Now showing items 1-17 of 17

    • Alanya`nın modern dönem kentleşmesinin süreksizlik, bağlamdan koparma ve düşünümsellik kavramlarıyla irdelenmesi 

      Gökçe Atahan, Işil (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-24)
      Dünyada özellikle 19. ve 20. yüzyılda endüstrinin gelişmesiyle birlikte, üretimbiçimleri, yaşantılar ve dolayısıyla kentler değişmiştir; 21. yüzyıla gelindiğindeyse bugelişmelerin etkileri daha radikal bir görünüme ...
    • Kentsel dönüşüm ve Alanya Damlataş bölgesi için tasarım araştırması 

      Kasapoğlu, Tunahan (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-24)
      Bu araştırma, 6306 sayılı `afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun` isimli kanun kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projelerinin yerel halk görüşleri dikkate alınarak oluşturulmasını ...
    • 20. yy manifestoları üzerinden mimarlık, kent ve sinemada modernizm 

      Yağmur, Zeynep (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-24)
      Endüstri Devrimi ile birlikte başlayan yeni çağ; beraberinde köklü değişimleri getirmiştir.Sinemanın yedinci sanat olarak ortaya çıkması, kentlerin yapılanmasının çok ciddi birşekilde ele alınması gerekliliği, işçi sınıfının ...
    • Rengin Alanya`daki dili 

      Uğurtay Ayaydin, Rabia Zuhal (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-24)
      nsan; hayatta var olduğu sürece estetik arayışı içinde olmuştur. Bu arayış her nekadar görsel algıya hitaben görünse dahi ruhsal algıyı da etkilemiştir. Estetik arayışında,renkler her zaman önemli bir faktör olmuştur. ...
    • Sürdürülebilir yapı uygulamalarının mimarlar tarafından algılanması: Alanya örneği 

      Sati, Murat (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-24)
      Bu araştırma, mimarların sürdürülebilir yapı uygulamalarına yönelik algılamalarının belirlenmesi amacı ile gerçekleştirilmiştir. Bu araştırma, kendi alanında ve araştırma bölgesinde öncü çalışmalardan olması nedeniyle önem ...
    • Alanya`da sürdürülebilir kentiçi ulaşımda bisiklet 

      Tekin, Mehmet Ali (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-10)
      Hızlı nüfus artışı ve endüstrileşme, büyük kentlerde ulaşım için büyük sorunlar oluşturmaktadır. Hızla artan nüfusla doğru orantılı olarak, motorlu taşıt kullanımı da aynı oranda artış göstermektedir. Taşıt sayısının artması ...
    • Kamu yapım işlerinde idarelerin proje yönetimine dahil olabilecekleri bir ihale usulünün geliştirilmesi 

      Er, Hakan (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-10)
      İnşaat projeleri birçok faaliyetten oluşan ve her bir faaliyetin farklı uzmanlık gerektirenfarklı katılımcılar tarafından yürütülen karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu karmaşıklığı ortadankaldırarak projelerin verimli bir ...
    • Tarihi Alanya kalesinde su: Elde edilmesi ve kullanımı 

      Akman, Nilgün (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-10)
      `Tarihi Alanya Kalesi'nde Su, Elde Edilmesi ve Kullanımı` başlığını taşıyan bu çalışma; yaşamın temelini oluşturan su ile ilgili depolama, iletme, koruma, kullanma, deşarj etme gibi konularda Alanya Kalesi'nde ...
    • Kentsel dönüşüm ve Alanya Cuma pazarı bölgesi için uygulama önerisi 

      Özpelit, Onur (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-10)
      Uygarlığın gelişimi insanların hem barındıkları konutlardan hem de yaşadıkları bölgede sunulan alt ve üst yapı hizmetlerinden beklentilerini arttırmıştır. Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde mevcut yapıların ...
    • Gölevezden yarı mamül ürün geliştirme üzerine bir araştırma 

      Baş, Erman (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-11-12)
      Gölevez (Colocasia esculenta (L.) Schott) Akdeniz sahillerinde çok fazla yetiştirilen bir tarım ürünüdür. Patatesten daha fazla lif, potasyum, magnezyum, çinko, A,B ve C vitaminleri içerir. Mineral bakımından, yörede çok ...
    • Konut satınalma kararlarını etkileyen unsurların tespiti 

      Karamut, Rüştü Özgür (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-04-22)
      Son yıllarda inşaat sektörü Türkiye'de hızla büyüyerek ekonomiye büyük katkı sağlamaktadır. Konut sektörü ise inşaat sektörünün yaklaşık %75'lik kısmını oluşturmaktadır. Dolayısıyla; sektörün gelişimini sürdürebilmesi ...
    • Ziyaretçilerin sokak lezzetlerine yönelik gastronomik imaj algısının satın alma niyetine etkisi: Antalya örneği 

      Bayram, Ramazan (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2020-07-06)
      Yöresel lezzetlerin somut ve ulaşılabilir öğesi durumunda olan sokak lezzetleri, toplumların neyi, ne zaman, nasıl ve kimlerle tükettiğini gösteren önemli unsurlardır. Bu çalışmada Türkiye'nin turizm başkenti ...
    • Avokadolu yoğurt üretimi 

      Tarhan, Asli (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-11-20)
      Bu çalışmada, avokado meyvesi yoğurt üretiminde kullanılarak, fonksiyonel bir ürün geliştirilip, kalite kriterleri ve kullanım olanakları araştırılmıştır. Farklı oranlarda (%0, 6, 10, 15) avokado püresi ve saf kültür ...
    • Buğday rüşeyminin protein içeriği arttırılmış tarhana üretiminde kulanım olanaklarının araştırılması 

      Özçira, Neslihan (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)
      Bu çalışmada, buğday rüşeymi ilavesinin tarhana formülasyonu üzerindeki etkisi tarhanaların fizikokimyasal, fonksiyonel, toz ve duyusal özelliklerin belirlenmesiyle incelenmiştir. Bu amaçla, buğday rüşeymi beş farklı oranda ...
    • Farklı baklagil ve yenilebilir böcek unları ile zenginleştirilmiş eriştelerin kalite ve bazı besinsel özelliklerinin belirlenmesi 

      Yilmaz, Mehmet Burak (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)
      Yenilebilir böcek ve baklagil unu eklenmiş geleneksel Türk eriştesinin nem, kül, yağ, protein ve karbonhidrat içerikleri, pişirme kalitesi ve duyusal karakteristikleri incelenmiştir. Erişte örneklerinde baklagil unları ...
    • Erişte üretiminde farklı un katkılarının (Balık unu, çekirge unu, un kurdu unu ve spirulina tozu) kullanım imkanlarının araştırılması 

      Kisa, Hilmiye (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)
      Bu çalışmada, buğday ununun yerine kendi ağırlığının farklı oranlarında (%15, %30) deniz kaynaklı ve yenilebilir böcek kaynaklı unlar eklenerek geleneksel yöntem kullanılarak erişte üretilmiştir. Deniz kaynaklı un olarak ...
    • Farklı tahıl ve baklagil unlarının glutensiz tarhana üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması 

      Erdoğan, Selma Lubabe (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)
      Bu çalışmanın amacı, farklı tahıl ve baklagil unlarının glutensiz tarhana yapımında kullanılması ve glutensiz tarhana örneklerinin fizikokimyasal bileşimi, fonksiyonel, toz ürün ve duyusal özellikleri üzerindeki etkilerinin ...