Etlik piliçlerde; başlama yeminden bitirme yemine geçiş dönemleri üzerinde bir araştırma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
-31- 6. ÖZET Araştırma, etlik piliç üretiminde başlama yeminden, bitirme ye mine değişik sürelerde geçilmesinin gelişme ve karkas özellikleri üze rine etkilerini saptamak amacıyla yapılmıştır. Araştırma E.Ü. Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Hayvan Yetiştirme Anabil imdalınd a, Tavukçuluk Biriminde 30,10,1984 Tarihinde başlayıp, 8 hafta süreyle devam ederek 24.12.1984 tarihinde bitmiştir. Araştırma ma teryali olarak 1500 adet Hubbard civcivleri kullanılmıştır. Civcivlerde çıkıştan sonra cinsiyet ayrımı yapılmış, rastgele 4 guruba ayrılmış ve her gurup başlama yemiyle değişik sürelerde beslenmiş lerdir. Araştırmada değişik dönemlerde canlı ağırlık ve yemden yararlanma ile 8. hafta karkas özellikleri üzerinde durulmuştur. Sonuç olarak, erken dönemlerde bitirme yemine geçişin 8, hafta ağırlığı, ve karkas özellikleri üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olmadığı saptanmıştı r. -32- SUMMARY The purpose of this study was to investigate the effect of differentfeeding periods with Starter and Finisher ration on the performances of growth and carcass chares teri sties with day old Hubbard chickens. The experiment conducted in broiler chickens in the Faculty of Agriculture of Ege University for 8 weeks. The chicks were randomly separated in to 4 groups and they were fed with the starter ration, 2, 3, 4, 5 weeks respectively. The results of investigation showed that there were no significant effect of feeding with starter ration in differend periods on performances of growth and carcass charesteristics.
Collections