Browsing TEZLER by Subject "Occommodation enterprises"
Now showing items 21-34 of 34
-
Otel işletmelerinde mutfak yönetiminde baş aşçının hizmet kalitesine olan etkisi: Ankara`da bir uygulama
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-04-05)Sanayi devrimi ile daha çok rağbet gören turizm faktörü, boş zamanların ve ekonomik özgürlüklerin artması ile günümüzde önemli bir yerdedir. İnsanların yeni yerler, yeni tatlar keşfetme isteği turizme olan ilgiyi arttırmış, ... -
Otel işletmelerinde örgütsel adaletin örgütsel sinizm üzerindeki etkilerinin incelenmesi
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-02-16)Bu araştırmanın amacı otel işletmelerinde çalışan personelin örgütsel adalet algılarının örgütsel sinizm düzeylerine etkisini incelemektir. Çalışma 3 bölümden oluşmaktadır; ilk bölümde örgütsel sinizm, ikinci bölümde ... -
Otel işletmelerinde tükenmişlik sendromu: Konya ili örneği
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmanın amacı, Konya ili'nde faaliyette bulunan 4 ve 5 yıldızlı otellerin çalışanlarının tükenmişlik düzeylerini belirlemek ve otel çalışanlarının tükenmişlik alt boyutları puan ortalamalarının çeşitli demografik ... -
Psikolojik kontrat ile örgütsel bağlılık ve örgütsel güven ilişkisi: Mersin ilindeki 4 ve 5 yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)İşveren ve işçi arasında karşılıklı taahhütleri içeren iş sözleşmelerinin yanı sıra, sözle ifade edilmeyen ancak tarafların birbirlerinden olan beklentilerini içeren psikolojik kontrat kavramı, ayrı bir önem taşımaktadır. ... -
Stratejik rekabet üstünlüğü açısından konaklama işletmelerinde ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sisteminin iş süreçlerine etkileri: Teori ve otel işletmelerinde uygulamalı bir araştırma
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)ISO 22000 GGYS (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi) kapsamında, dört ve beş yıldızlı otel işletmeleri ve beş yıldızlı (1. Sınıf) tatil köylerine yönelik yürütülen bu çalışmanın amacı, yiyecek üretim sürecinde gıda güvenliği ... -
The evaluation of managers` and staff`s perceptions on providing accessibilty towards determination and satisfying handicapped tourists` needs
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-08-01)Erişilebilirlik hem fiziksel, hem psikolojik, hem politik hem de felsefi yönleri kapsayan geniş bir kavram olsa da, erişilebilirlik teriminin ideal olarak anlamı daha geniş çerçevede ele alınmalıdır. Başka bir deyişle, ... -
Turizm sektöründe müşteri odaklılığının marka kişiliği üzerindeki etkisi ampirik bir uygulama
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-03-13)Hizmet sektörü içerisinde yer alan turizm işletmeleri misafirlerine kaliteli hizmet sağlayabilmek için müşteri odaklılığına önem vermektedir. Müşteri odaklı yaklaşımı benimseyen turizm işletmeleri müşteri memnuniyeti ... -
Türkiye`de termal turizme yönelik hizmet veren konaklama işletmelerinde pazarlama karması elemanları: Örnek bir alan araştırması
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)İşletmelerde pazarlama karması stratejileri, pazarlama karmasının; ürün, fiyat, dağıtım ve tutundurma ögelerine ilişkin temel kararları, kaynakların ögeler arasında dağılımını ve pazarlama karması elemanlarına ilişkin ... -
Türkiye`de turizm sektöründe yaşanan krizlere yönelik uygulanan kamu politikalarının etkinlik analizi (Antalya ili konaklama işletmeleri örneği)
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-06-25)Dünyada son yıllarda yaşanan her türlü krizler ,turizm sektörüne ciddi zararlar vermiş ve sektörün tüm paydaşları büyük zarar etmiştir. Konjonktürel yaşanan bazı krizleri konaklama sektörünün tek başına üstesinden gelmesi ... -
Yavaş şehir akımı ve sürdürülebilirlik: konaklama işletmeleri açısından değerlendirme Muğla-Akyaka örneği
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırma, turizm de Yavaş Şehir ve sürdürülebilirlik arasındaki ilişkiyi anlamaya yönelik yapılmıştır. Yavaş Şehir olmanın turizmde sürdürülebilirlik açısından olumlu ve olumsuz etkileriyle karşılaşılmıştır. Araştırma ... -
Yerli turistlerin algıladıkları hizmet kalitesinin destinasyon imajına ve tekrardan ziyaret etme niyetlerine etkileri: Afyonkarahisar ili örneği
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-06-24)Araştırmanın amacı, seyahat acenteleri tarafından gelen yerli turistlerin termal konaklama işletmelerinde algıladıkları hizmet kalitesinin destinasyon imajına ve tekrardan ziyaret etme niyetlerine etkisini ölçmektir. ... -
Yeşil pazarlamanın turizmde satınalma davranışlarına etkisinin incelenmesine yönelik organik oteller üzerine bir uygulama
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)Turizm pazarlamasında farklı bir yaklaşım olan yeşil pazarlama uygulamalarının tüketicilerin seyahatleri ile ilgili satın alma davranışlarını etkileyen önemli faktörlerden biridir. Dolayısıyla tüketicilerin karar verme ... -
Yetenek yönetimi uygulamalarının çalışanların kariyer planlaması üzerindeki etkisi: Konya ilindeki 4 ve 5 yıldızlı konaklama işletmelerinde bir araştırma
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-05-29)Sürekli değişim içindeki günümüz iş dünyasında gelişimini sürdürmek isteyen işletmelerin pek çok alanda kendilerini yeniliklere adapte etmeleri gereken yetenekli çalışanlara ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyacın önemi gittikçe ... -
Ziyaretçilerin konaklama işletmelerinden memnuniyetlerinin geleceğe yönelik davranışları üzerindeki etkisi: Konya örneği
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-05-22)Bu araştırmanın amacı, ziyaretçilerin konaklama işletmelerinden memnuniyetlerinin geleceğe yönelik davranışları (Kalınan otele ve destinasyona tekrar gelme niyeti, Kalınan oteli ve destinasyonu tavsiye etme niyeti) üzerindeki ...