Browsing TEZLER by Subject "Agriculture"
Now showing items 1-20 of 25
-
Bazı Amerikan asma anaçlarında kuraklık stresi üzerine mikorizal fungusların etkileri
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma Kober 5 BB ve 110 R Amerikan asma anaçlarında kuraklık stresinde arbüsküler mikorizal fungus uygulamalarının anaçların bazı fiziksel ve biyokimyasal özellikleri üzerine olan etkilerinin belirlenmesi amacı ile ... -
Bazı şeker mısırı (Zea mays saccharata Sturt.) çeşitlerinin ekim zamanının belirlenmesi
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma, Yozgat koşullarında farklı şeker mısır çeşitlerinin en uygun ekim zamanının belirlenmesi amacıylayürütülmüştür. Denemede dört ekim zamanı (12 mayıs, 2 haziran, 22 haziran ve 12 temmuz) ile dört şeker mısır ... -
Bitki büyümesini teşvik edici azot fikseri ve fosfat çözücü bakterilerin kombine uygulamalarının armut fidanlarının vejetatif gelişim özelliklerine etkilerinin belirlenmesi
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Yozgat ili Sorgun ilçesi Gedikhasanlı Araştırma ve Uygulama İstasyonu'nda yürütülen bu çalışmada, BA 29 anacına aşılı `Deveci` armut çeşidine ait fidanlarda bitki gelişimini teşvik eden Y4 (Pseudomonas putida btyp B, ... -
Çemen (Trigonella foenum-Graecum L.)`de yazlık ve güzlük ekimin verim ve bazı morfolojik özellikler üzerine etkileri
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırma çemenin (Trigonella foenum-graceum L.) Yozgat ekolojik koşullarında en uygun ekim döneminin belirlenmesi, yazlık ve güzlük ekimin çemenin verim ve bazı verim öğeleri üzerine etkisinin incelenmesi amacıyla Bozok ... -
Farklı azot dozlarının arıotunun (Phacelia tanacetifolia Bentham) bitkisel özellikleri ve ot kalitesi üzerine etkisi
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Araştırma Yozgat-Sorgun ekolojik şartlarında, 2013 yılı ilkbahar-yaz döneminde, farklı biçim dönemlerinin ve azot dozlarının arıotu (Phacelia tanacetifolia Bentham)'nun verim, kalite, fenolojik ve morfolojik özelliklerine ... -
Farklı azot dozlarının sudan otu ve sorgumxsudan otu melez çeşitlerinin ot verimi ve kalitesi üzerine etkileri
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma, Yozgat ekolojik koşullarında, 2 yıl süreyle (2013 ve 2014) sudan otu ve sorgumxsudanotu melezi çeşitlerinin verim ve bazı kalite özellikleri üzerine farklı azotlu gübre dozlarının etkilerinin belirlenmesi ... -
Farklı humik asit dozlarının yazlık ve kışlık ekilen kişniş (Coriandrum sativum L.)`in bazı tarımsal özellikleri ile uçucu yağ oranı üzerine etkileri
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırma Yozgat ekolojik koşullarında yazlık ve kışlık ekilen kişnişin (Coriandrum sativum L.) bazı tarımsal özellikleri ile uçucu yağ oranı üzerine farklı hümik asit dozlarının etkilerinin incelenmesi amacıyla Bozok ... -
Farklı taban gübresi ve azot dozlarının Macar fiğinde ot verimi ve otun bazı kalite özelliklerine etkisi
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-04-20)Bu çalışma, Macar fiğine farklı taban ve üst gübre dozları uygulanması durumunda elde edilebilecek kuru ot veriminin ve bazı kalite özelliklerinin tespiti amacıyla 2014 ve 2015 yıllarında 2 yıl süreyle yürütülmüştür. Çalışma ... -
Farklı zamanlarda hasat edilen ekinezya (Echinacea purpurea (L.) Moench) bitki ekstraktlarının antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırma Echinacea purpurea L. (Moench) türünün farklı hasat zamanlarında toplanan bitki kısımlarından elde edilen bitki ekstraktlarının antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi amacıyla Eylül 2014-Ağustos 2015 tarihleri ... -
Kireçli toprak koşullarında farklı organik gübrelerin aspir (Carthamus tinctorius L.) bitkisinde verim ve verim özellikleri üzerine etkileri
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırma, Yozgat İli Sarıkaya İlçesi'nin kireçli bölge topraklarında absorbe durumda bulunan fosfor elementinin hümik asitle açığa çıkarılıp yarayışlı duruma getirilmesi ve uygulanan organomineral gübrenin Balcı ... -
