Search
Now showing items 1-10 of 34
Marinat hamsi üretimi sırasında kullanılan asit-tuz oranlarının ürünün mikrobiyolojik ve organoleptik kalitesi üzerine etkileri ve raf ömrünün belirlenmesi
(2018-08-06)
ÖZET Araştırmadaki hedefimiz, marinasyon işlemi sırasında, meydana gelebilecek asit-tuz oranlarındaki değişikliklerin, ürünün mikrobiyolojik, kimyasal, fiziksel ve duyusal kalitesi üzerine etkilerini araştırarak, bu sonuçlara ...
Gemlik körfezinden avlanan bazı deniz ürünlerinin kas dokusundaki ağır metal kontaminasyonunun indüktif eşleşmiş plazma-optik emisyon spektrometresi (ICP-OES) metoduyla belirlenmesi
(2020-02-14)
Bu tez çalışmasında, Ocak-Haziran 2013 tarihleri arasında Gemlik Körfezi'nden avlanan karides, dil, istavrit ve barbun balıklarının kaslarında ağır metal birikiminin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla her tür için ...
Süt ineklerinde laktasyonun çeşitli evrelerinde ve kuru dönemde kandaki bazı biyokimyasal parametrelerdeki değişimler
(2018-08-06)
ÖZET Sütçü inek yetiştiriciliği yapan çiftliklerde gerek klinik ve gerekse subklinik seyirli metabolik hastalıklardan dolayı, başta süt verimi olmak üzere önemli kayıplar meydana gelmektedir. Bu çalışmada, kura dönem ve ...
Kanatlı hayvan ve ürünleri kaynaklı salmonellaların serotiplendirilmesi ve genotiplendirilmesi
(2018-08-06)
Bu çalışmanın ilk hedefi, hayvan ve hayvansal kaynaklı gıdalarda Salmonella serotipleri içinde en fazla görülen S. Enteritidis'in hızlı saptama imkanı veren, SE-rPCR yöntemi ile konvansiyonel serotiplendirme sonuçlarını ...
Farklı işleme ve depolama sıcaklıklarına bağlı olarak ballardaki hidroksimetilfurfural miktarında meydana gelen değişikliklerin incelenmesi
(2021-03-10)
ÖZET Türkiye, dünyadaki bütün ülkeler arasında bal üretiminde önemli yer tutmaktadır. Türkiye' de bal, çoğunlukla süzme bal olarak pazarlanmaktadır. Süzme işlemi, genellikle oda sıcaklığında yapılmaktadır. Bazen, balın ...
Et ve fermente et ürünlerinden izole edilen Lactobacillus sake ve Lactobacillus curvatus suşlarının moleküler ve biyokimyasal identifikasyonu ve bazı teknolojik özelliklerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
Bu çalışmayla, ülkemizde çiğ etlerdeki ve geleneksel yöntemlerle üretilen fermente et ürünlerindeki laktik asit bakterilerinin izolasyonu ile moleküler ve biyokimyasal tekniklerle identifikasyonu sağlayarak mikrorganizmaların ...
İnegöl köfte üretim aşamalarında mikrobiyal kontaminasyon kaynaklarının ve önleyici tedbirlerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
Bu çalışma, Bursa'ya özgü bir köfte çeşidi olan İnegöl köftenin üretimi sırasında mikrobiyal kontaminasyon kaynaklarının belirlenmesi ve önleme yollarının araştırılması amacı ile gerçekleştirildi.İnegöl'de faaliyet ...
Potasyum sorbat, lucodorm, laktik asit ve sodyum benzoat gibi maddelerin et ürünleri ve tabii bağırsaklarda koruyucu olarak kullanılma olanakları
(2018-08-06)
Bu araştırmada, fermente sucuklarda istenmeyen küf oluşumunu önlemek amacıyla, hava kurusu bağırsaklarda ve fermente sucuklar üzerinde çalışmalar yapıldı» Yapılan çalışmalar ve sonuçları aşağıdadır s 1. Hava kurusu ...
Beyaz peynir üretiminde mezofilik homofermentatif streptokok kombinasyonunun starter kültür olarak kullanılması
(2021-03-03)
ÖZET Bu çalışmada, pastörize sütten salamura beyaz peynir üretiminde uygun olgunlaşmayı geliştirebilmek ve bu amaçla dünyada yaygın olarak kullanılan Mezofılik Homofermentatif Streptekok Kombinasyonlarının starter kültür ...
Bursa`da tüketime sunulan tavuk göğüs eti, but eti ve karaciğerinde bazı antibiyotik kalıntılarının araştırılması
(2018-08-06)
Bu çalışma, Aralık 2008 - Ağustos 2009 tarihleri arasında Bursa'da satışa sunulan tavuk göğüs eti ve but etlerinde kloramfenikol ve enrofloksasin/siprofloksasin kalıntıları ile tavuk karaciğerinde nitrofuran AOZ ...