Search
Now showing items 1-10 of 29
Turunçgillerde meyve çürüklüğü etmeni Penicillium spp izolatlarının bazı kimyasal maddelerle önlenmesi üzerinde çalışmalar
(2018-08-06)
6. ÖZET Ege Bölgesinde turunçgil işleme ve paketleme evlerinden çürümekte olan meyveler toplanmıştır. Söz konusu meyvelerden 6 tane mayi küf çürüklüğü Penicillium italicum ile 18 tane yeşil küf çürüklüğü P. digitatum izolatı ...
Domates tozu ve domates çorbalarında meydana gelen renk değişmeleri
(2018-08-06)
5. ÖZET Domates çorbalarının ve ana bileşeni olan domates tozla rının depolama sırasındaki esmerleşmelerini önlemede çeşitli kat kıların ve vakumun etkisi araştırılmıştır. Üç farklı oranda ( % 40, % 35 ve % 30 ) domates ...
Ege bölgesinde yetiştirilen başlıca zeytin çeşitlerinden (Ayvalık, Memecik) elde edilen yağların antioksidan aktivitesi üzerine etki eden bileşenlerin zeytinyağlarının raf ömrüne etkileri
(2018-08-06)
Bu çalışmada Ege Bölgesinin kuzey ve güney bölgelerinde yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan Ayvalık ve Memecik zeytin çeşitlerinin orijin bölgelerinin (Ayvalık, Aydın) zeytinlerinden 2009 ve 2010 hasat yılları, iki farklı ...
Pastörizasyondan sonra kültür ilavesinin ekşi kremadan yapılan tereyağlarının özelliklerine etkisi üzerine bir araştırma
(2018-12-06)
-46-.0 Z'S I Bu- çalışmada, pastörizasyon sonra kültür ilavesinin, ekşi kremadan yapılan tereyağlarınm özelliklerine etkisi araştırıl mıştır. Bu amaçla, as itliği yüksek kremalardan nötralizasyondan sonra elde edilen ...
Mikroenkapsülasyon işleminin ekstra sızma zeytinyağı tozunun depolanması sırasında oksidatif stabilite, sorpsiyon ve fiziksel kalite kriterleri üzerine etkisi
(2018-08-06)
Bu çalışmada mikroenkapsüle zeytinyağı tozunun depolanması sırasında kimyasal ve fiziksel özelliklerindeki değişim incelenmiştir. Ayrıca homojenizasyon yönteminin son ürün üzerine etkisini incelemek amacıyla klasik ve ...
Farklı gaz bileşimi ve sıcaklık koşullarının Erkence hurma zeytini`nin depo ömrü üzerine etkileri
(2018-08-06)
Bu çalışmada Hurma zeytinlerin farklı gaz bileşimi ve sıcaklık koşullarında muhafaza edilmesi sırasında meydana gelen değişimler fizikokimyasal ve duyusal olarak incelenmiştir. Bu amaçla, Hurma zeytinler denemenin 1. yılında ...
İzmir ve civarında soğuk hava depolarında depolanan elmalarda depolama sırasında bozukluklardaki küf florasının saptanması konusunda bir araştırma
(2018-08-06)
6. ÖZET Bu çalışmada, 1989 yılı üretim sezonunda İzmir ili civarında, 3'ü özel, l'i kamu sektörüne ait olan 4- ayrı soğuk hava deposunda depolanan elmalar araştırma materyali olarak seçilmiştir. Sadece çürük ...
İşlenmiş natürel kuru kayısıların depolanması sırasında oluşan değişmeler
(2018-08-06)
ÖZET İŞLENMİŞ NATÜREL KURU KAYISILARIN DEPOLANMASI SIRASINDA OLUŞAN DEĞİŞMELER YEYGEL, Mehmet Yıldır Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Danışmanı: Prof. Dr. Tomris ALTUĞ Mayıs 2001, 139 sayfa Bu araştırmada; ...
Hindi etine uygulanan bazı organik asit ve fosfatların ürünün raf ömrü üzerine etkileri
(2018-08-06)
IV ÖZET HİNDİ ETİNE UYGULANAN BAZI ORGANİK ASİT VE FOSFATLARIN ÜRÜNÜN RAF ÖMRÜ ÜZERİNE ETKİLERİ DİNÇER, Ayşe Handan Doktora Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Adnan ÜNLÜTÜRK Eylül 2002, 178+ XXH sayfa ...