Browsing TEZLER by Issue Date
Now showing items 1-20 of 1716
-
Geleneksel tarhana üretiminde yoğurt ikamesi olarak kefirin kullanılması üzerine bir araştırma
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)Bu araştırmada, besin değeri zengin ve sağlık açısından yararlı bir besin olan kefirin, geleneksel bir gıdamız olan tarhanaya ilavesi ile hem yeni bir ürün elde etmek hem de tarhanayı besinsel içerik açısından değiştirmek ... -
Doğrusal tip ıı regresyon tekniklerinin monte-carlo benzetim çalışması ile karşılaştırılması: sağlam, bulanık ve sağlam bulanık teknikler
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmanın amacı Basit Doğrusal Regresyon Çözümlemesi gerçekleştirilirken, bağımlı ve bağımsız değişkenin her ikisinin de ölçüm hatası içerdiği durumlarda, En Küçük Kareler (EKK) Açıortay, Bulanık (Fuzzy) EKK Açıortay, ... -
Ardışık çoklu karşılaştırma testlerinden FDR testi üzerine bir simülasyon uygulaması
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Varyans Analizi ikiden fazla gruplar söz konusu olduğunda gruplar arasında farklılık olup olmadığını belirlemektedir. Fakat farklılığın hangi gruptan kaynaklandığı belirleyebilmek için çoklu karşılaştırma testlerinden ... -
Kaplanmış otomotiv fren diskinin frenleme performansına etkisinin araştırılması
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, otomobil fren disklerinin sürtünme ve termo-mekanik davranışlarını iyileştirerek frenleme performansını arttırmak için hava kanallı otomobil ön fren diskleri, Cr2O3-%40TiO2 seramik tozu plazma püskürtme, ... -
Tiyazol ve siklobütan halkası içeren yeni bir metakrilamit monomerinin sentezi ve kopolimerizasyonu
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu tez çalışmasında önce 4-(1-metil-1-mesitil-3-siklobütil)-2-N-1,3-tiyazol-2-il metakrilamit (MCTMA) monomeri sentezlendi ve karakterize edildi. Bu monomerle 2-[(5-metilisoksazol-3-il)amino]-2-okso-etilmetakrilat (IAOEMA) ... -
Farklı paketleme yöntemlerinin buzdolabı koşullarındaki etsiz çiğ köftenin dayanma süresine etkisinin incelenmesi
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Çiğ köfte; pişmemiş et, bulgur, salça ve çeşitli baharatların bir araya getirilerek yapıldığı el yapımı bir gıdadır. Avrupa Birliği'ne girme sürecinde satışa sunulan çiğ köftedeki, çiğ et ilavesi yasaklanmış ve etsiz ... -
Akademik kurumlarda bilişim sistemleri yardımıyla bilgi yönetiminin gerçekleştirilmesi: Afyon Kocatepe Üniversitesi örneği
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Kurumlar kendi bünyelerindeki bilgiyi derlemek, düzenlemek, yönetmek amacıyla bilgi sistemleri kurmuşlar, kurum içindeki açık bilgiyi paylaşarak bilginin kurumsallaşmasına katkı sağlamışlardır. Örtük bilginin sadece ... -
Hydrachna processifera, Eylais setosa ve Hydrodroma despiciens (Acari,Hydrachnidia) türlerinde yağ asitlerinin moleküler taksonomik açıdan değerlendirilmesi
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada, Karamık Gölü'nden toplanan su kenesi (Acari, Hydracnidia) türlerinden, Hydrachna processifera, Eylais setosa ve Hydrodroma despiciens'in yağ asiti kompoziyonu gaz kromotografisi(GC) ile analiz ... -
Afyonkarahisar merkezdeki kaplıcalarda radon konsantrasyonu ve yıllık etkin doz oranlarının belirlenmesi
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Renksiz, tatsız, kokusuz ve an ağır soy gaz olan radon, doğal uranyum radyoaktif serisi üyesi olan radyumun alfa bozunması sonucu oluşur. Radon, yeraltı suları ile taşınarak ve yer kabuğundaki açıklıklardan sızarak atmosfere ... -
Real-time PCR kullanılarak Beyşehir Gölü ve çevresinde iki amfibi patojeninin (Batrachochytrium dendrobatidis ve Ranavirüs) yaygınlığının ilk kez saptanması
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada, Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Göl'ünde IUCN kriterlerine göre Kırmızı Liste'de (Red List) `Nesli tehlike altında bulanan hayvanlar` kategorisinde yer alan ve azalmakta ... -
