Search
Now showing items 1-10 of 97
Comparison of nutritional properties of traditional foods selected from popular cookbooks between 1950-2019: Case is traditonal kebabs
(2020-05-11)
Yaşam tarzı değişiklikleri ve teknolojik gelişmeler yeme alışkanlıkları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve ayrıca bazı geleneksel gıdaların değişimine yol açabilmektedir. Bu tez çalışması, 1950 - 2019 yılları arasında ...
Determination of the nutrition and nutritional ergogenic aids usage of soccer players in different leagues
(2020-07-14)
Bu çalışmanın amacı farklı liglerde oynayan futbolcuların (Süper Lig, TFF 1.Lig, 2.Lig, 3.Lig, Bölgesel Amatör Lig) beslenme durumunu saptamak ve son yıllarda kullanımı giderek artan besinsel ergojenik destek ürünlerinin ...
Cinsiyetlere göre etiket okuma alışkanlığının incelenmesi
(2020-03-31)
Tüketicilerin daha sağlıklı seçimler yapabilmeleri için ürün etiketi, birim fiyat, üretim ve önerilen tüketim tarihi, gıda ambalaj etiketlerindeki besin değerleri ile ilgili bilgiler çok önemlidir. Etiketler ve bu etiketler ...
The comparison of the effectiveness of treatment options in gestastional diabetes: Diet vs. insulin treatment
(2018-08-06)
Şişik, N. (2016). Gestasyonel Diyabette Tedavi Etkinliklerinin Karşılaştırılması: Diyet ve İnsülin Tedavisi. Yeditepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik ABD, Master Tezi. İstanbul.Gestasyonel ...
Comparison of functional food knowledge-awareness levels and consumption frequencies of students in a private university
(2020-05-05)
Besin seçimi birçok bağlantılı faktörden etkilenen kompleks bir insan davranışıdır. Yapılan araştırmalar fonksiyonel gıda tüketimi ile ve eğitim arasında ilişki olduğunu göstermiştir. Eğitim seviyesindeki artış gıda ...
The Relationship Between Nutrition Literacy and Diet Self-Efficacy in Individuals with Cardiovascular Disease or Cardiovascular Risk Factors Receiving Dietary Therapy
(2020-11-12)
Bu çalışma kardiyovasküler bir hastalığa veya risk faktörlerine sahip olup diyet tedavisi alan bireylerin beslenme okuryazarlığı düzeyi ile diyet öz-yeterlilik düzeylerini belirlemeyi ve beslenme okuryazarlığı düzeylerinin ...
Exploration of the nutritional status and behaviours of some overweight and obese children with autism spectrum disorder in istanbul and the reasons of high body-mass indices in these children
(2018-08-06)
Bu çalışma BKİ'leri 25 üzeri olan otizmli çocukların beslenme durumunu saptamak ve kiloluluk ile obezite sebeplerini araştırmak için yapılmıştır.Yaşları 12 ile 18 arasındaki, çeşitli otizm rehabilitasyon merkezlerinden ...
Relationship between individuals eating behaviors and body mass index
(2020-11-03)
Bu çalışma, bireylerin yeme tutum davranışları ve BMI arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma zayıflamak isteyen 18-65 yaş arası 400 kadın bireyle gerçekleştirilmiştir. Bireylere sosyo-demografik ...
Differences between nutritional knowledge and dietary habits of students in Faculty of Health Sciences and other university students
(2020-01-24)
Sağlık bilimleri fakültesi öğrencilerinin aldığı beslenme dersinin beslenme alışkanlıkları ve beslenme bilgi düzeylerine etkisini incelemeyi amaçlayan bu araştırma Şubat-Mart 2019 tarihleri arasında toplam 348 Amasya ...
Determination of aflatoxin levels and micrufungal flora in unpacked red pepper samples in istanbul province
(2019-01-17)
Besin kaynaklı hastalıklar, sürekli artış gösteren, önemli halk sağlığı sorunları arasındadır. Günümüzde, özellikle gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi, gelişmiş ülkelerde de besin kaynaklı hastalık vakaları görülebilmektedir. ...