Balık kıymalarında erik ekstraktı kullanımının bazı kalite özellikleri üzerine etkileri
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışmada, -18 °C' de 4 ay depolanan kıyılmış sardalye üzerinde erik ekstraktının antioksidatif etkisi araştırılmıştır. Depolama periyotları sırasında örneklerde 0. gün ve 1, 2, 3, 4. aylarda tiyobarbütirik asit sayısı(TBA), serbest yağ asitleri, peroksit değeri ve renk analizleri yapılmıştır.Sonuç olarak, bütün deneme gruplarında lipid oksidasyonu nedeniyle TBA, serbest yağ asitleri, peroksit değeri ve renk analizleri değerleri artmıştır. Erik ekstratı güçlü antioksidatif etkiye sahiptir ve lipid oksidasyonunu geciktirmiştir. Depolamanın sonunda, kontrol örneklerinin TBA değerleri tüketilebilirlik sınırının üzerindedir. Erik ekstratı, kıyılmış sardalyada antioksidan olarak başarılı bir şekilde kullanılabilir. In this research, the antioxidative effect of plum extract were evaluated on sardine mince stored at -18 °C for 4 months. During the storage period on 0th days and 1, 2, 3, 4th months, thiobarbutiric acid(TBA), free fatty acids, peroxide value and color analysis were carried out on samples.As a result, TBA, free fatty acids, peroxide value and color analysis value increased on all experimental groups due to the lipid oxidation. Plum extract had strong antioxidative effect and delayed oxidation. At the end of the storage period the TBA values were out of the consumable limits for the control group. Plum extract can be used successfully as an antioxidant in sardine mince.
Collections