Tuzaklanmış iyonda negativity ve konkurus hesaplarıyla kuantum dolaşıklık
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Tuzaklanmış üç seviyeli bir iyonun iki lazer ışınıyla etkileşimi göz önüne alınarak bu sistemin kuantum dolaşıklığı incelenmiştir. Lazer-iyon dolaşık sistemi için dolaşıklık miktarının ölçüsü olan konkurus ve negativity ... -
Yapıların onarım ve güçlendirme maliyetlerinin excel programıyla belirlenmesi
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu tez çalışması kapsamında, Afyonkarahisar Belediyesi ve Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nden onaylanmış, 1980-1989 yılları arasında yapılmış 3 adet ve 1990-1997 yılları arasında yapılmış 3 adet olmak üzere 6 adet ... -
Joinpoint regresyon analizi ve BIST 30 üzerine bir uygulama
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma ile, 2011-2012 yılı Haziran ve 2013 Nisan-Mayıs aylarında Borsa İstanbul (BIST) 30 endeksinde işlem gören 21 şirkete ait hisse senedi kapanış değerleri ile Ulusal BIST 30 endeksinin değerlerinde meydana gelen ... -
Yeni polimer membranlar kullanılarak ağır metallerin sulu çözeltilerden değişik filtrasyon teknikleriyle ayrılması.
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada; Fe(III) ve Co(II) iyonlarının sulu çözeltilerden komplekssiz ve kompleksli olarak filtrasyonla ayrılması araştırılmıştır. Kompleks ajanı olarak aljinik asit polimeri kullanılmıştır. Fe(III) iyonlarının sulu ... -
AISI 316L paslanmaz çeliğinin işlenebilirliğinin sonlu elemanlar metodu ile modellenmesi
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, AISI 316L östenitik paslanmaz çeliğin ortogonal kesme şartlarında tornalanması esnasında oluşan kesme kuvvetlerinin deneysel ve nümerik olarak analizi gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla farklı kesme parametrelerinde, ... -
Kaymak ve kaymaklı lokumun modifiye atmosferde paketlenmesinin raf ömrü üzerine etkisinin araştırılması
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Kaymak, süt yağının başlı başına ham madde olarak kullanıldığı ve yağ oranının %60 olduğu bir süt ürünüdür. Tereyağına göre daha az kalori bulunduran kaymak sütün özellikle yağda çözünen vitaminleri için çok iyi bir ... -
Bilgisayar ve WEB destekli fizik öğretiminin, lise 3 `fotoelektrik olay` konusundaki öğrenci başarısı ve fizik dersine tutumu üzerine etkileri (Uşak örneği)
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada bilgisayar ve internet destekli fizik öğretiminin lise düzeyinde ` Fotoelektrik Olay` konusunda öğrencilerin başarıları ve fizik dersine karşı tutumları üzerindeki etkileri incelenmesi amaçlanmıştır. Bu ... -
Afyonkarahisar ilinde tüketime sunulan karınyağlarının (tereyağı) gıda güvenliği açısından incelenmesi
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada Afyonkarahisar ilinde farklı satış yerlerinden alınan, 30 adet karınyağı örneklerinin % nem oranları, peroksit ve asitlik değerleri ile toplam mezofil, maya ve küf, koliform grubu bakteriler ve Staphylococcus ... -
Türk lokumu üretiminde kızılcık (ergen) meyvesinin doğal renklendirici olarak kullanılması ve depolama stabilitesinin araştırılması
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Ülkemize özgü en eski şekerleme ürünlerinden biri olan lokum; şeker, nişasta, su ve çeşitli katkı maddeleri ile hazırlanan lokum kitlesine gerektiğinde çeşni maddeleri, kuru ve/veya kurutulmuş meyveler ve benzeri maddelerin ... -
CNT takviyeli karbon/epoksi yüzeye sahip Nomex çekirdekli sandviç yapının eğilme özelliklerinin incelenmesi
(AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada sandviç yapıların eğilme kuvveti altında ki dinamik davranışı deneysel ve sayısal olarak incelenmiştir. Deneysel çalışma kapsamında ilk olarak sandviç yapının alt ve üst yüzeyini oluşturacak olan %0 CNT içeren, ...