Search
Now showing items 1-10 of 19
Çiğ süt ve geleneksel süt ürünlerinden probiyotik özellikteki Enterococcus türlerinin izolasyonu, tanılanması ve İzmir tulum peyniri üretiminde destek kültür olarak kullanım olanaklarının araştırılması
(2018-08-06)
Bu çalışmada biyokimyasal ve fenotipik yöntemler ile çiğ süt ve geleneksel bazı süt ürünlerinden probiyotik özellikteki Enterococcus türleri izole edilmesi ve bu türlerin İzmir Tulum Peyniri Üretiminde destek kültür olarak ...
İzmir pazarlarında satılan taze köy peynirlerinin bazı nitelikleri ve özellikle zehirlenmeye neden olan bakteri içerikleri üzerinde araştırmalar
(2018-12-06)
İzmir ili semt pazarlarında satılmakta olan toplam 25 adet köy peyniri Örneği özellikle zehirlenmeye neden olan* bakterilerle, kaliteyi etkileyen mikroorganizmaları ayrıca peynirlerin diğer ö- zelliklerini saptamak amacıyla ...
Isabella üzüm (Vitis labrusca L.) suyu ile zenginleştirilmiş probiyotik yulaf sütü içeceği üretimi ve depolama süresince probiyotik bakterilerin canlılığının belirlenmesi
(2021)
Bu çalışma kapsamında, süt içeren probiyotik ürünlere alternatif olarak üretilen yulaf sütüne Isabella (Vitis labrusca L.) üzüm suyu ve probiyotik özellikteki Lactobacillus acidophilus La-5 ve Lactobacillus rhamnosus LGG ...
Ege bölgesinin bazı yörelerinde yapılan geleneksel tarhana ve bileşenlerinin bakteri florasının tanımlanması
(2018-08-06)
ÖZETEGE BÖLGES N N BAZI YÖRELER NDE YAPILANGELENEKSEL TARHANA VE B LEŞENLER N N BAKTERFLORASININ TANIMLANMASIYÜCEL ŞENGÜN, lkinDoktora Tezi, Gıda Mühendisliği BölümüTez Yöneticisi: Prof. Dr. Mehmet KARAPINARAralık 2006, ...
Oligofruktozla zenginleştirilmiş sütten üretilen kefirlerin kalitesi üzerine tane ve kültür kullanımının etkileri
(2018-08-06)
Bu çalışmada; fermente bir süt içeceği olan kefirde tane ve kültür kullanımının, ürünün fiziksel, biyokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerine etkisinin ortaya konulması, prebiyotik (fruktooligosakkarit) ilavesinin ...
Sütün mikrobiyal yükünün ve somatik hücre sayısının çip-üstü-laboratuvar (ÇÜL) cihazı ile belirlenmesi
(2020-08-16)
Son 20 yılda ortaya çıkan, mikro-kanal yapılarında mikro-litreler mertebesinde akışkanın proses edilmesi için kullanılan çip-üstü-laboratuvar (ÇÜL) teknolojisi geleneksel yöntemlere bir alternatif oluşturmaktadır. ...
Engelleme teknolojisinin sebzelerde patojen inaktivasyonu ve raf ömrü açısından etkilerinin araştırılması
(2018-08-06)
Bu çalışmada, doğranmış marulların ve bütün haldeki domateslerin farklı konsantrasyonlarda oregano veya sumak ekstraktları ile 5, 10, 15 ve 20 dakika yıkanmasının Salmonella typhimurium ATCC 13311 üzerine antimikrobiyal ...
Yerli siyah üzüm çeşitlerinden üretilen şarapların tavuk eti marinasyonunda etin raf ömrü ve Salmonella typhimurium üzerine etkisinin belirlenmesi ve resveratrol, kuarsetin ve kateşin düzeylerinin
(2018-11-09)
Bu araştırmada Öküzgözü, Kalecik karası ve Boğazkere şaraplarıyla yapılan 2, 6 ve 24 saatlik marinasyon işleminin tavuk etinde raf ömrü ve S.typhimurium, psikrofilik mikroorganizmalar ve maya sayısı üzerine antimikrobiyal ...
Probiyotik ve prebiyotik katkılı koruk suyunun et marinasyonunda kullanımı ve ete inoküle edilen patojenler üzerine inaktivasyon etkisi
(2020-08-14)
Bu çalışmada, koruk suyu (KS), soğan suyu (SS) ve probiyotik (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei ve Lactobacillus rhamnosus) ilavesiyle hazırlanan marinasyon sıvılarının fizikokimyasal ve antimikrobiyal özellikleri ...
Sütlerdeki penisilin antibiyotiği kalıntılarının mikrobiyolojik olarak saptanması
(2018-08-06)
6. ÖZET.?.> Araştırmamızda izmir'de çeşitli marketlerde satılan pastörize sütlerde penisilin antibiyotiği kalıntılarının saptanması ve bu kalıntıların mevsimsel dağılımlarının bulunması amaçlanmıştır. Eu çalışmada ...