Browsing TEZLER by Author "Zootekni Anabilim Dalı"
Now showing items 1-20 of 49
-
Adapazarı ili yem fabrikalarının üretim teknolojileri varolan durumu ve sorunları üzerine bir araştırma
Özel, Öznur (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-14)Bu çalışmada Adapazarı İli yem endüstrisinin üretim durumu ve sorunlarını tespit etmek amaçlanmıştır. Düzenlemede bu yem fabrikaları anket yolu ile tespit edilerek bazı üretim karakterleri ile kapasiteleri, kapasite kullanım ... -
Albino ırkı sıçanlardan süperovülasyon ile pronükleer safhadaki embriyoların eldesi, vitrifikasyonu ve vitrifikasyon sonrası embriyo kültür koşullarının araştırılması
Akkoç, Tolga (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)1. ÖZETÇekirdek öncesi (Pronükleer safhada (PN) embriyoları soğuk etkilerden korunması(kriyoprezervasyonu); hayvan üretiminde, transgenik teknolojide, insan embriyolojisinde vegen bankacılığında önemli bir destekleyici ... -
Asit yağ ve içyağının broiler performansına etkileri
Koç, Mesut (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Deneme Broyler yemlerine ayrı ayrı fakat eşit miktarlarda katılan asityağ ve içyağın performansa olan etkilerinin araştırılması gayesiyle yapılmıştır. Bu amaçla 250 adet bir günlük broyler civcivi, 2x2 Faktöriyel ... -
Asit yağı katılan yemlerin yumurta tavuklarında performansa olan etkilerinin araştirilmasi
Kökdemir, Sevim (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)As it yağ ı içeren yeınleı·in kahve reııg 1 Ll c ar 1 yuınur tae ı tavuklardaperformansa etkilerlııl aı aştınııal<. il zet·e Zeytinoğlu Yem sanayi veYumurta Trıvukçuluğu tşletmesi'nde bir eleneme di.lzenlenmiştir. -
Beyaz pekin ördeklerinde yem formunun ve yem kompozisyonunun performansa etkileri
Akyürek, Hasan (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Beyaz Pekin ördeklerinde, ince ve pelet yem ile, protein kaynağı olarak, ayçiçeği tohumu küspesi ve soya fasulyesi küspesinin, kasaplık ördek performansına etkilerini araştırmak üzere bir deneme düzenlenmiştir. Bu ... -
Bira posası slajlarında katkı masddesi olarak laktik asit bakterileri ve tahıl kullanımının kalite üzerine etkileri
Erman, Murat Serdar (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Broyler bitirme rasyonlarına farklı seviyelerde lisin katılmasının broyler performansı ve karkas kalitesi üzerine etkisi
Tuna, Yahya Tuncay (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)IV ÖZET Araştırmamızda ' Broyler bitirme rasyönlarına farklı seviyelerde lisin katılmasının performans ve karkas kalitesi üzerine etkisi' incelendi. Çalışmada günlük Arbor Acres civcivleri kullanıldı. Japon yöntemi ... -
Bıldırcınlarda (Coturnix coturnix japonica) 4. hafta canlı ağırlığına göre yapılan seleksiyonun etkinliği ve çeşitli yumurta ve karkas verim özelliklerine seleksiyonun etkisi
Özkan, Emel (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)BILDIRCINLARDA (COTURNLX COTURNLX JAPONÎCA ) 4. HAFTA CANLI AĞIRLIĞA GÖRE UYGULANAN SELEKİSYONUN ETKİNLİĞİ VE ÇEŞİTLİ YUMURTA VE KARKAS VERİM ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ ÖZET Bu çalışma bıldırcınlarda 4. hafta canlı ağırlığa göre ... -
Çanakkale (Ezine) keçi populasyonunun kalıtsal poliformik kan proteinleri ile kan sodyumu, potasyum seviyeleri bakımından genetik yapısı
Ülkü, Aldülkadir Alparslan (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-13)ÖZET Bu araştırmanın temel amacı, Çanakkale ilinin Ezine ilçesine bağlı Çamlıca köyünde bulunan keçi populasyonunun kalıtsal polimorfik kan proteinleri ile kan Sodyum, Potasyum seviyeleri bakımından genetik yapısını ... -
Deri sanayi katı atıklarının hayvan beslemede kullanılabilirliği üzerinde bir araştırma
Gönülol, Arzu (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada; Türkiye dericiliğinde önemli bir yeri olan Çorlu deri sanayinde oluşan atıklar belirlenerek, katı atıkların hayvan beslemede kullanılabirliliği araştırılmıştır. Bu amaçla Çorlu deri işletmelerine yönelik geniş ... -
Enzim inokulant kullanımının mısır silajlarında fermantasyon gelişimi ve silaj kalitesi üzerine etkileri
