Search
Now showing items 1-10 of 155
Konaklama işletmelerinde hizmet içi eğitimi ve Antalya kıyı şeridinde uygulanması
(2018-08-06)
IV ÖZET Hizmetiçi eğitimi ile ilgili tez çalışmasının temel amacı; turizm işletmelerinde, hizmetiçi eğitiminin genel çerçevesini çizmektir. Bununla birlikte; Antalya'daki büyük otellerde, hizmetiçi eğitimin ana hatları ...
Kültür turizmi ve gastronomi turları düzenleyen seyahat acentaları üzerinde tüketici talep boyutuyla ilgili bir araştırma
(2018-08-06)
Kültür turizmi kapsamında değerlendirilebilecek gastronomi turizmi dünyada hızla gelişmektedir. Bundan dolayı Türkiye de diğer ülkeler gibi, turizm gelirindeki payını arttırmak ve gastronomik zenginliklerini tanıtmak ...
Marka aşkı, marka sadakati ve ağızdan ağıza pazarlama ilişkisi: THY örneği
(2020-06-22)
Havayolu ulaşım sektörü turizmin ayrılmaz bir parçasıdır. Türkiye'de 2003 yılından bugüne yapılan yasal düzenlemeler ile birlikte havacılık sektörü hızlı bir şekilde büyümüştür. Bu durum havalimanı sayılarının, ...
Turist rehberlerinin mesleki sorunları ve çözüm önerileri: İstanbul örneği
(2020-01-27)
Turist rehberliği turizm hareketlerinin en önemli unsuru olan turistlere yol gösterme, bilgi sağlama, onları yönlendirme ve temsil ettikleri ülkelerin imajını turistlere yansıtma açısından turizm için ciddi bir rol oynar. ...
Turist algılarının davranışsal niyetler üzerindeki etkisi: Edremit Körfezi örneği
(2018-08-06)
Bu çalışmanın amacı algılanan risk, algılanan değer ve algılanan hizmet kalitesinin turistlerin davranışsal niyetleri üzerindeki etkisini ölçmektir.Çalışma beş ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde giriş başlığı altında ...
Bağlanma türlerinin gastronomide yenilikten korkma (neofobi) ve yenilik arama (neofili) davranışına etkisi: Geleneksel yöntemler ve nöropazarlama araçlarıyla incelenmesi
(2022)
Yemek yeme faaliyetinin turizm sektörü açısından önemi `sine qua non/ olmazsa olmaz` olarak nitelemek mümkündür. Yeme faaliyetlerinin tüm turizm çeşitlerinde önemli bir rolü olmakla birlikte son yıllarda sadece yiyecek ...
Yiyecek içecek sektöründe üreten tüketici (Prosumer) tüketim eğilimlerinin değerler ve yaşam biçimi sistemi ölçeği (Vals2) ile ölçülmesi: Balıkesir ili örneği
(2018-08-06)
Küreselleşme, kültürel ve sektörel bazda her alanda kendini hissettirirken elbette bireylerin yaşam tarzları, gereksinimleri de çağın getirileriyle birlikte değişime uğramaktadır. İçinde bulunduğumuz dönemi niteleyen post- ...
Tüketici davranışı çerçevesinde Türkiye`yi ziyaret eden Rus turistlerin tüketim alışkanlıkları
(2018-08-06)
Günümüzde seyahat eden sayısı ve turizm hareketleri her yıl yükselmektedir.Bazı pazarlar gösterdigi hızlı gelisim ve büyüme nedeniyle ilgi odagı halinegelmektedir. Rus turizm pazarı da bu karakteristige sahiptir. Rusya'da ...
Otel işletmelerinde işgörenlerin kişilik özellikleri, lider-üye etkileşimi ve tükenmişlik ilişkisinin incelenmesi
(2018-08-06)
Bu çalışma, işlerin çok fazla otomasyona tabi tutulamadığı ve bu nedenle yoğun bir şekilde işgören çalıştırıldığı, işgören çalışmalarının hizmet kalitesini yakından etkilediği otel işletmelerinde, kişilik özellikleri, ...
Almanya`da yaşayan Türkler`in Türkiye`ye yönelik tatil tercihlerini etkileyen faktörler
(2019-10-22)
Son yıllarda tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelen, yurtdışında yaşayan Türkiye vatandaşlarının sayısında sürekli bir artış gözlenmektedir. Özellikle Türkiye'ye yönelik yabancı turist talebinin düştüğü kriz ...