Potasyum sorbat, lucodorm, laktik asit ve sodyum benzoat gibi maddelerin et ürünleri ve tabii bağırsaklarda koruyucu olarak kullanılma olanakları
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu araştırmada, fermente sucuklarda istenmeyen küf oluşumunu önlemek amacıyla, hava kurusu bağırsaklarda ve fermente sucuklar üzerinde çalışmalar yapıldı» Yapılan çalışmalar ve sonuçları aşağıdadır s 1. Hava kurusu bağırsaklar, <fo 2'lik potasyum sorbat, İ* 0, 2'lik sodyum benzoat, $ 0,1'lik lucodormds 10 dakika ve fo 0,1 lik laktik asitte 6 dakika tutuldu. Bu sürenin sonunda bağırsaklardaki küf ve maya sayısı saptanarak potas yum sorbatm, sodyum benzoatın, lucodormuri-, laktik asidin bağırsaktaki küf ve mayalar üzerindeki etkisi incelendi» Alınan sonuçlara göre fo 2*lik potasyum sorbat, $ 0.2 lik sodyum benzoat, fo 0.1 lik lucodorm ve. 1° O.l'l ile laktik asi tin bağırsaktaki küf ve mayalara önemli bir etkide bulunmadığı gözlendi. 2. Fermente sucuklar^üre til dikten 2 gün sonra $ 15 'lik potasyum sorbat çözeltisine batırıldı. 1 haftalık olgunlaş ma süresi sonunda, sucuklarda küf ve maya sayısı saptana rak İo 15 'lik potasyum sorbatın küf ve mayalar üzerindeki etkisi incelendi* Alınan sonuçlara göre <fo 15 'lik potasyum sorbatın, fermente sucuklarda, özellikle olgunlaşma ve depolanma sırasında oluşan küflere etkili olduğu saptanmıştır» In this research, studies were made on the air-clried intestines and fermented sausages in order to prevent the growth of undesirable moulds in fermented sausages. ®io researches and their results are as follows s 1. Air-dried intestines were trated with 2 # potassium sorbate, 0,2 ^ sodium l.enzoatc, 0.1 <fo lucodom for ten minutes and 0.1 fi lactic acid for six
Collections