Search
Now showing items 1-3 of 3
Balık kıymalarında erik ekstraktı kullanımının bazı kalite özellikleri üzerine etkileri
(2018-08-06)
Bu çalışmada, -18 °C' de 4 ay depolanan kıyılmış sardalye üzerinde erik ekstraktının antioksidatif etkisi araştırılmıştır. Depolama periyotları sırasında örneklerde 0. gün ve 1, 2, 3, 4. aylarda tiyobarbütirik asit ...
Sarpa balığı (Sarpa salpa, Linnaeus 1758) kıymalarına doğal antioksidan ilavesinin raf ömrüne olan etkisinin araştırılması
(2018-08-06)
Bu çalışmada materyal olarak sarpa balığı (Sarpa salpa, Linnaeus 1758) kıyma haline getirilerek kullanılmıştır. Çalışma grupları antioksidan özelliği bilinen siyah üzüm çekirdeği tozunun %2, %4 ve nar çekirdeği tozunun %2 ...
Kalamar (Loligo pealei Lesueur, 1821) işleme atıklarından elde edilen hidrolizatın antioksidan aktivitesinin hesaplanması
(2018-08-06)
Hidrolizat yapımında hammadde olarak kalamar işleme artıkları kullanıldı. İşleme artıkları karışık ve sadece kas kısmı olarak iki ayrı gruba ayrıldı. Karışık grup iç organlar, deri, ufak tentaküller ve ufak et parçacıklarından ...