Et ve fermente et ürünlerinden izole edilen Lactobacillus sake ve Lactobacillus curvatus suşlarının moleküler ve biyokimyasal identifikasyonu ve bazı teknolojik özelliklerinin belirlenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışmayla, ülkemizde çiğ etlerdeki ve geleneksel yöntemlerle üretilen fermente et ürünlerindeki laktik asit bakterilerinin izolasyonu ile moleküler ve biyokimyasal tekniklerle identifikasyonu sağlayarak mikrorganizmaların karakterize edilmesi amaçlanmıştır.Türkiye`nin çeşitli illerinden (Adapazarı, Afyon, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Şırnak, Tekirdağ ve Yalova) temin edilen sucuk, pastırma ve çiğ et numunelerinden izole edilen 234 adet izolata Mini API'de tür tayini analizi uygulandı. İzolatların 174 adedi daha sonra moleküler RealTime PCR ile türe spesifik primerler kullanılarak olarak test edildi. Lactobacillus brevis (83 izolat) en yaygın tür olarak identifiye edilirken, Lactobacillus plantarum (53 izolat), Lactobacillus pentosus (13 izolat), Lactobacillus paracasei (4 izolat), diğer laktobasil türleri olarak tanımlandı. Laktobasillerle birlikte Pediococcus pentosaceus (16 izolat), ve Pediococcus acidilactici (5 izolat) her iki teknikle (API ve PCR) tanımlanan izolatlar oldu. This research was carried out in order to izolation of the lactic acid bacterias special for tradiional Turkish fermented meat product?s and raw meat?s microflora then identification with moleculer and biochemical technics.234 izolates were obtained from three kind of samples (raw meat, soudjuck and pastirma) of Turkey from the following provincial locations Adapazarı, Afyon, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Şırnak, Tekirdağ and Yalova. After Mini API carbohydrat tests were performed; 174 izolates were analysed with Real Time PCR (Cepheid Smart Cycler) by using primers special for genus. Lactobacillus brevis was dominant genus with 84 izolates; Lactobacillus plantarum (54 izolates), Lactobacillus pentosus (13 izolates),and Lactobacillus paracasei (4 izolates) were other lactobacillus species. Together with lactobacillus genus, Pediococcus pentosaceus (16 izolates), and Pediococcus acidilactici (5 izolates) were also identified with both (API and PCR) tecniques
Collections