Show simple item record

dc.contributor.advisorAltunışık, M. Remzi
dc.contributor.authorÇinar, Dilek
dc.date.accessioned2020-12-29T14:43:34Z
dc.date.available2020-12-29T14:43:34Z
dc.date.submitted2003
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/445499
dc.description.abstractÖZET Günümüzde artık, geleneksel ürünlerin yerini yavaş yavaş daha modern ve gelişmiş ürünler almaya başlamaktadır. Özellikle gıda ürünlerinde tüketicinin beğenisine sunulan ürün yelpazesi günden güne artmaktadır. Son yıllarda oluşan bu çeşitliliği takip etmek ve tüketicinin talep ve isteklerine göre uygulama yapmak, pazarlama dünyası açısından kaçınılmaz duruma gelmiştir. Yapılan bu çalışmada, son yıllarda temel gıda ürünlerinde tüketicilerin seçimlerinde yaşanan değişimler ve bu değişimlerin sebepleri incelenmekte, tüketicinin gıda ürünlerini satın alırken sağlık konusunu hangi planda tuttuğu araştırılmaya çalışılmaktadır. Ayrıca, tüketicinin satın alma davranışına etki eden faktörler irdelenmekte, günümüz tüketicisinin gıda ürünleri üzerindeki satın alma davranışları incelenmektedir. Tez çalışmasında, tüketiciler üzerinde bir anket çalışması yapılmıştır. Anket çalışması istatistiksel teknikler kullanılarak değerlendirilmiştir. Bu teknikler sonucu elde edilen bulgular pazarlama stratejileri açısından değerlendirilmiştir.
dc.description.abstractSUMMARY FACTORS AFFECTING CONSUMER PREFERENCES IN BASIC FOOD PRODUCTS Keywords: Consumer, Behavior Food Consumption, Consumption In today's markets, traditional products are being replaced slowly by non-traditional technologically modified products. Foods alternatives offered to today's markets are increasing continously in a number of ways. Adaptation to these changes is a pre requisite in today's marketing environment. In this study, changes taking place in the food consumption habits of consumers are examined. Also, the priorities of consumers in purchase decisions of healthy foods are discussed. Furthermore, following a review of the factors influencing purchasing behavior, food consumption behavior of consumer are examined througly. In this thesis, a questionmaire is carried out on consumers. Data collected from the field study is via statistical methods. Implications of the findings are discussed in the context of marketing of food products. VIen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleTemel gıda ürünlerinde tüketici tercihlerini etkileyen faktörler
dc.title.alternativeFactors affecting consumer preferences in basic food products
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentİşletme Anabilim Dalı
dc.subject.ytmBasic food products
dc.subject.ytmFood consumption
dc.subject.ytmFood products
dc.subject.ytmPurchasing
dc.subject.ytmConsumer behavior
dc.subject.ytmConsumer preferences
dc.identifier.yokid140247
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universitySAKARYA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid136831
dc.description.pages114
dc.publisher.disciplineÜretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess