaş dönemle rindeki gelişmelerinin incelenerek `Bir yabancı hibritle karşılaştırıl ması ve ... -
İzmir`de bazı yolların kapatılarak yaya bölgeleri oluşturma da kent peyzajını geliştirme açısından yeniden planlanması üzerinde araştırmalar
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-04)Kentlerde yeni ulaştırma düzenlerinin bir bölümünü oluşturan yaya bölgeleri konusunda olumlu uygulamaların ortaya konması, bu konuda yapılan araştırmaların sağlam bir temele dayanması ile ola¬ sıdır. Yapılan araştırmalarda ... -
Gölmarmara ve Gölcük gölleri kerevitlerindeki (Actacus leptodactylus salinus Nordman, 1842) ağır metal birikimleri
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)17 vı - ÖZET Bu araştırmada Kge Bölgesinin (iölmarmara ve üölcük göllerinde su ürünleri acisxnaan önemli ihraç ürünü olan Kerevit Astacus leptodactylus salinus UjOH1)MAW,1842) »jubat - Mayıs pe- riotları arasında bazı ağır ... -
Sulu koşullarda farklı azot uygulamalarında gediz-75, cumhuriyet-75, lachish 1568/2 ve gönen buğday çeşitleri azot içeriğinin mevsimsel değişimi ve topraktan kaldırılan azot miktarının saptanması
(EGE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06).56 5-ÖZEÎD. _ Bu araştırma Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bolümü deneme tarlalarında kurulan deneme ile yapılmıştır.. ; Sulu şartlarda yapılan denemede G-ediz-75, Cumhur iyet-7 5, Lac- hish 1568/2 ve Gönen `buğday ...