Prediction of food requirement for future based on calorie demand
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışmada, gıdanın geleceğine dair öngörüleri nitel ve nicel olarak etkileyebilecek parametreler olan, küresel ısınma, iklim değişimleri, çevresel koşullar, ozon tabakası ve atmosferik etkiler, su, kültür, teknolojideki değişim, tarım, nanoteknoloji, inovasyon, bioenerji, kalori gereksinimi, populasyon büyüme hızı, yaş dağılımı, nüfus ve enerji verici bileşiklerin enerji miktarları baz alınmıştır. Çalışma sonucunda, gerek günümüzde gerekse gelecekte, 2050 ve 2100 yıllarında, tüm insanlara yaş ve cinsiyetleriyle orantılı olarak eşit kalori ve besin paylaşımı sağlanması durumunda tüm Dünyaya yetecek miktardan besine sahip olduğumuz ortaya konulmuştur. Örneğin 2050 yılında, 1.24 x 109 ton/yıl tahılın yukarıda belirtilen durum dâhilinde Dünyaya yeterli olacağı öngörülmektedir. Tüm insanlara eşit kalori ve gıda paylaşımı sağlayabilmek için, mevcut ekonomik sistemlerden başka yeni bir ekonomik sistem üzerinde çalışmalar yapılması gerektiği değerlendirilmiştir. In this study, some qualitative and quantitative parameters were taken into account for foresights of the food such as global warming, climate change, environmental conditions, ozone layer and atmospheric impacts, water, culture, change in technology, agriculture, nanotechnology, innovation, bioenergy, calorie requirement, growth rate of population, distribution of age, population amount and energy amount of energy supplying compounds. As a result of this study, it is concluded that World has enough sources to feed every people around the globe in both today and in the years 2050 and 2100 if all the people share the consumption of the calorie amount equally based on their age group and gender. For example, for the year 2050, 1.24 x 109 tones/year cereal is projected to enough for the World based on above situation. To provide this, it is appraised that new type of economic models may be studied.
Collections