Search
Now showing items 1-10 of 161
The use of carob flour and stevia as sugar substitutes for cake production and enrichment with wheat germ
(2019-11-07)
Bu çalışmada, keçiboynuzu unu ve stevya kek üretiminin ana malzemelerinden biri olan şeker yerine kullanıldı. Ayrıca, buğday rüşeymi kekin besin değerini zenginleştirmek için kullanıldı. Proses değişkenleri şeker (% 0-25), ...
Spray drying of liquorice (Glycyrrhiza glabra) extract
(2018-08-06)
İlk olarak meyan kökünün suda özütü çıkarılmıştır. Bu işlem için üç sıcaklık (4 °C, 25°C ve 37°C) ve üç meyan/su oranı (1/5, 1/4, and 1/3) belirlenmiştir. Meyan özütünün çıkarılması ile ilgili 1/3 oranında meyan/su karışımının ...
Standardization of roasting and grinding conditions of powdered pistacia terebinthus fruit coffee
(2018-08-06)
Bu çalışmada; kavurma metotlarının, öğütmenin ve yağ içeriğindeki azaltmanın, toz Pistacia terebinthus meyve kahvesi (Menengiç) karakteristiklerine etkileri araştırılmıştır. Pistacia terebinthus meyvesi mikrodalga, kombine ...
Standardization of manna bar (Local sweet) production
(2018-08-06)
Kudret helvası barı, İrak-İran tipi bir tatlı türü olup, kudret helvası, glikoz şurubu, şeker, yumurta akı ve kakuleden oluşur. Kudret helvası, iklime bağlı olarak Mayis-Ağustos ayları arasında, mazı ve meşe ağaç yaprak ...
Salt migration in pistachio nut
(2018-08-06)
ÖZET ANTEPFISTIĞI İÇERİSİNDE TUZ HAREKETİ YAMAN, Abdullah Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticileri: Prof. Dr. Sami EREN Doç. Dr. Fahrettin GöğÜŞ Nisan 2000, 75 sayfa Değişik sıcaklık (30, 40 ve 50°C) ...
Nonenzymatik browning reactions of hazelnut paste
(2018-08-06)
ÖZET Fındık Ezmesinin Enzimatik Olmayan Kararma Reaksiyonları Menetlioğlu, Ebru Yüksek Lisans Projesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Proje Yöneticisi: Doç. Dr. Fahrettin Göğüs Haziran 2001, 54 sayfa Bu projede değişik su ...
Investigation of storage stability of phenolic compounds in muscat type of Argentina red grapes
(2018-08-06)
ÖZET MUSKAT TİPİ ARJENTİN KIRMIZI ÜZÜMLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLERİN DEPOLAMA DAYANIKLILIĞININ ARAŞTIRILMASI ÇEKMECELİOĞLU, Deniz Yüksek Lisans Tezi: Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Şükrü KARATAŞ Nisan ...
Prediction of food requirement for future based on calorie demand
(2018-08-06)
Bu çalışmada, gıdanın geleceğine dair öngörüleri nitel ve nicel olarak etkileyebilecek parametreler olan, küresel ısınma, iklim değişimleri, çevresel koşullar, ozon tabakası ve atmosferik etkiler, su, kültür, teknolojideki ...
Application of Sous vide technology on a several meat product; tripe
(2019-11-13)
Sous-vide teknolojisi, ürünün sıcak su banyosu ile istenen sıcaklıkta ve zamanda vakum torbası kullanılarak pastörize edilmesi işlemidir. Sous-vide teknolojisi temel olarak vakum altında pişirme yöntemidir, bu nedenle gıda ...
Investigation of white wine properties produced from Gaziantep grapes
(2020-07-13)
Bu çalışmada Paf ve Dökülgen olmak üzere 2 çeşit Gaziantep beyaz üzümünden 3 farklı birleşim hazırlanarak üzümlerin şarap üretimine uygunluğu araştırıldı. Kombinasyonlar şarap çeşidi-1; 100% Dökülgen, şarap çeşidi-2; 85% ...