Recent Submissions

  • Avokadolu yoğurt üretimi 

    Tarhan, Asli (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-11-20)
    Bu çalışmada, avokado meyvesi yoğurt üretiminde kullanılarak, fonksiyonel bir ürün geliştirilip, kalite kriterleri ve kullanım olanakları araştırılmıştır. Farklı oranlarda (%0, 6, 10, 15) avokado püresi ve saf kültür ...
  • Gölevezden yarı mamül ürün geliştirme üzerine bir araştırma 

    Baş, Erman (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-11-12)
    Gölevez (Colocasia esculenta (L.) Schott) Akdeniz sahillerinde çok fazla yetiştirilen bir tarım ürünüdür. Patatesten daha fazla lif, potasyum, magnezyum, çinko, A,B ve C vitaminleri içerir. Mineral bakımından, yörede çok ...
  • Buğday rüşeyminin protein içeriği arttırılmış tarhana üretiminde kulanım olanaklarının araştırılması 

    Özçira, Neslihan (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)
    Bu çalışmada, buğday rüşeymi ilavesinin tarhana formülasyonu üzerindeki etkisi tarhanaların fizikokimyasal, fonksiyonel, toz ve duyusal özelliklerin belirlenmesiyle incelenmiştir. Bu amaçla, buğday rüşeymi beş farklı oranda ...
  • Farklı baklagil ve yenilebilir böcek unları ile zenginleştirilmiş eriştelerin kalite ve bazı besinsel özelliklerinin belirlenmesi 

    Yilmaz, Mehmet Burak (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)
    Yenilebilir böcek ve baklagil unu eklenmiş geleneksel Türk eriştesinin nem, kül, yağ, protein ve karbonhidrat içerikleri, pişirme kalitesi ve duyusal karakteristikleri incelenmiştir. Erişte örneklerinde baklagil unları ...
  • Erişte üretiminde farklı un katkılarının (Balık unu, çekirge unu, un kurdu unu ve spirulina tozu) kullanım imkanlarının araştırılması 

    Kisa, Hilmiye (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)
    Bu çalışmada, buğday ununun yerine kendi ağırlığının farklı oranlarında (%15, %30) deniz kaynaklı ve yenilebilir böcek kaynaklı unlar eklenerek geleneksel yöntem kullanılarak erişte üretilmiştir. Deniz kaynaklı un olarak ...
  • Farklı tahıl ve baklagil unlarının glutensiz tarhana üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması 

    Erdoğan, Selma Lubabe (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)
    Bu çalışmanın amacı, farklı tahıl ve baklagil unlarının glutensiz tarhana yapımında kullanılması ve glutensiz tarhana örneklerinin fizikokimyasal bileşimi, fonksiyonel, toz ürün ve duyusal özellikleri üzerindeki etkilerinin ...
  • Alanya`da sürdürülebilir kentiçi ulaşımda bisiklet 

    Tekin, Mehmet Ali (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-10)
    Hızlı nüfus artışı ve endüstrileşme, büyük kentlerde ulaşım için büyük sorunlar oluşturmaktadır. Hızla artan nüfusla doğru orantılı olarak, motorlu taşıt kullanımı da aynı oranda artış göstermektedir. Taşıt sayısının artması ...
  • Kamu yapım işlerinde idarelerin proje yönetimine dahil olabilecekleri bir ihale usulünün geliştirilmesi 

    Er, Hakan (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-10)
    İnşaat projeleri birçok faaliyetten oluşan ve her bir faaliyetin farklı uzmanlık gerektirenfarklı katılımcılar tarafından yürütülen karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu karmaşıklığı ortadankaldırarak projelerin verimli bir ...
  • Kentsel dönüşüm ve Alanya Cuma pazarı bölgesi için uygulama önerisi 

    Özpelit, Onur (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-10)
    Uygarlığın gelişimi insanların hem barındıkları konutlardan hem de yaşadıkları bölgede sunulan alt ve üst yapı hizmetlerinden beklentilerini arttırmıştır. Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde mevcut yapıların ...
  • Alanya`nın modern dönem kentleşmesinin süreksizlik, bağlamdan koparma ve düşünümsellik kavramlarıyla irdelenmesi 

    Gökçe Atahan, Işil (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-24)
    Dünyada özellikle 19. ve 20. yüzyılda endüstrinin gelişmesiyle birlikte, üretimbiçimleri, yaşantılar ve dolayısıyla kentler değişmiştir; 21. yüzyıla gelindiğindeyse bugelişmelerin etkileri daha radikal bir görünüme ...
  • Kentsel dönüşüm ve Alanya Damlataş bölgesi için tasarım araştırması 

    Kasapoğlu, Tunahan (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-24)
    Bu araştırma, 6306 sayılı `afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun` isimli kanun kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projelerinin yerel halk görüşleri dikkate alınarak oluşturulmasını ...
  • 20. yy manifestoları üzerinden mimarlık, kent ve sinemada modernizm 

    Yağmur, Zeynep (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-24)
    Endüstri Devrimi ile birlikte başlayan yeni çağ; beraberinde köklü değişimleri getirmiştir.Sinemanın yedinci sanat olarak ortaya çıkması, kentlerin yapılanmasının çok ciddi birşekilde ele alınması gerekliliği, işçi sınıfının ...
  • Rengin Alanya`daki dili 

    Uğurtay Ayaydin, Rabia Zuhal (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-24)
    nsan; hayatta var olduğu sürece estetik arayışı içinde olmuştur. Bu arayış her nekadar görsel algıya hitaben görünse dahi ruhsal algıyı da etkilemiştir. Estetik arayışında,renkler her zaman önemli bir faktör olmuştur. ...
  • Tarihi Alanya kalesinde su: Elde edilmesi ve kullanımı 

    Akman, Nilgün (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-10)
    `Tarihi Alanya Kalesi'nde Su, Elde Edilmesi ve Kullanımı` başlığını taşıyan bu çalışma; yaşamın temelini oluşturan su ile ilgili depolama, iletme, koruma, kullanma, deşarj etme gibi konularda Alanya Kalesi'nde ...
  • Konut satınalma kararlarını etkileyen unsurların tespiti 

    Karamut, Rüştü Özgür (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-04-22)
    Son yıllarda inşaat sektörü Türkiye'de hızla büyüyerek ekonomiye büyük katkı sağlamaktadır. Konut sektörü ise inşaat sektörünün yaklaşık %75'lik kısmını oluşturmaktadır. Dolayısıyla; sektörün gelişimini sürdürebilmesi ...
  • Sürdürülebilir yapı uygulamalarının mimarlar tarafından algılanması: Alanya örneği 

    Sati, Murat (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-24)
    Bu araştırma, mimarların sürdürülebilir yapı uygulamalarına yönelik algılamalarının belirlenmesi amacı ile gerçekleştirilmiştir. Bu araştırma, kendi alanında ve araştırma bölgesinde öncü çalışmalardan olması nedeniyle önem ...
  • Ziyaretçilerin sokak lezzetlerine yönelik gastronomik imaj algısının satın alma niyetine etkisi: Antalya örneği 

    Bayram, Ramazan (ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2020-07-06)
    Yöresel lezzetlerin somut ve ulaşılabilir öğesi durumunda olan sokak lezzetleri, toplumların neyi, ne zaman, nasıl ve kimlerle tükettiğini gösteren önemli unsurlardır. Bu çalışmada Türkiye'nin turizm başkenti ...