Search
Now showing items 1-10 of 16
Doğal antioksidan katkılı yenilebilir filmlerin köfte tipi et ürünlerinde kullanımının araştırılması
(2018-08-06)
Bu çalışmada peynir suyu proteininden hazırlanan defne ve adaçayı ekstraktı katkılı yenilebilir filmlerin köfte tipi et ürünlerinde oksidasyon stabilitesi üzerine etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla 2 farklı konsantrasyonda ...
Ege bölgesinde yetiştirilen başlıca zeytin çeşitlerinden (Ayvalık, Memecik) elde edilen yağların antioksidan aktivitesi üzerine etki eden bileşenlerin zeytinyağlarının raf ömrüne etkileri
(2018-08-06)
Bu çalışmada Ege Bölgesinin kuzey ve güney bölgelerinde yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan Ayvalık ve Memecik zeytin çeşitlerinin orijin bölgelerinin (Ayvalık, Aydın) zeytinlerinden 2009 ve 2010 hasat yılları, iki farklı ...
Balkabağından (Cucurbita maxima) elde edilen ürünlerde in vitro karotenoid biyoerişilebilirliği, antioksidan kapasite ve antidiyabetik aktivitenin saptanması
(2018-08-06)
Balkabağı (Cucurbita maxima) kullanılarak iki farklı fermente ürün elde edilmiştir. İlk ürün olan balkabağı turşusu, ticari turşu hazırlama karışımı yardımıyla, ikinci ürün olan fermente balkabağı tozu ise, yüzey sterilizasyonu ...
Enginar atıklarından elde edilen ekstraktın çiğ ve pişirilmiş köftelerde antioksidatif etkilerinin araştırılması
(2018-08-06)
Bu çalışmanın ilk aşamasında enginar atıkları kullanılarak fenolik bileşikler ekstrakte edilmiştir. Elde edilen ekstraktın antioksidatif özellikleri saptanmıştır. İkinci aşamada köfte üretiminde kullanılacak optimum ekstrakt ...
Balık kıymalarında erik ekstraktı kullanımının bazı kalite özellikleri üzerine etkileri
(2018-08-06)
Bu çalışmada, -18 °C' de 4 ay depolanan kıyılmış sardalye üzerinde erik ekstraktının antioksidatif etkisi araştırılmıştır. Depolama periyotları sırasında örneklerde 0. gün ve 1, 2, 3, 4. aylarda tiyobarbütirik asit ...
Dana eti köftelerinde kurutulmuş kırmızı üzüm cibresi ve kurutulmuş domates kullanımının ürün kalitesi ve yağ oksidasyonu üzerine etkilerinin araştırılması
(2018-08-06)
Bu çalışmada köfte formülasyonunda kurutulmuş domates tozu (%4, 8, 12) ve üzüm cibresi tozu (%0.25, 0.50, 1) kullanımının ürün kalitesi, pişme özellikleri ve depolama sırasındaki değişiklikler üzerine etkileri incelenmiş ...
Bazı bitkisel çayların in vitro koşullarda antidiyabetik etkilerinin, toplam antioksidan aktivitelerinin ve toplam fenolik madde içeriklerinin saptanması
(2018-08-06)
Bu çalışmada, diyabet hastalığının tedavisinde halk arasında geleneksel olarak sıklıkla kullanılan bazı bitkisel çayların glukoz difüzyonu üzerine antidiyabetik etkileri in vitro yöntemle araştırılmıştır. Çalışmada kullanılan ...
Oregano ekstraktlarının rafine zeytinyağındaki antioksidatif etkilerinin incelenmesi
(2018-08-06)
67 ÖZET Bu çalışma değişik çözgenler kullanılarak elde edilen oregano ekstraktlaraıın rafine zeytinyağı üzerindeki anîioksidatif etkilerinin kimyasal, fiziksel ve duyusal testlerle saptanması amacı ile planlanmıştır. Ayrıca ...
Tavuk köftelerinde askorbik asit, alfa-tokoferol/askorbik asit ve biberiye ekstraktı kullanımının bazı kalite özellikleri üzerine etkileri
(2018-08-06)
IV ÖZET TAVUK KÖFTELERİNDE ASKORBİK ASİT, a-TOKOFEROL/ ASKORBİK ASİT ve BİBERİYE EKSTRAKTI KULLANIMININ BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ YILDIZ TURP, Gülen Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: ...
Çiğit ve ayçiçek yağlarının doğal antioksidan içerikleri ile bu yağların stabilitelerinin arttırılmaları üzerinde araştırmalar
(2018-12-04)
- 106 - 5. ÖZET Bu araştırmada, ayçiçeği ve çiğit yağlarında, serbest tokoferollerden farklı olarak, doğal antioksidanlar olup ol madığının saptanması amaçlanmıştır. Bu düşüncenin gerçekleştirilebilmesi için,yağların ...