Search
Now showing items 1-10 of 15
Domates kurutulmasında kükürt dioksit uygulamaları
(2018-08-06)
^ ÖZET DOMATES KURUTULMASINDA KÜKÜRT DİOKSİT UYGULAMASİ BABALIK, Özgül Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç.Dr. Fikrejd^IR Ocak 1996 4 ^CA.çfü Bu tezde, S02 uygulanarak güneşte kurutulmuş ...
Pekmezin kurutulması sonucunda elde edilen ürünün karakterizasyonu
(2018-08-06)
Pekmez, şeker bakımından zengin meyvelerden özütleme ve buharlaştırma işlemleri uygulanarak üretilen geleneksel bir üründür. Pekmezin insan sağlığı açısından oldukça besleyici bir gıda olduğu uzun yıllardır bilinmektedir. ...
Bazı meyvelerin kurutulmasında doğal rengin korunması için alternatif yöntemlerin geliştirilmesi üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
ÖZET BAZI MEYVELERİN KURUTULMASINDA DOĞAL RENGİN KORUNMASI İÇİN ALTERNATİF YÖNTEMLERİN GELİŞTİRİLMESİ ÜZERİNE ARAŞTBRMALAR AKALIN, Fatma Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Taner BAYSAL ...
Gıda kurutma sistemlerinin ekserji analizi
(2018-08-06)
Kurutma endüstrisinde amaç, istenilen özelliklere sahip kuru ürün elde etmek için maksimum düzeydeki suyu minimum enerji kullanımı ile uzaklaştırmaktır. Kurutma, gelişmiş ülkelerde ulusal enerjinin % 9 ile %25'inin ...
Zeytin yaprağının sıcak hava ile kurutulmasının modellenmesi, optimizasyonu ve ekserji analizi
(2018-08-06)
Zeytin yaprağı içerdiği değerli fenolik maddeler ve yüksek antioksidan kapasitesiyle önemi her geçen gün artan bir üründür. Günümüzde tıpta, ilaç ve kozmetik sanayinde kullanılmakla beraber gıda sanayinde henüz yaygınlaşmamıştır. ...
Bulgur üretiminde kullanılan değişik buğday çeşitlerinin işleme sırasında ısıl iletkenlik değerindeki değişimin ve kuruma karekteristiklerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
ÖZET Bu çalışmada buğdayın bulgura işlenmesinde uygulanan haşlama ve kurutma işlemleri sırasında önemli bir özellik olan efektif ısıl iletkenlik değeri; Tr. durum tipine ait Gediz-75, Ege-88, İspanyol ithal çeşit makarnalık ...
Kayısıların kurutma karekteristikleri
(2018-12-04)
- 43 - 6. ÖZET Bu çalışmada direkt infrared ısı kaynağı altında 50, 60 ve 70°C sıcaklıklarda Tokaloğlu ve Royal kayısı çeşitlerinin kurutma ka- rekteristiği araştırıldı. Serada da aynı kayısı çeşitlerinin gü neşte kurutulma ...
Soğanların kurutulması ve depolanması sırasında bazı kalite karakteristiklerinin (renk, aroma) bozunma kinetiği ve modellenmesi
(2018-08-06)
ÖZET SOĞANLARIN KURUTULMASI VE DEPOLANMASI SIRASINDA BAZI KALİTE KARAKTERİSTİKLERİNİN (RENK, AROMA) BOZUNMA KİNETİĞİ VE MODELLENMESİ GEDİK, Atıl Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Figen ...
Organik ve geleneksel olarak üretilen elma ve domateslerin kurutulmaları ve depolanmaları sırasında bazı karotenoidlerde meydana gelen değişmeler
(2018-08-06)
ÖZET ORGANİK VE GELENEKSEL OLARAK ÜRETİLEN ELMA VE DOMATESLERİN KURUTULMA VE DEPOLANMALARI SIRASINDA BAZI KAROTENOİDLERDE MEYDANA GELEN DEĞİŞMELER ATLI, Yeşim Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: ...
Osmotik ön işlemle kayısı ve kavunların kurutulması ve depolama stabilitesine etkileri
(2018-08-06)
ÖZET `OSMOTİK ÖN İŞLEMLERİN KAYISI VE KAVUNLARIN KURUTULMASI VE DEPOLAMA STABİLESİNE ETKİLERİ` HATİPOĞLU,Nilay Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Taner BAYSAL Şubat 2002, 193 sayfa Bu ...