Search
Now showing items 1-10 of 10
Kilis ve Gaziantep yöresinde tüketilen bazı yabani sebzelerin mineral içerikleri ve mikrobiyolojik analizleri
(2018-08-06)
Bu çalışmada, Kilis ve Gaziantep çevresinde doğal olarak yetişen ve sebze olarak tüketilen değişik familyalara ait on farklı bitki taksonunun mineral içerikleri ve mikrobiyolojik analizleri yapılmıştır. Çalışmada ele alınan ...
Kırmızı kantaron (Hypericum capitatum var. Capitatum)`un farklı bitki kısımlarının mineral madde içeriği ve uçucu yağ bileşenlerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
Farklı yörelerimizde halk arasında binbirdelik otu, kan otu, kılıç otu ve koyunkıran gibi yerel adlarla anılan kantaron türleri, ülkemizin önemli doğal bitki türleri arasında yer almaktadır. Yüzyıllardır çeşitli hastalıkların ...
Su stresinin kişniş (Corıandrum satıvum L.) te bitki gelişimi ile meyvede yağ asidi ve besin elementi içeriğine etkisinin araştırılması
(2018-08-06)
Önemli çevresel stres faktörlerden olan su stresi, özellikle tıbbi ve aromatik bitkilerde; bitkinin büyümesini, sekonder metabolit içeriğini ve bitkide mineral madde kompozisyonunu önemli ölçüde etkilemektedir. Kişniş ...
Yayla muzu (Rheum ribes) ekstraktlarının in vitro fitokimyasal, antioksidan ve antimikrobiyal özelliklerinin araştırılması
(2019-11-01)
Polygonacea familyasının türü olan Rheum ribes'in taze gövde ve yaprakları Lübnan, İran ve Türkiye'nin doğusunda sebze olarak tüketilmektedir. Son zamanlarda farmakolojik alanlarda kullanılan bu bitkiden Asya ...
Farklı konakçı bitkilerin küsküt (Cuscuta monogyna Vahl.)`ün fenolik içerik, antioksidan aktivitesi ve mineral madde içeriğine etkisinin değerlendirilmesi
(2019-12-05)
Tarımsal üretimde verimi ve kaliteyi olumsuz yönde etkileyen ve parazit bir yabancı ot olan küsküt (Cuscuta sp.) bitkisi, aynı zamanda içerdiği sekonder maddelerden dolayı yüzyıllardır çeşitli hastalıkların tedavisinde ...
Palamut kahvesinin fitokimyasal yapısının ve biyolojik aktivitesinin belirlenmesi
(2018-11-30)
Ülkemizde orman içlerinde veya makiliklerde doğal olarak yetişen meşe (Quercus spp.) türlerinin palamut (pelit) adı verilen meyveleri insan ve hayvan gıdası olarak önemli bir yabani besin kaynağıdır. Kışa doğru olgunlaşan ...
Farklı tuz uygulamalarının adaçayı (Salvia officinalis L.)`nın gelişimi üzerine etkisi
(2018-08-06)
Tuzluluk, özellikle kurak ve yarı kurak iklimlerde, çevresel faktörler ve hatalı tarımsal uygulamalardan dolayı, giderek artan ve bitkisel üretimi sınırlandıran önemli bir sorundur. Bu çalışmada, ülkemizde Tıbbi ve Aromatik ...
Kilis yöresinden toplanan yerel susam (Sesamum indicum L.) populasyonlarının verim ve kalite parametrelerinin karşılaştırılması
(2018-08-06)
Bu tez çalışmasında; Kilis ve çevresinden toplanan 10 adet yerel susam(Sesamum indicum L) populasyonunun verim ve kalite parametrelerinin belirlenmesine çalışılmıştır. Çalışma sonucunda morfolojik özelliklerden; bitki ...
Lavantanın çiçek verimi ve uçucu yağ bileşnelerine malç uygulamasının etkisi
(2019-09-20)
Lavanta (Lavandula officinallis L.) bitkisinin çiçek verimi ve uçucu yağ bileşenlerine malç uygulamasının etkisinin araştırıldığı bu çalışma 2014 – 2015 yıllarında Kilis 7 Aralık Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama ...
Kilis ili Resulosman ve Acar dağlarındaki işlenmemiş alanların florası
(2018-08-06)
Bu çalışma, Kilis ili Resulosman ve Acar dağlarındaki işlenmemiş alanların florasını içermektedir. Araştırma alanından 2009 ve 2010 yıllarında 780 bitki örneği toplanmıştır. Bu materyallerin teşhis edilmesiyle 41 familyaya ...