Browsing TEZLER by Subject "Harvesting date"
Now showing items 1-7 of 7
-
Biçim zamanı ve anız yüksekliğinin kesif yem hammaddesi olarak yoncanın verim ve besleme değerine etkileri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Kesif yem ham maddesi olarak kullanılan yoncanın en uygun biçim dönemi (20,40,60 cm ve I. biçim tomurcuklanma diğerleri çiçeklenme başlangıcı) ve anız yüksekliği (dipten, 5 ve 10 cm.) bu çalışmada araştırılmıştır. Bitki ... -
Değişik tarihlerde pir öldürme ve hasatın patatesin bazı tarımsal ve teknolojik karakterleri üzerine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-23)ÖZET Değişik tarihlerde pir öldürme ve haşatın, patatesin bazı tarımsal ve teknolojik karakterleri üzerindeki etkisini incelemek amacıyla bu çalışma düzenlenmiştir. Çalışma, 1996 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ... -
Erzurum şartlarında adi fiğ (Vicia sativa L.)`ın ekim ve hasat zamanlarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Adi fiğ {Vida sativa L.)'in ekim ve hasat zamanı hem ot üretimlerinde hem de tohum üretimlerinde önem taşımaktadır. Bu çalışmada adi fiğde ekim ve hasat zamanları ele alınmıştır. Araştırma Atatürk Üniversitesi Ziraat ... -
Erzurum şartlarında soyanın (Glycine max. L. ) farklı olgunlaşma dönemlerinde hasadının ot verimi ve otun kalitesi üzerine etkileri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-08-26)Bu çalışma, Erzurum' da soyanın olgunlaşma döneminin hangi safhasında ot üretimi amacıyla hasat edileceğini tesbit etmek amacıyla düzenlenmiştir. Çalışma Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Araştırma ve ... -
Farklı ekim ve hasat tarihleri ile bitki sıklıklarında şeker pancarı verim ve kalitesinin matematik modelle tahmini
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Ekim tarihi, bitki sıklığı ve hasat zamanlarının şeker pancarı verim ve kalitesine etkilerini belirlemek amacıyla bu çalışma 1994-1997 yıllan arasında Erzurum Şeker Fabrikası Çiftliğinde yürütülmüştür. Deneme tesadüf ... -
Farklı taban suyu seviyesine sahip çayırlarda değişik azot dozu ve biçim zamanı uygulamalarının çayırın kuru ot verimi, protein kapsamı ve botanik kompozisyonuna etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Farklı taban suyu seviyelerini içeren bir çayırda, farklı dozlardaki azotlu gübreleme ve değişik biçim zamanlarının çayırın verimine, kimyasal ve botanik kompozisyonuna etkileri araştırılmıştır. Araştırma Erzurum'a ... -
Sulu şartlarda yazlık ve güzlük ekilen fiğ+buğday karışımlarında en uygun karışım şekli, karışım oranı ve biçim zamanlarının belirlenmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Doktora Tezi SULU ŞARTLARDA YAZLIK ve GÜZLÜK EKİLEN FİĞ + BUĞDAY KARIŞIMLARINDA EN UYGUN KARIŞIM ŞEKLİ, KARIŞIM ORANI VE BİÇİM ZAMANLARININ BELİRLENMESİ Necla TAŞ Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla ...