Search
Now showing items 1-10 of 204
Bursa ili merkezinde açıkta satılan meyveli dondurmaların kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
Bu araştırma, Bursa ili merkezinde tüketime sunulan meyveli don durmaların bileşimini ve mikrobiyolojik kalitesini saptamak amacıyla yap ildi. Çalışmada, limonlu dondurma, vişneli dondurma ve çilekli dondurma kullanıldı. ...
Glikoz oksidazın hamur reolojisi ve ekmek kalitesine etkileri
(2018-08-06)
ÖZET Bu araştırmanın amacı, glikoz oksidaz(GO) enziminin tek basma veya bazı katkılarla kombinasyonlannm hamur reolojisi ve ekmek kalitesine etkilerini belirlemektir. Bu amaçla glikoz oksidaz ile kombinasyon yapılmak üzere, ...
Terapötik etkili bazı gıdalar ve kullanım alanları
(2018-08-06)
Bitkilerin hastalıkların tedavisinde kullanılmasına ait ilk yazılı kanıtlar beş bin yıl öncesi, erken dönem Çin, Hint ve Yakındoğu medeniyetlerine kadar uzanmaktadır. Fitoterapi bitkilerle tedavi anlamına gelmekte ve ...
Yerli ve bazı yabancı viskilerin kalite kontrolleri üzerinde bir araştırma
(2018-08-06)
ABSTRACT Bu çalışma, ülkemizde üretilen yerli Ankara viskisi ile bu viskiye ait suma, dinlendirilmekte olan ham viskiler ve ülkemizde satılmakta olan bazı ithal viskilerin fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerini ...
Sinnamik asit, öjenol ve limonenin bazı mayalar üzerine inhibitör etkilerinin araştırılması
(2021-02-08)
iÖZETGıda katkısı olarak kimyasal madde kullanımı son derece yaygındır. Ancak, tümdünyada doğal ürünlerin kullanımına ilgi artmaktadır. Bu araştırma ile tarçının uçucu bileşeniolan sinnamik asit, özellikle karanfil ve daha ...
Salça üretim aşamalarına göre bakteri ve maya florasındaki değişim ve bozulmasındaki etkileri üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
Bu çalışma salça üretim sanayiinde büyük bir sorun oluşturan ve bu nedenle ekonomik kayıplara yol açan mikrobiyolojik bozulmalara ışık tutması, bu bozulmaların etkeni olan mikroorganizmaların hangileri olduğu ve üretimin ...
Havuç suyu üretiminde optimizasyon
(2020-11-14)
I- ÖZET Bu çalışmada, materyal olarak Marmara Bölgesinde yaygın olarak tüketilen Nantes çeşidi havuç kullanılmıştır. Bu havuç çeşidinin sebze suyuna işlenerek değerlendirilmesi ve farklı meyve suları kullanılarak kalitenin ...
Bisküvi üretiminde kestane kullanım olanaklarının araştırılması
(2018-08-06)
Bu araştırmanın amacı, kestane kullanımının standart ve yağı azaltılmış bisküvilerin kalitesi üzerine etkilerini belirlemektir. Denemelerde Aydın, Bursa ve Kütahya yörelerinde yetiştirilen, üç farklı kestane örneği ...
Starter, proteaz ve lipaz kullanımının Mihaliç peynirinin olgunlaşma süresine etkisi
(2018-08-06)
Bu çalışmada, biri kontrol örneği olmak üzere, 7 ayrı mihaliç peyniri üretilmiş ve iki tekerrürlü yürütülen çalışmada 70 örnek üzerinde çalışılmıştır. Kontrol grubu peynirler, geleneksel yöntemle çiğ inek sütünden üretilirken, ...
Beyaz peynirin uçucu flavor bileşikleri üzerine, starter kültür ve olgunlaşmanın etkisi
(2018-08-06)
Bu çalışmada farklı starter kültür kombinasyonları katılarak oluşturulan 4 farklı beyaz peynir örneğinde olgunlaşma süresi boyunca oluşan fizikokimyasal ve mikrobiyolojik değişiklikler incelenmiş ayrıca Katı Faz Mikro ...