ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ
Browse by
Sub-communities within this community
Recent Submissions
-
Avokadolu yoğurt üretimi
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-11-20)Bu çalışmada, avokado meyvesi yoğurt üretiminde kullanılarak, fonksiyonel bir ürün geliştirilip, kalite kriterleri ve kullanım olanakları araştırılmıştır. Farklı oranlarda (%0, 6, 10, 15) avokado püresi ve saf kültür ... -
Gölevezden yarı mamül ürün geliştirme üzerine bir araştırma
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-11-12)Gölevez (Colocasia esculenta (L.) Schott) Akdeniz sahillerinde çok fazla yetiştirilen bir tarım ürünüdür. Patatesten daha fazla lif, potasyum, magnezyum, çinko, A,B ve C vitaminleri içerir. Mineral bakımından, yörede çok ... -
Buğday rüşeyminin protein içeriği arttırılmış tarhana üretiminde kulanım olanaklarının araştırılması
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)Bu çalışmada, buğday rüşeymi ilavesinin tarhana formülasyonu üzerindeki etkisi tarhanaların fizikokimyasal, fonksiyonel, toz ve duyusal özelliklerin belirlenmesiyle incelenmiştir. Bu amaçla, buğday rüşeymi beş farklı oranda ... -
Farklı baklagil ve yenilebilir böcek unları ile zenginleştirilmiş eriştelerin kalite ve bazı besinsel özelliklerinin belirlenmesi
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)Yenilebilir böcek ve baklagil unu eklenmiş geleneksel Türk eriştesinin nem, kül, yağ, protein ve karbonhidrat içerikleri, pişirme kalitesi ve duyusal karakteristikleri incelenmiştir. Erişte örneklerinde baklagil unları ... -
Erişte üretiminde farklı un katkılarının (Balık unu, çekirge unu, un kurdu unu ve spirulina tozu) kullanım imkanlarının araştırılması
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)Bu çalışmada, buğday ununun yerine kendi ağırlığının farklı oranlarında (%15, %30) deniz kaynaklı ve yenilebilir böcek kaynaklı unlar eklenerek geleneksel yöntem kullanılarak erişte üretilmiştir. Deniz kaynaklı un olarak ... -
Farklı tahıl ve baklagil unlarının glutensiz tarhana üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)Bu çalışmanın amacı, farklı tahıl ve baklagil unlarının glutensiz tarhana yapımında kullanılması ve glutensiz tarhana örneklerinin fizikokimyasal bileşimi, fonksiyonel, toz ürün ve duyusal özellikleri üzerindeki etkilerinin ... -
Alanya`da sürdürülebilir kentiçi ulaşımda bisiklet
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-10)Hızlı nüfus artışı ve endüstrileşme, büyük kentlerde ulaşım için büyük sorunlar oluşturmaktadır. Hızla artan nüfusla doğru orantılı olarak, motorlu taşıt kullanımı da aynı oranda artış göstermektedir. Taşıt sayısının artması ... -
Kamu yapım işlerinde idarelerin proje yönetimine dahil olabilecekleri bir ihale usulünün geliştirilmesi
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-10)İnşaat projeleri birçok faaliyetten oluşan ve her bir faaliyetin farklı uzmanlık gerektirenfarklı katılımcılar tarafından yürütülen karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu karmaşıklığı ortadankaldırarak projelerin verimli bir ... -
Kentsel dönüşüm ve Alanya Cuma pazarı bölgesi için uygulama önerisi
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-10)Uygarlığın gelişimi insanların hem barındıkları konutlardan hem de yaşadıkları bölgede sunulan alt ve üst yapı hizmetlerinden beklentilerini arttırmıştır. Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde mevcut yapıların ... -
Alanya`nın modern dönem kentleşmesinin süreksizlik, bağlamdan koparma ve düşünümsellik kavramlarıyla irdelenmesi
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-24)Dünyada özellikle 19. ve 20. yüzyılda endüstrinin gelişmesiyle birlikte, üretimbiçimleri, yaşantılar ve dolayısıyla kentler değişmiştir; 21. yüzyıla gelindiğindeyse bugelişmelerin etkileri daha radikal bir görünüme ... -
Kentsel dönüşüm ve Alanya Damlataş bölgesi için tasarım araştırması
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-24)Bu araştırma, 6306 sayılı `afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun` isimli kanun kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projelerinin yerel halk görüşleri dikkate alınarak oluşturulmasını ... -
20. yy manifestoları üzerinden mimarlık, kent ve sinemada modernizm
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-24)Endüstri Devrimi ile birlikte başlayan yeni çağ; beraberinde köklü değişimleri getirmiştir.Sinemanın yedinci sanat olarak ortaya çıkması, kentlerin yapılanmasının çok ciddi birşekilde ele alınması gerekliliği, işçi sınıfının ... -
Rengin Alanya`daki dili
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-24)nsan; hayatta var olduğu sürece estetik arayışı içinde olmuştur. Bu arayış her nekadar görsel algıya hitaben görünse dahi ruhsal algıyı da etkilemiştir. Estetik arayışında,renkler her zaman önemli bir faktör olmuştur. ... -
Tarihi Alanya kalesinde su: Elde edilmesi ve kullanımı
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-10)`Tarihi Alanya Kalesi'nde Su, Elde Edilmesi ve Kullanımı` başlığını taşıyan bu çalışma; yaşamın temelini oluşturan su ile ilgili depolama, iletme, koruma, kullanma, deşarj etme gibi konularda Alanya Kalesi'nde ... -
Konut satınalma kararlarını etkileyen unsurların tespiti
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-04-22)Son yıllarda inşaat sektörü Türkiye'de hızla büyüyerek ekonomiye büyük katkı sağlamaktadır. Konut sektörü ise inşaat sektörünün yaklaşık %75'lik kısmını oluşturmaktadır. Dolayısıyla; sektörün gelişimini sürdürebilmesi ... -
Sürdürülebilir yapı uygulamalarının mimarlar tarafından algılanması: Alanya örneği
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-24)Bu araştırma, mimarların sürdürülebilir yapı uygulamalarına yönelik algılamalarının belirlenmesi amacı ile gerçekleştirilmiştir. Bu araştırma, kendi alanında ve araştırma bölgesinde öncü çalışmalardan olması nedeniyle önem ... -
Ziyaretçilerin sokak lezzetlerine yönelik gastronomik imaj algısının satın alma niyetine etkisi: Antalya örneği
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2020-07-06)Yöresel lezzetlerin somut ve ulaşılabilir öğesi durumunda olan sokak lezzetleri, toplumların neyi, ne zaman, nasıl ve kimlerle tükettiğini gösteren önemli unsurlardır. Bu çalışmada Türkiye'nin turizm başkenti ...