Konya ekolojisinde bazı makarnalık buğday genotiplerinin verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-08-24)Bu çalışma, 2012-2013 yetiştirme döneminde Konya Merkez ve İçeri Çumra koşullarında 16 ileri seviyedeki makarnalık buğday hattı ve 4 çeşidin tane verimi ve bazı kalite özelliklerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Bitki ... -
Mucur doğal ceviz popülasyonunun (Juglans regia L.) seleksiyon yolu ile ıslahı
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Araştırma, Kırşehir İli Mucur İlçesi ve merkeze bağlı Çukurçayır ve Özbağ Mahallelerinde yaklaşık 9000 ağaçlık doğal ceviz popülasyonunda; verim, meyve kalitesi, geç yapraklanma ve hastalık zararlılara dayanıklılık yönüyle ... -
Nohut (Cicer arietinum L.) çeşitlerinde verim ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-01-25)Bu çalışma, 2015 ve 2016 yıllarında Afyonkarahisar ve Yozgat koşullarında nohut çeşitlerinin tane verimi ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Denemede Akça, Azkan, Akçin, Gökçe, Hisar, Çakır, ... -
Yozgat ekolojik koşullarına uygun silajlık mısır (Zea mays l.) çesitlerinin belirlenmesi
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Araştırma 9 adet silajlık mısır çeşidinin (Arifiye, BC 678, Cadız, Colonia, DS 0224, Sakarya, Sy Lucrosa, OSSK 596 ve Truva) Yozgat ekolojik koşullarında morfolojik özellikleri, ot verimi ve kalitesini belirlemek amacıyla ... -
Yozgat ekolojik koşullarında yonca (Medicago sativa L.) çeşitlerinin ot verimi ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-08-03)Bu araştırma, Yozgat ekolojik koşullarında yonca (Medicago sativa L.) çeşitlerinin ot verimi ve bazı kalite özelliklerini belirlemek amacıyla 2013-2015 yılları arasında iki yıl süreyle yürütülmüştür. Denemede Bilensoy, ... -
Yozgat koşullarında iki ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşidinde hümik-fulvik asit uygulamasının tane verimi ve bazı kalite özelliklerine etkisi
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada Yozgat – Sarıkaya ilçesinde 2 farklı ekmeklik buğday çeşidinde hümik + fulvik asit uygulamasının verim ve kaliteye etkisi araştırıldı. Çalışmada ekmeklik buğday çeşitleri olarak Krasunia ODESKA ve Renan ... -
Yozgat koşullarında macar fiğinin (Vicia pannonica crantz) kalite ve verimi üzerine farklı toprak işleme yöntemleri ve tohum oranlarının etkisinin belirlenmesi
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Araştırmada, Macar fiğinin (Vicia pannonica Crantz) ot ve tohum verimi ve bazı kalite özellikleri üzerine toprak işleme yöntemleri (sıfır toprak işleme, azaltılmış toprak işleme, geleneksel toprak işleme) ve tohum oranlarının ... -
Yozgat koşullarında yapay mera tesisinde kullanılabilecek uygun yem bitkileri karışımlarının belirlenmesi
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Yozgat koşullarında yapay mera tesisinde kullanılabilecek uygun yem bitkileri karışımlarının belirlenmesini amaçlayan bu araştırma 2011 ve 2012 yıllarında Yozgat ili Çekerek ilçesi çiftçi arazisinde yürütülmüştür. Araştırma ... -
Yozgat koşullarında yaygın fiğ ile yem bezelyesinin arpa ve yulaf ile karışımlarında uygun karışım oranının belirlenmesi
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-08-02)Bu araştırma Yozgat İli Çekerek İlçesi ekolojik koşullarında yaygın fiğ (Vicia sativa L.) ile yem bezelyesinin (Pisum sativum L.) arpa (Hordeum vulgare L.) ve yulaf (Avena sativa L.) ile karışımlarında uygun karışım oranının ... -
Yozgat şartlarında ana ve ikinci ürün olarak yetiştirilebilecek sorgum, sudan otu ve sorgum sudan otu melez çeşitlerinin belirlenmesi
(BOZOK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma, Yozgat ili Çekerek ilçesi ekolojik koşullarında ana ve ikinci ürün olarak ekilen sorgum, sudan otu ve sorgumxsudan otu melez çeşitlerinin 2 farklı biçim zamanında verim ve kalite özelliklerini belirlemek amacıyla, ...