Kayısıların kurutma karekteristikleri
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
- 43 - 6. ÖZET Bu çalışmada direkt infrared ısı kaynağı altında 50, 60 ve 70°C sıcaklıklarda Tokaloğlu ve Royal kayısı çeşitlerinin kurutma ka- rekteristiği araştırıldı. Serada da aynı kayısı çeşitlerinin gü neşte kurutulma karakteristikleri araştırıldı. Effektif difüzzi- viteler ve difüzziviteler için aktivasyon enerjisi, azalan akı bölgesinde hesaplandı. - 44 - 7. SUMMARY In this study, the drying characteristics of the Tokaloğlu and Royal apricot varieties were investigated at temperatures of 50, 60, ?0°C under direct radiation of an infrared heat sources. The sun-drying characteristics of the same apricots varieties are isvestigated in the green house. The effective diffusivities and the energy of activation for diffusivities were calculated for the falling rate period.
Collections