Search
Now showing items 1-10 of 35
Sinnamik asit, öjenol ve limonenin bazı mayalar üzerine inhibitör etkilerinin araştırılması
(2021-02-08)
iÖZETGıda katkısı olarak kimyasal madde kullanımı son derece yaygındır. Ancak, tümdünyada doğal ürünlerin kullanımına ilgi artmaktadır. Bu araştırma ile tarçının uçucu bileşeniolan sinnamik asit, özellikle karanfil ve daha ...
Taze ve dondurulmuş enginarlardan üretilen konservelerin kalite kriterleri
(2021-04-26)
- 35- 5. ÖZET Bu araştırmada 8 fflrklı yöntemle enginar konvervesi üreti lerek elde edilen mamuller fiziksel» kimyasal ve duyusal ana lizlerle değerlendirilmiştir. Uygulanan yöntemlerde bekleme suyu olarak tuz »sitrik asit, ...
Propiyonik asit ve tuzlarının bazı küflerin gelişmesi üzerine etkisi
(2021-01-14)
-1- ÖZET Son yarım asırda gıdalarda küflerin önemi giderek artmıştır. Bu önem, bir yandan küflerin ve özellikle küf metabolitlerinin gıda sanayinde artan kullanımı; diğer yandan küflerin bozucu etkileri yanında, aşırı ...
Şekerlemelerde kullanılan boyaları ile mikroorganizma yüklerinin saptanması üzerinde bir araştırma
(2021-04-26)
.63- 5. ÖZET Bu çalışmada, şekerlemelerin renklendirilmesiııde kulla nılan sentetik organik boyar maddelerin çeşit ve miktarlarının saptanmasının yanısıra şekerlemelerin mikroorganizma yükleri de araştırılmıştır. Araştırmada ...
Aspergillus niger kullanarak alfa-amilaz enzimi üretimi üzerinde araştırmalar
(2021-01-14)
-1- OZET Bu araştırmanın amacı mikrobiyal yolla alfa-amilaz enziminin üretilmesi olarak belirlenmiştir. Almanya'dan sağlanan Aspergillus niger küfüne ait bir susun kullanıldığı çalışmada 30°C sabit sıcaklıkta yüzey ...
Beyaz peynir üretim aşamaları ve olgunlaşması sırasında thiamin ve riboflavin`in değişimi üzerine araştırmalar
(2021-04-25)
ÖZET Bu çalışmada çiğ sütler üç farklı pastörizasyon sıcaklığı uygulanarak pastörize edildi. Bu sütlerden beyaz peynir üretildi. Beyaz peynirler birer kilogramlık cam kavanozlara konuldu. Üzerlerine %17'lik konsantrasyonda ...
Domates salçasında pit yükselmesine etki eden faktörler
(2021-04-02)
ÖZET Bu çalışmada salçalarda pH yükselmesine etki eden faktörler araştırılmıştır. Bu amaçla 1987 ve 1988 yıllarında Dosan Konserve Fabrikasında, kampanya döneminin muhtelif günlerinde, işlenen doma teslerden, üretim hattının ...
Tavuk eti kıymalarının bileşimi ve beslenmede değerlendirilmesi
(2021-01-14)
-1- oz Bu araştırma, Bursa' da tüketime sunulan tavuk kıymalarında bazı fiziksel ve kimyasal analizlerin yapılarak yeni yeni piyasaya sürülmeye başlanan bu ürünü tanımak, bileşimi ve kalitesi hakkında fikir sahibi ...
Kiraz şekerlemesi üretiminin optimizasyonu
(2021-01-12)
ÖZET Bu çalışmada; Sanayiye uygun kiraz şekerlemesi üretim teknolojisinin belirlenmesi, standartlara uygun yapay ve doğal boya çeşit ve miktarının saptanması hedeflenmiştir. Bu şekilde gıda sanayiinde bilinçsizce kullanılan ...
Soya yağının oksidasyon hızının araştırılması
(2021-03-22)
- 71 - ÖZET Ham ve rafine soya yağı örnekleri 60 C vö 80 0 etüv deneylerine tabi tutularak oksidasyon eğrileri bulundu. Oksidasyonun ekzoterra olduğu, rafine yağın aktivasyon enerjisinin düşük olduğu, reaksiyonun belli bir ...