Temel gıda ürünlerinde tüketici tercihlerini etkileyen faktörler
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET Günümüzde artık, geleneksel ürünlerin yerini yavaş yavaş daha modern ve gelişmiş ürünler almaya başlamaktadır. Özellikle gıda ürünlerinde tüketicinin beğenisine sunulan ürün yelpazesi günden güne artmaktadır. Son yıllarda oluşan bu çeşitliliği takip etmek ve tüketicinin talep ve isteklerine göre uygulama yapmak, pazarlama dünyası açısından kaçınılmaz duruma gelmiştir. Yapılan bu çalışmada, son yıllarda temel gıda ürünlerinde tüketicilerin seçimlerinde yaşanan değişimler ve bu değişimlerin sebepleri incelenmekte, tüketicinin gıda ürünlerini satın alırken sağlık konusunu hangi planda tuttuğu araştırılmaya çalışılmaktadır. Ayrıca, tüketicinin satın alma davranışına etki eden faktörler irdelenmekte, günümüz tüketicisinin gıda ürünleri üzerindeki satın alma davranışları incelenmektedir. Tez çalışmasında, tüketiciler üzerinde bir anket çalışması yapılmıştır. Anket çalışması istatistiksel teknikler kullanılarak değerlendirilmiştir. Bu teknikler sonucu elde edilen bulgular pazarlama stratejileri açısından değerlendirilmiştir. SUMMARY FACTORS AFFECTING CONSUMER PREFERENCES IN BASIC FOOD PRODUCTS Keywords: Consumer, Behavior Food Consumption, Consumption In today's markets, traditional products are being replaced slowly by non-traditional technologically modified products. Foods alternatives offered to today's markets are increasing continously in a number of ways. Adaptation to these changes is a pre requisite in today's marketing environment. In this study, changes taking place in the food consumption habits of consumers are examined. Also, the priorities of consumers in purchase decisions of healthy foods are discussed. Furthermore, following a review of the factors influencing purchasing behavior, food consumption behavior of consumer are examined througly. In this thesis, a questionmaire is carried out on consumers. Data collected from the field study is via statistical methods. Implications of the findings are discussed in the context of marketing of food products. VI
Collections