Search
Now showing items 1-3 of 3
Farklı işleme ve depolama sıcaklıklarına bağlı olarak ballardaki hidroksimetilfurfural miktarında meydana gelen değişikliklerin incelenmesi
(2021-03-10)
ÖZET Türkiye, dünyadaki bütün ülkeler arasında bal üretiminde önemli yer tutmaktadır. Türkiye' de bal, çoğunlukla süzme bal olarak pazarlanmaktadır. Süzme işlemi, genellikle oda sıcaklığında yapılmaktadır. Bazen, balın ...
Beyaz peynir üretiminde mezofilik homofermentatif streptokok kombinasyonunun starter kültür olarak kullanılması
(2021-03-03)
ÖZET Bu çalışmada, pastörize sütten salamura beyaz peynir üretiminde uygun olgunlaşmayı geliştirebilmek ve bu amaçla dünyada yaygın olarak kullanılan Mezofılik Homofermentatif Streptekok Kombinasyonlarının starter kültür ...
Meyveli yoğurt üretim tekniği ve meyveli yoğurtların mikrobiyolojik ve kimyasal niteliklerinin saptanması üzerine araştırmalar
(2021-03-10)
ÖZET Bu çalışma, ülkemiz için yeni bir üretim dalı olan meyveli yoğurtlarda Türk toplumunun damak ve göz zevkine hitap edecek meyve çeşitlerinin saptanması ve bu yoğurtların kimyasal ve mikrobiyolojik nitelilerinin ...