Assesment of the nutritional status of pregnant women who consult to gynecology policlinic of A private hospital
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Her geçen gün artan hastalıklarla birlikte gebelikte beslenmenin de önemi artmaktadır. Bireyin oluşumundan itibaren anne karnında beslenmesi başlar ve bir ömür boyu devam eder.Bu tez çalışması İstanbul'da özel bir hastanenin kadın doğum polikliniğine gelen 100 gebe kadının beslenme durumlarının değerlendirilmesi amacıyla yapılmış ve katılımcılara anket çalışması uygulanmıştır. Gebelerin yaşı, eğitim durumları, çalışma durumları, aylık gelirleri, gebelik sayısı, gebelikte değişen beslenme alışkanlıkları, sigara kullanımı yanında gebelik sürecini diyetisyen ile tamamlama durumu, gebelikte beslenme hakkında bilgi alma durumu, bilgiyi hangi kaynaktan aldığı ayrıca kahvaltı ve ara öğün alışkanlığı, öğün sayısı, öğün atlama durumu, günlük su tüketimi ve yemeği kiminle yediği gibi durumlar ile beslenme alışkanlıkları sorgulanmıştır. Bu çalışmada ayrıca bazı besinlerin tüketim sıklıkları sorgulanmıştır. Sonuç olarak; aylık gelir ile gebelik sürecini diyetisyenle tamamlama arasında ve eğitim düzeyi ile sigara kullanımı arasında anlamlı bir ilişki bulunamazken, yüksek eğitim düzeyine sahip bireylerin düşük eğitimli bireylere göre daha fazla gebelikte beslenme bilgisi aldığı, kahvaltı alışkanlığı olanların yeterli düzeyde yumurta tükettiği, ara öğün alışkanlığı olan gebelerin yeterli düzeyde meyve tükettiği ve kendi sağlıkları üzerinde çok kontrol sahibi olan bireylerin hiç sigara kullanmadığı gibi verilere ulaşılmıştır. With each passing day of illness, the importance of feeding in pregnancy is increasing. Since the formation of the individual, the mother begins to feed to fetus and continues for a lifetime.This thesis study was carried out in order to evaluate the nutritional status of 100 pregnant women who came to the policlinic of a private hospital in İstanbul. Questionnaire was applied to participants and eating habits were questioned. Age, educational status, working conditions, monthly income, number of pregnancies, changing eating habits during pregnancy, completing the pregnancy process with the dietitian as well as the status of receiving the information about the nutrition during pregnancy, the source from which the information is received and the habit of breakfast and snacks, number of meals , meal skipping status, daily water consumption and eating habits, eating habits and eating habits were questioned. In this study, the frequency of consumption of some foods was also questioned. As a result; monthly incomes and completion of pregnancy period with dietician and there is no significant relationship between education level and smoking. high education level individuals are more informed about nutrition than low educated individuals. Women who have breakfast habits consumed enough eggs and having snack meal habits are sufficient level of fruit consumption and that individuals with much control over their own health have never used cigarettes.
Collections