Yerli ve bazı yabancı viskilerin kalite kontrolleri üzerinde bir araştırma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ABSTRACT Bu çalışma, ülkemizde üretilen yerli Ankara viskisi ile bu viskiye ait suma, dinlendirilmekte olan ham viskiler ve ülkemizde satılmakta olan bazı ithal viskilerin fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerini belirlemek amacı ile gerçekleştirilmiştir. İncelemeye alınan ve araştırmanın amacına göre bileşimi ortaya konan suma, yerli ve yabancı viskilerin bileşim bakımından tüzüklere ve Avrupa standartlarına uygun olduğu saptanmış, yalnız örneklerin metenol oranlarının gıda maddelerin tüzüğünün 523, maddesine uygun olmadığı belirlenmiştir. This study ~ras achieved :rith the ain of deternmıiıi` the physical, chenical and sensors characateristics of inhara eritişi;..sroduced in.~t,ırI:eT and the crude spirit of this ^îhisky and th.e `hishies `fiaicîı are `being a.jed and sone :i3ported. `rhislzies sold in our country, j* -ras concluded that the crude spirit, the local and foreign, `hishies `hich -.rere in--esti.mted and irhose compositions irere disclosed according to the aim of the study, were fit to the regulations and the Uurope Standarts hy their conpositions, h:*rever it tras determined that the methanol ratios of the sanples were not fit to the paragraph 523 of our Jood Regulations. _/
Collections