Browsing TEZLER by Subject "Lactic acid bacteria"
Now showing items 1-8 of 8
-
Ekşi hamur ile ekmek yapımı ve ekşi hamur mikroflorası
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Y. Lisans Tezi EKŞİ HAMUR İLE EKMEK YAPIMI VE EKŞİ HAMUR MİKROFLORASI Mustafa YILMAZ Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Ferit AYDIN Ekmek, ... -
Et teknolojisinde koruyucu kültürler ve bakteriyosinler
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Modern teknikler ve güvenlik önlemlerinin (örneğin, HACCP) tanımlanması ile gıda biyoteknolojisinde sağlanan gelişmelere rağmen gıda güvenliği halen daha çözüm bekleyen bir problemdir. Gıda kaynaklı hastalık ve intoksikasyonlarla ... -
Sucuk üretiminde HACCP uygulamaları
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET İnsan beslenmesinde çok önemli bir yere sahip olan et, aynı zamanda mikroorganizmaların da gelişebilmesi için uygun olan tüm şartlan sağlamaktadır. Et taze olarak tüketilebileceği gibi; uluslar arası ticaret, değişik ... -
Sucuktan bakteriosin benzeri antimikrobiyal metabolit üreten laktik asit bakterilerinin izolasyon ve identifikasyonu ve çeşitli gıda zararlısı ve/veya gıda kaynaklı projen bakterilere karşı antagonistik aktivite araştırı
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Araştırmada, Türkiye piyasasın; temsil edecek şekilde çeşitli il merkezlerinden temih edilen 51 adet sucuk örneğinin bazı duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri belirlenmiş ve bu örneklerin içerdiği ... -
The effect of vrious nitrite doses on the development of escherichia coli 0I57: H7 in the production of sausage technology
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Araştırmada sucuk üretiminde farklı nitrit dozları (100, 150 ve 200 ppm NaNCh) ve starter kültür {Lactobacillus plantarum + Staphylococcus carnosus) kullanımının, Escherichia coli 0157:H7'nin davranışı üzerine ... -
Tulum peynirinden izole ve identifiye edilen bazı laktik asit bakteri suşlarının starter kültür özellikleri ve peynirlerin bazı özelliklerinin tespiti
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada, Erzincan Tulum peynirinde starter kültür belirleme çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla 40 örnekten izole edilen 240 adet laktik asit bakterisinin (LAB) Microbiology Identification System kullanılarak ... -
Turşu ve zeytinlerden laktik asit bakterileri ile mayaların izolasyonu-identifikasyonu ve elde edilen izolatların bazı özelliklerinin belirlenmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Geleneksel yöntemle üretilmiş turşu ve zeytin örneklerinden toplam 171 laktik asit bakterisi (LAB) izole ve identifiye edilmiştir. Turşu örneklerindeki laktik asit bakterileri Lactobacillus (%47.9) ve Pediococcus (%52.03) ... -
Vakfıkebir ekmeğinin mikroflora ve aroma maddelerinin tesbiti
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Doktora Tezi VAKFIKEBİR EKMEĞİNİN MİKROFLORA VE AROMA MADDELERİNİN TESPİTİ Neslihan DİKBAŞ Danışman: Yrd.Doç.Dr.H.Gürbüz KOTANCILAR Bu çalışmada, geleneksel yöntemle üretilen Trabzon Vakfıkebir Ekmeğinin mikrobiyolojik ...