Domates salçasında pit yükselmesine etki eden faktörler
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET Bu çalışmada salçalarda pH yükselmesine etki eden faktörler araştırılmıştır. Bu amaçla 1987 ve 1988 yıllarında Dosan Konserve Fabrikasında, kampanya döneminin muhtelif günlerinde, işlenen doma teslerden, üretim hattının çeşitli noktalarından ve elde olunan sal çalardan Örnekler alınarak fiziksel ve kimyasal yönden araştırıl mıştır. Sonuç olarak pH yükselmesi üzerine etkili olan faktörler önem sırasına göre, salça üretiminde kullanılan domateslerin pH'sı, doma teslerin işlenmesi sırasında organik asitleri karbon kaynağı olarak kullanabilecek mikroorganizmalar tarafından enfekte edilmesi ve fab rikada yapılan alet ve ekipman temizliğinin etkileri olarak belirlen miştir. SUMMARY In this research the factors which cause to increase İn pH of tomato paste were investigated. With this aim, in 1987 and 19ÖÖ, during the tomato paste producing period and various days, the samples of tomatoes, the samples from the various points of pro cessing line and the samples of tomato pastes were taken and analyzed pysically and chemically. The samples were.obtained from DOSAN cannery in Yenişehir. As a result, the factors affecting the increase of pH, were found to be variety of tomato, whether the processing line was infected or not and the cleaning fruquency.
Collections