Search
Now showing items 1-3 of 3
Marinat hamsi üretimi sırasında kullanılan asit-tuz oranlarının ürünün mikrobiyolojik ve organoleptik kalitesi üzerine etkileri ve raf ömrünün belirlenmesi
(2018-08-06)
ÖZET Araştırmadaki hedefimiz, marinasyon işlemi sırasında, meydana gelebilecek asit-tuz oranlarındaki değişikliklerin, ürünün mikrobiyolojik, kimyasal, fiziksel ve duyusal kalitesi üzerine etkilerini araştırarak, bu sonuçlara ...
Yüksek ısı uygulaması ile üretilen `Türk sucuklarında` starter kültür kullanımı üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
ÖZET Bu araştırma, işletme düzeyinde kontrollü koşullarda Türk fermente sucuk üretiminde starter kültür kullanarak, ısıl işlem uygulaması ile olgunlaşma süresini kısaltıp, mikrobiyolojik kaliteyi kontrol altına alarak ...
Vitamin-C ile zenginleştirilmiş yoğurtlar üzerinde araştırmalar
(2018-08-06)
ÖZET Bu araştırma; tüketimi oldukça yüksek olan yoğurdun, L- askorbik asit ile zenginleştirilerek bireylerin C Vitamini gereksinimini karşılamada bir kaynak olarak kullanılmasını saptamak amacıyla yapıldı. Besinlerin ...