Investigation of storage stability of phenolic compounds in muscat type of Argentina red grapes
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET MUSKAT TİPİ ARJENTİN KIRMIZI ÜZÜMLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLERİN DEPOLAMA DAYANIKLILIĞININ ARAŞTIRILMASI ÇEKMECELİOĞLU, Deniz Yüksek Lisans Tezi: Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Şükrü KARATAŞ Nisan 2001, 86 sayfa Bu araştırmada, +2, - 18, ve - 24 °C de saklanan Muskat tipi Arjantin kırmızı üzümünde fenolik bileşiklerin dayanıklılığı incelendi. Fenolik maddeler, daha önceden asidik ve nötr fenolikleri ayrıştıracak şekilde hazırlanmış C18 Sep- pak kartuşlarıyla metanol ile alınıp saflaştırıldıktan sonra yüksek performanslı sıvı kromatografiyle analiz edildi. Bu ayırma işlemi, C18 kolonuyla, ve asidik fenoller için % 5Tık asetik asit, nötr fenolikler ise % 40'lık asetonitril çözeltileri kullanılarak yapıldı. Depolama süresince prosyanidin B3, katekin-katekin gallat izomeri, ve trans-p-kumaroyil tartrat bileşiklerinin bozunması düzenli olarak takip edildi. Prosyanidin B3 ve katekin-katekin gallat izomeri sıcaklık ve zamana göre önemli derecede bozulmaya uğradı. Fakat, trans-p-kumaroyil tartratı sıcaklığın etkilemediği ve yalnızca zamana göre bozunma olduğu saptandı. Yapılan çalışma sonucunda, - 24 °C'nin fenolik maddelerin çoğunda, özellikle prosyanidin B3 üzerinde koruma etkisi olduğu görüldü. Anahtar kelimeler: fraksinasyon, fenolik bileşikler, bozunma, ters-fazlı yüksek performanslı sıvı kromatografisi. ABSTRACT INVESTIGATION OF STORAGE STABILITY OF PHENOLIC COMPOUNDS IN MUSCAT TYPE OF ARGENTINA RED GRAPES ÇEKMECELİO?LU, Deniz M. Sc in Food Engineering Supervisor: Prof. Dr. Şükrü KARATAŞ April 2001, 86 pages In this research stability of phenolic compounds in Muscat type of Argentina red grapes stored at +2,-18 °C, and - 24 °C was studied. Phenolic compounds were analyzed by high performance liquid chromatography (HPLC) after being purified using C18 Sep-pak Cartridges which had already been preconditioned to fractionate acidic and neutral phenolics separately by elution with methanol. This separation was made on a C18 Supelco column using 5% acetic acid for acidic phenolics, and 40% acetonitrile for neutral phenolics. Three compounds were followed during whole period of storage; procyanidin B3, catechin-catechin gallate isomer, and trans-p-coumaroyl tartrate. Procyanidin B3 and catechin-catechin gallate isomer were degraded significantly depending on temperature and time. In contrast, trans-p-coumaroyl tartrate was not affected by temperature; only time was found to be influential on its degradation rate. In this study, it was also estimated that - 24 °C be the most appropriate storage temperature to preserve most phenolics, especially procyanidin B3. Key words: fractionation, phenolic compounds, degradation, reversed-phase HPLC.
Collections