Bayindir, Serol (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada mikrobiyal katkı maddesi ve enzim - mikrobiyal katkı maddesi ile muamelenin süt olum aşamasındaki mısır silajında fermentasyon gelişimi, silaj kalitesi ve aerobik bozulmaya direnç üzerindeki etkileri ... -
Erken yaşta tüy değiştirmeye zorlanan ticari yumurtacı bir sürüde yumurta niteliğine ait bir araştırma
Düvencioğlu, Habibe (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-13)ÖZET Bu çalışmanın amacı yumurta fiyatlarındaki aşırı düşüş sonucu 38. hafta gibi erken bir yaşta tüy değiştirmeye zorlanan ticari bir sürüde yumurta niteliğini incelemektir. Ayrıca kimi kabuk kalite ölçütlerinin yaşa bağlı ... -
Etlik piliç ve ticari yumurtacılarda dane buğday ve enzim kullanımının performansa etkilerinin araştırılması
Konyali, Aynur (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-13)ÖZET Dane ve öğütülmüş buğdaya dayalı karma yemlere enzim ilavesi ile ticari yumurta tavukları ve etlik piliçlerin performansı üzerindeki etkilerini araştırmak üzere bu çalışma düzenlenmiştir. Etlik piliç denemesinde, bir ... -
Etlik piliçlerde besin madde yoğunluğu ile artık yağların karkas performansı ve öğelerine etkileri
Kargin, Hilal (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Etlik piliçlerde, enerji ve protein bakımından besin madde yoğunluğunun ve yağların, kasaplık piliç performansına etkilerini araştırmak üzere bir deneme düzenlenmiştir, iki yağ (asit yağ- iç yağ) kullanarak büyütme ve ... -
Etlik piliçlerde erkek-dişi karşık yetiştirilen bir sürüde yağın bazı karkas kısımlarındaki et-kemik oranı üzerindeki etkisinin araştırılması
İşcan, Nejla (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-13)ÖZET Bu çalışmanın amacı yaş ve cinsiyetin etlik piliçlerde karkas randımanı ve kısımları ile bazı karkas kısımlarına ait et, kemik ve deri+yağ oranı üzerindeki etkilerini araştırmaktır. Toplam 240 adet bir günlük civciv ... -
Etlik piliçlerde erkek-dişi karışık yetiştirilen bir sürede yaşın bazı karkas özellikleri üzerine etkisi
Altenler, Sevdağ (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-13)ÖZET Bu çalışmanın amacı, yaş ve cinsiyete bağlı olarak etlik piliçlerin kesim kayıpları ile karkas randımanı ve çeşitli kısımların oranı bakımından nasıl bir değişim gösterdiğini incelemektir. Bu amaçla 240 adet kuluçkadan ... -
Etlik piliçlerde yüksek enerjili, yüksek proteinli ayçiçeği küspesinin canlı performans değerleri üzerine olan etkisi
Erten, Ebru (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Etlik piliçlerde yüksek enerjili yüksek proteinli ayçiçeği küspesi (YPYE-ATK)'nin, canlı performans değerleri üzerine olan etkisini araştırmak üzere bir deneme yürütülmüştür. Bu çalışmada bir günlük R0SS-PM3 ... -
Farklı büyütme koşullarının Türkgeldi erkek kuzularında testis gelişimi üzerine etkileri ve testis özellikleri ile döl verimi arasındaki ilişkiler
Köycü, Ertan (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)VII ÖZET Farklı Büyütme Koşullarının Türkgeldi Erkek Kuzularında Testis Gelişimi Üzerine Etkileri ve Testis Özellikleri ile Döl Verimi Arasındaki İlişkiler Bu araştırma Türkgeldi erkek kuzularının farklı büyütme koşullan ... -
Farklı düzeylerde yağ içeren yemlerin beyaz ticari yumurtacı tavuk performansına etkilerinin araştırılması
Coşkuntuna, Levent (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Beyaz ticari yumurtacı tavuklarda % O, % 3 ve % 6 düzeylerinde ham yağ (ayçiçeği) içeren yemlerin performansa etkilerini araştırmak üzere bir deneme düzenlenmiştir. Bu amaçla, 47 haftalık 2340 adet Lohmann beyaz ticari ... -
Farklı koşullarda farklı yem bitkileri ve katkı maddeleri kullanılarak oluşturulan silajların kalitelerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Koç, Fisun (TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)VII ÖZET Araştırma 1996-1997 yılını kapsayan dönemde Tekirdağ ilinde yürütülmüştür. Fiğ+buğday, I.ve II. ürün mısır bitkilerinin bitkisel materyal olarak kullanıldığı çalışma saha ve laboratuvar koşullarında olmak üzere ...