Search
Now showing items 1-10 of 25
Determination of aflatoxin levels and micrufungal flora in unpacked red pepper samples in istanbul province
(2019-01-17)
Besin kaynaklı hastalıklar, sürekli artış gösteren, önemli halk sağlığı sorunları arasındadır. Günümüzde, özellikle gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi, gelişmiş ülkelerde de besin kaynaklı hastalık vakaları görülebilmektedir. ...
The amount of fumonisins in peanuts from A frame of open sale in ı̇stanbul
(2019-08-19)
ABSTRACT (TURKISH)Salman T. (2018). İstanbul İlinde Açıkta Satılan Fıstıkların Fumonisin Miktarlarının değerlendirilmesi,Yeditepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik ABD, Yüksek Lisans ...
Changes in nutritional values of selected traditional foods in cookbooks between 1970 and 2018: Borek
(2019-11-19)
Geleneksel gıdalar, geleneksel kompozisyon, geleneksel malzemeler ve üretim veya işleme türü ile ayırt edilse de, benzer özellik taşıyan nesillerden nesile aktarılan ulusal ve yerel kültür mirasındaki yiyeceklerdir. ...
Assesment of the nutritional status of pregnant women who consult to gynecology policlinic of A private hospital
(2019-08-19)
Her geçen gün artan hastalıklarla birlikte gebelikte beslenmenin de önemi artmaktadır. Bireyin oluşumundan itibaren anne karnında beslenmesi başlar ve bir ömür boyu devam eder.Bu tez çalışması İstanbul'da özel bir ...
Daha önce beslenme eğitimi almamış banka çalışanlarının beslenme bilgi düzeylerinin belirlenmesi
(2019-08-19)
Beslenme; büyüme, yaşamın sürdürülmesi ve sağlığın korunması için besin öğelerinin vücutta kullanılmasıdır. Bunun için de, enerji ve besin öğelerinin yeterli ve dengeli olarak sağlanması bireylerin sağlıklı olabilmeleri ...
Karaman il merkezi lise öğrencilerinin beden algısı ve yeme tutumlarının değerlendirilmesi
(2019-01-29)
Bireyin vücut yapısı, zihninde hayalini kurduğu ideal beden yapısından çokfarklı ise beden memnuniyetsizliği görülebilir. Zayıflığın bir güzellik ölçütü olarakkabul edilmesi, `ne kadar zayıf olursam, o kadar güzel olurum` ...
Investıgatıon of the effects of the nıght shıft procedure system on nutrıtıonal habıts among health professıonals (nurse / doctor) workıng ın A specıal hospıtal
(2019-11-07)
Bu çalışma, İstanbul il merkezindeki seçilmiş özel hastanelerde görev yapmakta olan hekim, hemşire ve ebelerde nöbet usulü çalışma durumunun beslenme alışkanlıklarına etkisi ve ortaya çıkabilecek beslenme sorunlarının ...
Assessment of the nutritional status of individuals aged 65 and above attending to Istanbul University-Cerrahpasa Cerrahpasa Medical Faculty Hospital Geriatrics Outpatient Clinic
(2019-10-16)
Yaşlanma sürecindeki fizyolojik, psikolojik ve sosyal değişimlerin besin alımını etkilemesinden dolayı yaşlı bireyler malnütrisyon açısından risk altındadır. Bu risk, hastanede kalış süresinin uzaması, fonksiyonel kapasitenin ...
Determinaton of opinions of students of a foundation university on plant and animal based nutrition
(2019-02-18)
Bu çalışma, Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde eğitim görmekte olan öğrencilerin bitkisel kaynaklı beslenmeye yeni kuşakların yaklaşımının belirlenmesi ve bunun sürdürülebilir gıdaya katkısının incelenmesi ...
Determination of university students` trust to specific packaged foods, knowledge and usage level of food labels considering different BMI levels
(2019-10-16)
Bu çalışmada, Türkiye'de son dönemde yiyecek endüstrisine karşı azalmış güvene dayanarak, tüketicilerin belirli paket gıdalara, diyet ürünlere ve organik gıdalara yönelik tutumunun, besin etiketi okuma davranışının ...