Search
Now showing items 1-10 of 34
Gilaburu (Viburnum opulus L.) meyvesinden yeni yöntemlerle fenolik bileşenlerin ekstraksiyonu ve gilaburu tozunun mikroenkapsülasyonu
(2019-07-04)
Bu çalışmanın ilk kısmında Gilaburu (Viburnum opulus L.) meyvesinden fenolik bileşiklerin ekstraksiyonu araştırılmıştır. Ultrason destekli ekstraksiyonda ekstraksiyon süresinin (1-10-20-30-60 dakika), ultrason gücünün (14 ...
Önemli fındık çeşitlerinin değişik sıcaklık ve nem koşullarında muhafazaları üzerine bazı ambalaj malzemelerinin etkileri
(2019-07-09)
ÖZET DOKTORA TEZİ ÖNEMLİ FINDIK ÇEŞİTLERİNİN DE?İŞİK SICAKLIK VE NEM KOŞULLARINDA MUHAFAZALARI ÜZERİNE BAZI AMBALAJ MALZEMELERİNİN ETKİLERİ Fehmi BAŞ Ankara Üniversitesi Fen bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim ...
Kurutmanın portakal kabuğunun fiziksel özelliklerine etkileri
(2019-04-20)
Bu çalışmanın amacı, portakal kabuğunun, farklı koşullarda kurutulması sırasında oluşan bazı fiziksel değişimlerin belirlenmesidir. Tepsili kurutucuda, farklı sıcaklık (40, 50 ve 60 ˚C) ve hava hızlarında (1 ve 2 m/s) ...
Siyah havuç posasından antosiyanin ekstraksiyonu
(2019-06-25)
Bu çalışmada, geleneksel ekstraksiyon yöntemlerine alternatif olarak düşünülen basınçlı sıvı ekstraksiyonu, ultrases destekli ekstraksiyon ve mikrodalga destekli ekstraksiyon ile siyah havuç posasından antosiyaninlerin ...
Kristalize çam balının çözdürülmesinde mikrodalga ısıtmanın hidroksimetilfurfural oluşumu ve diastaz aktivitesi üzerine etkileri
(2019-01-04)
Dünya çam balı üretiminin %90'ı Türkiye'de gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmada 2015 ve 2016 yıllarında Aydın ilinden hasat edilen çam balı numuneleri kullanılmıştır. Doğası gereği kristalize olan balın çözdürülmesi ...
Mikrodalga uygulama ile ısıl işlem sırasında sıvı ürünlerin sıcaklık değişimi ve sıcaklığın tekdüzeliği üzerine ürün dönme hızı ve viskozitesinin etkisi
(2019-05-20)
Sıvı ürünlerin endüstriyel olarak ısıl işleminde genellikle konveksiyon ve kondüksiyon ile ısı transferine dayalı geleneksel sistemler kullanılmaktadır. Bu sistemlerle yapılan ısıl işlemlerde sterilizasyon ya da pastörizasyon ...
Yulaf kepeği katkılı ekmeklerin fonksiyonel ve kalite özelliklerine ekmek yapım yöntemlerinin etkisi
(2019-10-30)
Yulaf kepeğinin diyet lif, fenolik madde ve antioksidanlar bakımından oldukça zengin bir kaynak olduğu anlaşıldıktan sonra, bundan insan gıdası olarak yararlanma yolları araştırılmış ve yulaf kepeğinin fonksiyonel ...
SELÜLOZİK ETANOL ÜRETİMİNE ORGANİK ASİT ÖN İŞLEMİNİN ETKİSİ
(2019-10-21)
Bu çalışmada buğday samanından biyoetanol elde edilmesi için 3 farklı organik asitle (maleik, süksinik, okzalik asit) ön-işlem gerçekleştirilmiş ve bu organik asitlerin saman kompozisyonu, enzimatik hidroliz ve etanol ...
Nar ve portakaldan oluşan karışık meyve suyuna eklenen amino asitlerin antosiyaninlerin ısıl stabilitesi üzerine etkisi
(2019-12-13)
ÖZETYüksek Lisans TeziNAR VE PORTAKALDAN OLUŞAN KARIŞIK MEYVE SUYUNA EKLENEN AMİNO ASİTLERİN ANTOSİYANİNLERİN ISIL STABİLİTESİ ÜZERİNE ETKİSİHandenur ÜNALAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüGıda Mühendisliği Anabilim ...
Farklı düzeylerde kükürtlenen kuru kayısıların polifenol oksidaz aktivitesi ve polifenollerinde depolama boyunca meydana gelen değişimlerin esmerleşme üzerine etkisi
(2019-02-12)
Kayısıda bulunan polifenollerin tüketici sağlığına olduğu kadar, kayısının rengi üzerine de önemli etkileri bulunmaktadır. Kuru kayısıda bulunan polifenol miktarları; kükürt dioksit (SO2) konsantrasyonu, depolama koşulları ...